Annonce
Mariager Avis

Juleskrab til støtte for anbragte børn mangler sælgere

Børn og unge fra skoler og foreninger kan gøre en forskel for anbragte børn ved at sælge Børnehjælpsdagens julelodder. Foto: Børnehjælpsdagen
Børnehjælpsdagens Julelotteri er på gaden over hele landet fra den 10. oktober. Imidlertid er der mangel på lod-sælgere i Mariagerfjord kommune.
Annonce

Mariager: Den danske hjælpeorganisation Børnehjælpsdagen opfordrer lokale fritidsforeninger, sportsklubber og skoleklasser til at engagere sig i salget af årets julelodder. Der er nemlig mangel på sælgere i Mariagerfjord Kommune.

Lodsalget er med til at sikre, at anbragte børn og unge i Danmark kan få gavn af Børnehjælpsdagens arbejde. Disse børn og unge vokser op hos plejefamilier eller på institutioner - også i Mariagerfjord kommune. De har ofte et stort afsavn op til jul på grund af brudte eller svære familierelationer.

- Vi håber, at lokale foreninger og skoler vil sætte social ansvarlighed på agendaen op til jul og støtte de anbragte børn. Julen er et tidspunkt på året, hvor det giver god mening at samles om en velgørende handling, der i øvrigt kan bidrage til et styrket sammenhold og fællesskab i den enkelte sælgergruppe, forklarer Anne Nielsen, der er lotteriansvarlig i Børnehjælpsdagen.

Annonce

Bonus til klassekassen

De foreninger og klasser, der melder sig som lodsælgere, bliver naturligvis honoreret af Børnehjælpsdagen for deres indsats - med op til 12 kroner pr. solgt julelod. Det betyder altså, at den gode gerning lønner sig på flere niveauer.

Sidste år modtog 554 lokale foreninger, klubber og skoleklasser over hele landet i alt 2,9 millioner kroner for deres salg af Børnehjælpsdagens julelodder. Pengene er f. eks. blevet brugt til nyt idrætsudstyr, stævner, lejrskoler eller fælles aktiviteter.

På nuværende tidspunkt er kun to sælgergrupper repræsenteret i Mariagerfjord Kommune. Det er Assens Idrætsforening håndbold og Mariager Børnefest. Børnehjælpsdagen håber således, at flere lokale foreninger, klubber og klasser vil tage del i årets julelotteri - og gøre en forskel for de anbragte børn. Tilmelding kan ske via www.bhd.dk/lotterier

Aktuelt er 145 børn og unge anbragt uden for hjemmet af Mariagerfjord kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

- Det bedste er friheden

Annonce