Annonce
Mariager Avis

Kandis, Bro og L.I.G.A. var blandt hovednavnene på årets Sødisbakke Festival

Sanger Nicky Russell var flere gange i nærkontakt med publikum, da L.I.G.A. torsdag for femte gang spillede på Sødisbakke Festival. Foto: Frank Pedersen
Knap 1000 besøgte årets Sødisbakke Festival, og selv om det løber nogenlunde rundt økonomisk, ser festivalkoordinator Jane Grøn gerne, at flere af Mariagers borgere kommer på besøg til næste års festival. - Vi vil nemlig meget gerne åbne os for lokalbefolkningen, siger hun.
Annonce

Mariager: Det socialpædagogiske bo- og aktivitetstilbud for voksne med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne, Sødisbakke, inviterede onsdag og torsdag til den årlige Sødisbakke Festival.

Det var 12. gang, at stedets grønne areal blev omdannet til en festivalplads med blandt andet madbod, ansigtsmaling og en cyklende isklovn. Og så selvfølgelig en fin række koncerter med blandt andre hitmageren Bro, Kandis, Fede Finn & Funny Boyz og L.I.G.A., der alle blev præsenteret af konferencier Jacob Haugaard.

Og det var en meget tilfreds festivalkoordinator, Jane Grøn, avisen mødte i torsdagens frokostpause.

- Det var jo noget vådt om onsdagen, men heldigvis havde vi placeret vores to musikscener i telte, så selv om det var lidt trængt, gik det fint, siger Jane Grøn.

Hun fortæller, at Sødisbakke Festival blev skabt for at give bostedets godt 130 beboere en mulighed for at komme på en mindre festival, hvor der er fokus på fællesskab og gode oplevelser for målgruppen, der udover stedets egne beboere er gæster fra lignende botilbud i rundt om landet samt folk generelt.

- For det er en festival, der i princippet er åben for alle, siger Jane Grøn, der i den forbindelse fortæller, at festivalen torsdag blandt andre havde besøg af to 8. klasser fra Mariager Skole.

- Vi kunne godt ønske os, at der var kommet flere af dem, der bor i Mariager, for dem har der desværre ikke været mange af. Derfor er vi glade for, at skoleeleverne kom på besøg, for vi vil meget gerne åbne os for lokalbefolkningen, siger Jane Grøn.

I forhold til almindelige festivaler fremhæver Jane Grøn, at Sødisbakke Festival er indrettet med tanke på beboernes særlige behov. Eksempelvis er der god plads mellem bordene i musikteltene, hvor der også er lagt gulv af hensyn til kørestolsbrugere. Desuden er musikprogrammet i det lille af de to telte sammensat, så det stadig er muligt at høre god musik men bare med lidt mindre knald på end i det store.

Når det kommer til økonomien, fortæller Jane Grøn, at besøgstallet på årets festival har været på knap 1000 betalende gæster, og at det er især entréindtægterne, der er med til at betale for musikken.

- Og når vi får gjort tallene op for salget i boderne, tror jeg, at det så nogenlunde kommer til at løbe rundt. Derfor kan jeg godt allerede nu love, at der også kommer en Sødisbakke Festival til næste år, siger Jane Grøn, der tilføjer, at der som noget nyt er lavet en forening, der har til formål at søge fonde om støtte til næste års festival.

Festivalkoordinator Jane Grøn fortæller, at Sødisbakke Festival blev skabt for at give bostedets godt 130 beboere en mulighed for at komme på en mindre festival, hvor der er fokus på fællesskab og gode oplevelser for målgruppen, der udover stedets egne beboere er gæster fra lignende botilbud i rundt om landet samt folk generelt. "For i princippet er festivalen åben for alle," siger hun. Foto: Frank Pedersen
Annonce

Ren livsglæde

Det var femte år, at L.I.G.A. spillede på festivalen i Mariager, og de to frontfigurer, Nicky Russell og Ihan Haydar, leverede sammen med en lille håndfuld gæstemusikere og ikke mindst et medlevende publikum en sand fest i den halve time, de havde til rådighed og afsluttede med, at de inviterede alle med op på scenen.

- Det er fantastisk at spille her. Det er en fest for os, for her kan vi mærke, hvordan glæden overvinder alt det sure, som hverdagen ellers kan byde på, siger en storsmilende Nicky Russell.

- Det er blevet en tradition, at vi spiller på Sødisbakke Festival. Det er bare ren livsglæde, og der sker så mange sjove ting undervejs, så vi har allerede sat datoen for næste års festival ind i kalenderen, supplerer Ihan Haydar med et lige så stort smil.

De to tilføjer, at de i øjeblikket er i studiet, hvor de arbejder på nye numre sammen med Joey Moe. Om det resulterer i en samling singler eller et album, ved de ikke, ligesom udgivelsesdatoen heller ikke er fastsat.

En af de frivillige på årets festival var Martin Søby Poulsen, der har boet på Sødisbakke i fem år. Han har tidligere været frivillig på festivalen, og i år er det som p-vagt. "Jeg sagde ja til at være frivillig igen, fordi det er spændende og en mulighed for at møde dem, der kommer udefra. Og som frivillig skal jeg jo ikke betale for at komme ind," siger han, der fremhæver Kandis og L.I.G.A. som årets favoritter på musikfronten. Foto: Frank Pedersen
Jacob Haugaard var vanen tro konferencier på Sødisbakke Festival. Foto: Frank Pedersen
Til daglig sætter Sødisbakkes kulturskaber, Inge Klejs, gang i forskellige former for kulturtilbud for og med bostedets beboere. Under festivalen var hun trukket i dette kostume som cyklende isklovn. Foto: Frank Pedersen
Udover musikken var der flere boder på Sødisbakke Festival, hvor der blandt andet var mulighed for at købe balloner i diverse afskygninger. Foto: Frank Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

- Det bedste er friheden

Annonce