Annonce
Mariager Avis

Jens-Henrik Kirks favoritsted i hjemmet er køkkenet: Jeg elsker at lave mad

I familien Kirk er det som oftest Jens-Henrik, der står for madlavningen, der tit er inspireret af de rejser, han og familien har været på. "Jeg elsker at lave mad. Jeg kan godt lide det fællesskab, man har omkring bordet med familie og venner", siger han. Foto: Frank Pedersen
Jens-Henrik Kirk har rejst i mere end 55 lande og fra rejserne henter han inspiration, når han laver mad til familie og venner.

Mariager: Da Jens-Henrik Kirk var halvandet år, flyttede han og familien fra Herning til Mariager og siden, har han boet i den gamle købstad på nær de syv år, hvor han studerede i København.

Sammen med sin kone, Camilla Kirk, og flyttede han for 15 år siden fra Jomfrubakken til Digtervænget 157, da han blev forstander på Mariager Efterskole, fordi boligen udenfor byens centrum var embedsbolig for forstanderen.

Det sted i familiens hus Jens-Henrik Kirk holder mest af at opholde sig er i køkkenet.

Annonce

- Det er så godt som altid mig, der laver mad, for jeg elsker det. Jeg kan godt lide det fællesskab, man har omkring bordet med familie og venner, siger han med et smil.

Når Jens-Henrik Kirk får frie hænder i køkkenet, laver han helst mad, der er inspireret af indisk, thai eller mexicansk kogekunst, hvor der bruges masser af krydderier.

- Når jeg laver mad, bliver jeg ofte inspireret af de rejser, vi har været på. Jeg elsker at rejse og har været i mere end 55 lande, fortæller Jens-Henrik Kirk.

- Jeg kan godt lide mødet med nye kulturer og andre mennesker. Desuden gør det at rejse ud i verden, at jeg bliver mere taknemmelig for de ting og det samfund, vi har herhjemme, fortsætter han.

Ligesom i køkkenet er det som oftest Jens-Henrik Kirk, der står for at planlægge familiens rejser og den næste er allerede på tegnebrættet.

- Til sommer har Camilla og jeg sølvbryllup, så hvis det bliver muligt i forhold til corona, kunne jeg rigtig godt tænke mig, at vi holder det på den græske ø Santorini. Det er en ø, der er kendt for et fantastisk naturlandskab plus en masse flotte blå og hvide huse. Det vil jeg gerne opleve, siger han.

Skole, natur, trygge rammer og foreningsliv

Jens-Henrik Kirk fremhæver den natur, der omkranser Mariager som værende i verdensklasse. Det er dog ikke kun derfor, han aldrig har været fristet til at forlade Mariager, når man ser bort fra studietiden.

- Da vi fik børn, var det det vigtigt for os at bo et sted, hvor der er en god skole og det har vi i Mariager. Jeg har selv gået på skolen, hvor jeg fik et godt fagligt fundament, siger Jens-Henrik Kirk.

- Desuden er der trygge omgivelser og et rigt foreningsliv for børn i Mariager, fortsætter han.

Nu er der intet sted, der er helt perfekt og Jens-Henrik Kirk kan trods sin begejstring for Mariager og Mariagerfjord Kommune godt få øje på ting, der kan gøres bedre i kommunen.

- Vi skal være bedre til at udnytte den natur, der er i kommunen samt fjorden, for der har vi et uforløst potentiale. Det kan vi ved at skabe en bedre tilgængelighed til fjorden med eksempelvis fjordbade og saunaer. Vi skal også etablere flere vandre- og cykelstier samt gå ruter. Gør vi det, kan vi øge turismen - både blandt danskere og udlændinge - for Mariager er en af Danmarks ti smukkeste byer og det skal vi brande os på, siger Jens-Henrik Kirk.

Annonce

Fodbold og frikirke

I sin fritid er Jens-Henrik Kirk inkarneret fodboldfreak med stort fokus på Superligaen, hvor han har en forkærlighed for FCK.

- Når jeg har tid spiller jeg også selv fodbold i MIK, hvor jeg er angriber, siger Jens-Henrik Kirk, der også er formand for MIKs hovedbestyrelse.

Jens-Henrik Kirk lægger ikke skjul på, at når han er på banen, er det for at vinde for enhver pris.

- Jeg er en rigtig dårlig taber. Det er ikke sådan, at vandflaskerne flyver gennem luften, men jeg taler pænt med dommeren - efter kampen, siger Jens-Henrik Kirk med et smil.

- Og så går jeg nogenlunde fast i kirke, siger han, der ligesom resten af familien er medlem af Mariagerfjord Frikirke.

- Jeg er vokset op i et kirkeligt miljø og kan godt lide det liv og engagement, der er i frikirken og miljøet omkring kirken, hvor der sker meget for børn og unge, fortæller Jens-Henrik Kirk.

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Travlt kryds fremtidssikres: Trafikanterne må forvente nedsat hastighed

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Sur smiley og en bøde til Jægerhuset: - Det er da ved Gud drønærgerligt

Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Når borgmester Mogens Jespersen (V) skal slappe af: Så ’der bas

Mariager Avis

Sidste chance for at stemme på Mogens Jespersen

Mariager Avis

Mariager Sejlklub har forbedret forholdene i lystbådehavnen

Mariager Avis

Ny cykelsti mellem Mariager og Skjellerup bliver 1,9 millioner kroner dyrere

Mariager Avis

Bredt budgetforlig i Mariagerfjord tilfører handicapområdet 54 millioner kroner: Det skulle have været sket tidligere

Mariager Avis

Folkemøde på jagt efter 3000 frivillige og ledige senge: Vil du leje dit hus eller værelse ud, så kom!

Mariager Avis

Er mod sin vilje vendt tilbage til Danmark efter at have boet 25 år i England: Brexit-flygtningen er ny direktør for næste års folkemøde i Mariager

Mariager Avis

Tag på stemningsfuld solnedgangstur med veteranjernbanen

Mariager Avis

Lort i vandet førte til badeforbud ved Mariager strand

Mariager Avis

Spidskandidat for Dansk Folkeparti, Jørgen hammer Sørensen ejer fem udlejningsejendomme og den fædrene gård

Mariager Avis

Spidskandidat for Dansk Folkeparti, Jørgen Hammer Sørensen: Byrådsarbejde er som en boksekamp

Mariager Avis

Jens-Henrik Kirks favoritsted i hjemmet er køkkenet: Jeg elsker at lave mad

Mariager Avis

For den konservative spidskandidat i Mariagerfjord Kommune, Jens-Henrik Kirk, kommer renovering af Mariager Skole før alt andet

Mariager Avis

170 hektar solcellepark med fire meter høje paneler skal etableres i Handest Hede

Mariager Avis

Lyst til debat: Over 3.000 besøgende til EU-dagen i Mariager

Mariager Avis

Opsplitning af parti ryster ikke venstreborgmester: - Vi arbejder som om, intet har ændret sig på Christiansborg

Mariager Avis

Der gøres klar til stort rykind ved EU-dagen på Mariager Havn

Mariager Avis

Leif Skaarup: Jeg vil det brede samarbejde

Mariager Avis

Tager på jagt med 10 kilo dynamit

Mariager Avis

Årets sidste åbningsdag for Café Færgestedet

Mariager Avis

Sødisbakke Festival 2021 afholdes i en light-udgave

Annonce