Annonce
Mariager Avis

Køb årets juleøl og støt kirkernes fælles julehjælp

Også i år kan man købe en særlig juleøl i Rema1000 til en pris af 30 kroner. Et beløb som sendes direkte videre til Mariager Kirke og Mariagerfjord Frikirkes fælles julehjælp. Her ses "holdet" bag initiativet fra venstre: Jacob Duevang Krogh Rasmussen (sognepræst i Mariager Kirke), Per Sloth Carlsen (der har tegnet etiketten), Morten Skou (købmand i Rema1000), Henrik Kaas (præst og forstander i Mariagerfjord Frikirke) samt Edith Mark (sognepræst i Mariager Kirke). Privatfoto
Igen i år kan man i Rema1000 købe en særlig juleøl, hvor omsætningen går til Mariager kirkernes fælles julehjælp.
Annonce

Mariager: - Vi har igen i år fået lavet en juleøl, hvor hele omsætningen tilfalder Mariager Kirke og Mariagerfjord Frikirkes fælles julehjælp, siger Morten Skou, købmand i Rema1000, Gl. Hobrovej 2.

Den særlige øl er af typen mørk julebryg, som er brygget af Aarhus Bryghus. Den har i lighed med sidste års udgave en helt særlig etiket, der også i år tegnet af den lokale Per Sloth Carlsen. I år er det Mariagers gamle rådhus på Torvet, der danner baggrund for motivet.

Jule-støtteøllen kan allerede nu købes i Rema1000 til en pris af 30 kroner flasken plus pant.

- Sidste år fik vi solgt 500 flasker og kunne dermed donere 15.000 kroner til julehjælpen. I år fordobler vi antallet af flasker til 1000 styk for dermed at kunne donere 30.000 kroner til julehjælpen, siger Morten Skou, der sidste år kunne melde udsolgt af den særlige juleøl sidst i november.

Annonce

Julemad- og godter

- Julen er en glædens tid, men desværre også en svær tid for mange familier, som kæmper med at få enderne til at mødes. Derfor uddeler Mariager Kirke, Mariagerfjord Frikirke, firkløversognene og Falslev-Vindblæs sogne i samarbejde julehjælp til værdigt trængende, siger Edith Mark, sognepræst i Mariager Kirke.

Etiketten til årets juleøl er tegnet af den lokale Per Sloth Carlsen, Privatfoto

Hun fortæller, at julehjælpen består dels af et pengebeløb og dels af en bærepose fyldt med julemad og -godter samt nogle legesager til de ansøgere, der har børn.

- Det er ikke noget modtagerne kan leve højt på, men julehjælpen kan være med til at skabe luft i økonomien for de trængte, når de ikke skal bruge penge på at købe mad til juleaften, siger Edith Mark.

Hun tilføjer, at udover det fysiske indhold i julehjælpsposen, er det i høj grad de tanker, der er med i posen, som har stor værdi for modtagerne.

- Når vi er ude med julehjælpen, kan vi mærke, at modtagerne af er taknemmelige over og glade for, at der er nogen, der tænker på dem, at de bliver set og hørt, siger hun.

Annonce

Sådan ansøger du om julehjælp

Edith Mark fortæller, at det er beboere i et af de deltagende sogne eller i Mariagerfjord Frikirkes nærområde, der kan ansøge om at komme i betragtning til julehjælp og at man i sin ansøgning skal beskrive sin situation.

Ansøgninger mærket ”Julehjælp” på kuverten kan sendes til: Sognepræsterne, Klosterstien 12, 9550 Mariager eller Mariagerfjord Frikirke v/præst Henrik Kaas, Gl. Hobrovej 5C, 9550 Mariager.

Sidste frist for ansøgninger er 7. december.

Annonce

Støt på mobilepay

Udover at købe årets juleøl i Rema1000, er det også muligt at støtte kirkernes fælles julehjælp ved at kontakte Mariager Kirke på telefonnummer 21441054 eller Mariagerfjord Frikirke på telefonnummer 98541716.

Det er også muligt at donere et støttebeløb på mobilepay nummer 93445.

Foruden Mariager Kirke og Mariagerfjord Frikirke er Hem, Sem, Vester Tørslev, Svenstrup samt Falslev-Vindblæs Sogne med i samarbejdet om julehjælpen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce