Annonce
Mariager Avis

Juletræet på Torvet i fare

Det trækker altid masser af mennesker til de brostensbelagte gader i Mariager, når lyset i byens juletræ tændes. Men i år kommer der måske slet ikke noget juletræ på Torvet. Arkivfoto
Det kommunale tilskud på 30.000 kroner til julebelysningen i Mariager er sparet væk.
Annonce

Mariager: Julemanden og over 400 forventningsfulde børn har gennem mange år indvarslet julen i Mariager, når de sammen har tændt juletræet på torvet. Den efterhånden traditionsrige dag har herudover blandt andet budt på julemarked i Den Gamle Biograf med gløgg og æbleskiver, salg af juletræer, hestevognskørsel og ikke mindst uddeling af godteposer til børnene.

Mariager Handelsstandsforening og Mariagerfjord Kommune har i fællesskab stået for opsætning af juletræet, lys i lindetræerne rundt om springvandet og julekuglerne i rundkørslerne. Kommunen har hidtil givet et tilskud til udsmykningen, som har dækket alle udgifter til op- og nedtagning, vedligehold og indkøb af juletræ. I forbindelse med budgetforhandlingerne for 2019 er dette tilskud bortfaldet. For Mariagers vedkommende er der tale om cirka 30.000 kroner.

Det betyder i praksis, at der ikke bliver opsat juletræ og anden julebelysning Mariager, da handelsstandsforeningens 20 medlemmer ikke har økonomi til at afholde udgifterne.

- Vi har i forvejen et budget, der kun lige hænger sammen, siger formanden for Mariager Handelsstandsforening, Anni Andersen.

- Det er dybt beklageligt og rigtig ærgerligt, for det er en dag, vi alle ser frem til hvert år, og julen i Mariager bliver ikke det samme uden træ og julebelysning, fortsætter Anni Andersen.

- Hvis der er nogen der har et godt forslag til, hvordan vi redder julebelysningen, så lytter vi gerne, lyder opfordringen fra Anni Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Purhus Kro tager to hæderspriser hjem

Annonce