Annonce
Mariager Avis

Julebamsen Julius er tilbage i Mariager

Julebamsen Julius er tilbage i Mariager. Privatfoto
Julius er vågnet op til dåd i december.
Annonce

Mariager: Julebamsen Julius, der sidste år turnerede rundt i Mariager i forbindelse med Visit Mariagerfjords julekalender på Facebook, er tilbage i byen.

Visit Mariagerfjord er i mellemtiden blevet afløst af Destination Himmerland, og nu er det sammen med bamsens ejer, Louise Rosenkilde Larsen, at Julius tager på tur i byen.

- Som et fritids- og hyggeprojekt, bare for at glæde andre, smiler Louise Rosenkilde Larsen.

Hun var tidligere ansat ved Visit Mariagerfjord som online koordinator, og det var netop i den sammenhæng, at idéen til julekalenderen opstod sidste år.

Dengang skulle bamsen rundt og besøge seværdigheder og attraktioner i hele Mariagerfjord Kommune for at vise turisterne, hvad der er værd at opleve i området.

- Årets online julekalender vil kun finde sted i og omkring Mariager. Udgangspunktet for historien er, at Julius blev efterladt på loftet i Det gamle Rådhus, da turistbureauet og de ansatte flyttede derfra. Nu sidder han tilbage, helt alene, og da det er ensomt for sådan en julebamse at være alene i december, er han begyndt at søge job rundt omkring i byen, siger Louise Rosenkilde Larsen, der er med på sidelinjen, når julebamsen folder sig ud diverse steder i byen.

Louise Rosenkilde Larsen og julebamsen Julius, der i disse dage slår sine folder i Mariager. Privatfoto

Julekalenderen bliver delt på Julius’ egen facebookside ”Julius på nye eventyr”.

Indtil videre har julebamsen været i praktik ved Kirkepladsens Blomster og Mariager Bageri, og der venter flere sjove oplevelser for bamsen.

Det er ikke kun julebamsen, der får noget ud af julekalender-forberedelserne. Det gør Louise Rosenkilde Larsen også selv:

- Idet jeg p. t. selv går ledig, er jeg jo lidt i samme situation som Julius. Derfor er det ekstra dejligt at komme ud og snakke med folk og samtidig opleve julen i Mariager i stedet for bare at sidde derhjemme og skrive ansøgninger dagen lang.

- Det er med til at holde mig i gang inden for mit fagområde, der blandt andet handler om online kommunikation, fotografering, tekstforfatning og grafisk arbejde. Og så er det bare fedt at give sig i kast med et juleprojekt, hvor opbakningen fra borgerne er stor, og hvor flere butikker og virksomheder hellere end gerne vil ”lege med”.

- Det er næsten et fuldtidsarbejde, jeg har fået mig. Der skal tages kontakt til folk, opsættes aftaler, tages billeder, laves videoer og så skal der selvfølgelig skrives en sjov og hyggelig tekst til hver dag i december, fortæller Louise Rosenkilde Larsen, der bor i Hobro, men har en særlig forkærlighed for Mariager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce