Annonce
Mariager Avis

- Jeg tager gerne en vikartime

Skoleleder for Mariager Skole, Esben Holck Vammen, har aldrig fortrudt, at han skiftede lærergernigen ud med  en karriere indenfor skoleledelse. "Men jeg kan da helt klart savne det at have en klasse", siger han. Foto: Frank Pedersen
Skoleleder for Mariager Skole, Esben Holck Vammen, booker gerne sig selv ind på vikarskemaet. - Det er dels for min egen skyld, og dels fordi jeg synes, det er vigtigt, at børnene lærer mig at kende som andet og mere end skolelederen, siger han.

Mariager: Da Esben Holck Vammen stod som nyuddannet lærer i 2009, havde han ingen forkromet plan for, at han bare seks år senere skulle være viceskoleleder og senere skoleleder. Heller ikke, selv om han var ”arveligt belastet” af, at hans far var skoleleder på den skole i Skive, hvor han fik sit første lærerjob.


Jeg kan da helt klart savne det at have en klasse.

Esben Holck Vammen, skoleleder Mariager Skole


Annonce

- Ret hurtigt sagde min far til mig, at han mente, jeg ikke skulle blive ved med at være lærer. I stedet for skulle jeg gå ledelses-vejen, fortæller Esben Holck Vammen, der hurtigt var blevet involveret i forskellige former for tillidshverv på skolen i Skive.

I de følgende år voksede faderens råd i Esben Holck Vammen, som efter at have læst en diplomuddannelse i ledelse for fem år siden skiftede kateder og tavle ud med skrivebord og skilt på døren, hvor der stod: Viceskoleleder. Et skifte, han ikke på noget tidspunkt har fortrudt.

- Men jeg kan da helt klart savne det at have en klasse, siger han og fortsætter:

- Jeg elskede at undervise og have den tætte relation til børnene. Så der, hvor jeg har været viceskoleleder eller skoleleder, har jeg forsøgte at udnytte de muligheder, der opstod til at tage en vikartime i en klasse. Og det vil jeg også gøre her på Mariager Skole.

- Det er dels for min egen skyld, og dels fordi jeg synes, det er vigtigt, at børnene lærer mig at kende som andet og mere end skolelederen, siger Esben Holck Vammen, der 1. marts blev ansat som skoleleder på Mariager Skole.

Mange vil forelske sig i Mariager

Mariager Skole har de seneste ti år oplevet et faldende elevtal og når det kommer til, hvordan Mariager by skal udvikle sig, så det gavner Mariager Skole, siger Esben Holck Vammen:

- En skole lever af børn. Jo flere børn vi har, des bedre økonomi har vi til at lave spændende projekter og tiltag. Så det er klart, at for skolen er det vigtigt, at byen gør sig attraktiv for børnefamilier, siger Esben Holck Vammen.

- Og hvad sætter børnefamilier så pris på udover en god skole, spørger han og svarer selv:

- De sætter pris på, at der er en god logistik i forhold til børnehaver, hallen og skolen via trafiksikre stisystemmer, der er let tilgængelige og fungerer.

- Derudover sætter de pris på, at der er steder, hvor der kan bygges nye huse samt at der er gode muligheder for at pendle til de større omkringliggende byer. Jeg tror, at mange ville forelske sig i Mariager, hvis det var nemmere at komme til eksempelvis Aarhus eller Aalborg.

Annonce

En fælles opgave

I forhold til det ry og rygte, Mariager Skole har rundt omkring, siger Esben Holck Vammen, at hvis man skal tale ind i en præmis om, at der er dårlige fortællinger om Mariager Skole, har de afsæt i en periode, hvor skolen var præget af mange tilpasninger i forhold til personalet.

- Der har været noget ledelse, der har skullet tage sig af nogle store personalemæssige justeringer. Man har skullet sige farvel til mange, hvilket har betydet, at der har været stor udskiftning på lærerværelset, og det har fyldt meget. Det har gjort ondt på forældre og børn, fordi noget af det, vi i høj grad bliver målt på som skole, er troværdighed og kontinuitet.

- Det er klart, at når forældre og elever igen og igen oplever at skulle have nye lærer, og der kommer nye ledere, brydes kontinuiteten, og det skaber dårlige oplevelser. Og der skal ikke mange enkeltstående dårlige oplevelser til, for at skabe en dårlig fortælling om skolen, men der skal rigtig mange gode oplevelser til for at opveje en enkelt dårlig, siger Esben Holck Vammen.

- Derfor har vi en fælles opgave i at fremhæve alle de gode fortællinger, der er om Mariager Skole, Og den opgave skal jeg stå i spidsen for, tilføjer han.

Midlet til at løse opgave er ifølge Esben Holck Vammen åbenhed, troværdighed og kontinuitet. Han tilføjer, at det skal være tydeligt, at det skolen har sat sig for også er det, skolen gør.

- Vi skal ikke være en særlig og speciel skole med en bestemt profil. Vi skal bare være en god gedigen skole, som børn og forældre har tillid til, siger han.

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Pia Adelsteen peger på nyt byrådsmedlem fra Radikale Venstre som medlem af økonomiudvalget

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Direktør for det europæiske folkemøde i Mariager er stoppet med øjeblikkelig virkning

Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Fredningen der skal sikre orkideerne i Dania Kridtgrav kan få den modsatte effekt

Mariager Avis

Mere selvskåret kød og mormor-retter i Superbrugsen i Mariager

Mariager Avis

Rottebekæmper: Halvdelen af rottesagerne i Mariagerfjord skyldes defekte kloaksystemer

Mariager Avis

Tegn på at du kan have rotter

Mariager Avis

Top 10 placering til Mariagerfjord Kommune på listen over færrest indbrud

Mariager Avis

Handelsstandsforeningen vender tomlen opad for planerne om at udvide Mariagers bymidte: En super god idé

Mariager Avis

Der køres så hjulkapslerne rasler af på Fuglsangsgades brosten

Mariager Avis

Borgmester Mogens Jespersen til transportminister Benny Engelbrecht: Fingrene væk fra Hadsundbroen

Mariager Avis

SSP-konsulent: Vi kan være stolte over de unges alkoholvaner

Mariager Avis

Formand for museumsforeningen, Bodil Amdi Mikkelsen: Nu ser vi fremad

Mariager Avis

Optimistisk formand for Mariager Handelsstandsforening: Jeg tror, vi får endnu et fantastisk år i Mariager

Mariager Avis

Medindehaver af Aage Vestergaard Larsen A/S, Gitte Buk Larsen: Andres plastaffald er vores guld

Mariager Avis

Gitte Buk Larsen har en  passion for at lave underlige kreative ting

Mariager Avis

Grønt lys fra byrådet: Nyt campus til 275 mio. kr. forstærker uddannelsesmiljøet i Mariagerfjord

Mariager Avis

Forælder? Tre myter og misforståelser om unge og druk

Mariager Avis

Fortsat fredning af Dania Kridtgrav kan blive dyr for Mariagerfjord Kommune

Mariager Avis

Genanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S vinder Plastprisen 2021

Mariager Avis

Ejer af Dania Kridtgrav: Hvor er vores ejendomsret henne?

Mariager Avis

Dania Kridtgrav har været en sovende fredning siden 2018

Mariager Avis

Comeback til Børnefesten i Mariager

Mariager Avis

Mariager Fjord OK gjorde rent bord ved årets første stævne

Annonce