Annonce
Mariager Avis

- Jeg havde lært det meste på youtube, før jeg begyndte på uddannelsen til mediegrafiker

Indehave af den grafiske virksomhed Made by Nico, Nicolaj Kristensen, er uddannet mediegrafiker. "Men jeg startede lidt bagvendt. For før jeg begyndte på uddannelsen, havde jeg lært mig selv det meste af det, jeg kan via youtube-klip og andre steder på internettet". fortæller han. Foto: Frank Pedersen
For indehaver af den grafiske virksomhed Made by Nico, Nicolaj Kristensen, er det ikke altafgørende at være selvstændig. - Min drøm er at lave det, jeg brænder for i form af grafisk arbejde. Om det så er som selvstændig eller som ansat gør ikke den store forskel, så længe det sted jeg er er et sted, der giver mening for mig, siger han.
Annonce

Mariager: I 2016 etablerede Nicolaj Kristensen sin grafiske virksomhed Made by Nico på privatadressen i Mariager.

Her tilbyder han sine kunder kreativ kommunikation i form af video, reklamefilm, grafisk opsætning indenfor eksempelvis magasiner og blade samt logodesign.

Derudover løser Nicolaj Kristensen også fotoopgaver som eksempelvis stemningsbilleder til en virksomhed, portrætbilleder, bryllupsbilleder og koncertbilleder.

Nicolaj Kristensen fortæller, at han er uddannet mediegrafiker.

- Men jeg startede lidt bagvendt. For før jeg begyndte på uddannelsen, havde jeg lært mig selv det meste af det, jeg kan via youtube-klip og andre steder på internettet, siger Nicolaj Kristensen og fortsætter:

- Jeg havde nemlig en stor interesse for det grafiske arbejdsområde og elskede at udfordre mig selv, så det skete tit, at jeg sad og nørdede med ting i Photoshop til klokken tre om natten - eller senere.

Annonce

Tog uddannelse på et halvt år

Interessen og den autodidaktiske viden medførte, at Nicolaj Kristensen inden han fik sin uddannelse blev ansat i kommunikationsvirksomheden By Mathew.

- Jeg var den eneste grafiker og fotograf i virksomheden, så jeg blev kastet ud i den ene opgave efter den anden, hvor jeg ikke fra begyndelsen vidste, hvordan den skulle udføres, men fandt ud af det undervejs. På den måde lærte jeg utrolig meget, siger Nicolaj Kristensen.

Da hans og By Mathews veje skiltes, begyndte Nicolaj Kristensen at overveje, hvordan han skulle komme videre uden eksamenspapirer i en svær og konkurrencepræget branche, hvor det er vanskeligt at finde ansættelse uden at ”kende nogen”.

Løsningen blev, at Nicolaj Kristensen henvendte sig til Tech College i Aalborg for at høre, hvordan han kunne få papirer på det han vidste og kunne indenfor de grafiske fag.

Bevæbnet med eksempler på det han hidtil havde lavet og arbejdet med mødtes Nicolaj Kristensen således med uddannelsesrepræsentanter fra Tech College. Resultatet blev et skræddersyet forløb af et halvt års varighed, hvorefter han i sommeren 2016 stod med et svendebrev på en uddannelse, der ellers tager omkring fire år.

- Allerede mens jeg var på Tech College, gik jeg og puslede med tanken om at starte min egen virksomhed, for selv som uddannet i den her branche, kan det være enormt svært at komme ind på et reklamebureau. Man skal virkelig være heldig, hvis man ikke kender nogen, der kan åbne døre, siger Nicolaj Kristensen, der tilføjer, at han i forvejen havde en kundekreds, der gerne ville have ham til at udføre opgaver.

- Derfor trykkede jeg på ”play”, og etablerede Made by Nico lige så snart, jeg havde svendebrevet i hånden, fortsætter han.

Annonce

Ingen forskel på at være ansat eller selvstændig

Det første år som selvstændig arbejdede Nicolaj Kristensen udelukkende i sit eget firma, hvor et par store ordre i begyndelsen hjalp ham godt på vej.

- Jeg vidste godt, at typisk vil en ny virksomhed som min booste i starten, for så at opleve et fald i ordre, hvilket viste sig at holde stik for Made by Nico, siger Nicolaj Kristensen, der derfor i foråret 2017 indgik en aftale med den kristne organisation Open Doors i Aarhus, hvor han er ansat tre dage om ugen som grafiker og fotograf.

- Så nu har jeg en kombination af at have min egen virksomhed og et fast arbejde i Open Doors, og lige nu passer det mig rigtig godt, siger Nicolaj Kristensen.

Han tilføjer, at han ikke har en ubetinget drøm om at kunne leve af indtægter fra Made by Nico.

- Min drøm er at lave det, jeg brænder for i form af grafisk arbejde. Om det så er som selvstændig eller som ansat gør ikke den store forskel, så længe det sted jeg er er et sted, der giver mening for mig, siger Nicolaj Kristensen.

Han tilføjer hurtigt, at han er glad for at have sin egen virksomhed og at det fortsat er i Made by Nico, han tjener de fleste penge.

- Jeg nyder at være min egen chef og selv kunne bestemme, siger Nicolaj Kristensen.

Annonce

Flyttede tilbage til Mariager

I december 2014 flyttede Nicolaj Kristensen og familien fra Aarhus til Mariager, da hans kone, Chrissy, fik arbejde som lærer på Mariager Højskole.

- På det tidspunkt havde vi små børn, så udover det umiddelbart praktiske i at flytte til Mariager, var vi også på udkig efter det sted, hvor vi kunne bo under hele børnenes skolegang, fortæller han.

Familien havde i forvejen tilknytning til byen via deres tro og medlemskab af Mariager Frikirke. Og så havde Chrissy og Nicolaj Kristensen begge tidligere boet i byen, da de var elever på Mariager Efterskole.

- Mariager var derfor på ingen måde fremmed for os. Dertil kommer, at vi gerne vil have at vores børn skal vokse op et roligt sted, så vi er glade for, at det er her, vi har valgt at bosætte os, siger Nicolaj Kristensen.

Især holder han meget af naturen omkring Mariager, hvor skovene er hans favoritsted. Det er også i skovene, at familien dyrker fællesinteressen for at køre på mountainbike.

- Jeg kan også godt lide, at Mariager ikke er så stor en by. Jeg kender næsten alle dem jeg møder, når jeg køber ind i Rema eller Brugsen.

- Og så kan jeg godt lide, at der er et godt stisystem i Mariager, så børnene kan komme sikkert til skole, i kirke eller besøge venner uden, at jeg behøver at være nervøs, siger Nicolaj Kristensen.

Annonce

Ønsker parkanlæg og mountainbikespor

Selv om Nicolaj Kristensen holder meget af Mariager, kan han godt finder steder, han mener vil gavne Mariager bys udvikling.

- Det vil være oplagt at bruge den gamle XL-grund til at lave et parkanlæg, som kunne bidrage til, at havneområdet blev udnyttet noget mere.

- Og så kunne jeg godt tænke mig, at der blev lavet officielle mountainbikespor i skovene med skiltning, kurver og hop. For som det er nu, er det bare skovstierne, vi kører på, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Juletræer er en eksportsucces

Mariager Avis

Broen tilbyder sin hjælp

Mariager Avis

Dansk Folkehjælp er midtvejs i ansøgningsruden til julehjælp: 107 børnefamilier har allerede søgt om hjælp i Mariagerfjord kommune

Annonce