Annonce
Mariager Avis

Kønnere kommune for millionbeløb

Mere end 100 forfaldne huse i Mariagerfjord Kommune blevet revet ned i løbet af de seneste seks år. Den kommunale udgift beløber sig til under fire millioner kroner. Resten af udgiften er betalt af staten. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Mariagerfjord Kommune har over de seneste seks år med tilskud fra staten nedrevet over 100 faldefærdige ejendomme.

Mariagerfjord: - Det bliver kun kønnere rundt om i vores kommune, når vi gør dette her.

Det konstaterede formanden for Mariagerfjord Byråds udvalg for teknik og miljø, Jørgen Hammer Sørensen (DF) på seneste byrådsmøde, da byrådet gjorde status over arbejdet med at nedrive faldefærdige ejendomme rundt om i kommunen.

- Vi river gamle, faldefærdige huse ned. Typisk ude på landet, men det kan også være inde i byerne, men mest ude på landet, hvor der står faldefærdige rønner, vi gerne vil have væk, forklarede Jørgen Hammer Sørensen.

Annonce


Det bliver kun kønnere rundt om i vores kommune, når vi gør dette her.

Jørgen Hammer Sørensen, byrådsmedlem


Som led i den såkaldte landsbypuljeordning har Mariagerfjord Kommune siden 2011 fået nedrevet cirka 200 ejendomme. Det regnskab, som byrådet skulle behandle, omfattede årene 2015-2020. I løbet af de seks år er der nedrevet 103 ejendomme.

Kommunen får tilskud fra staten til formålet. Der er brugt godt 11 millioner kroner til formålet, og heraf har staten bidraget med over syv millioner kroner, så kommunens andel af omkostningerne har været i underkanten af fire millioner kroner.

- Der er fjernet mange huse, som var grimme at se på. Og med en gennemsnitspris på godt 38.000 kroner, som var kommunens andel, er pengene givet godt ud, mente borgmester Mogens Jespersen (V)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Mariager Avis

Tegn på at du kan have rotter

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce