Mariager: I november sidste år besluttede indehaverne af A’porta i Teglgade, Kim Christiansen og Pia Adelsteen, at sætte det kombinerede spisested og kro til salg.
Kim Christiansen fortæller, at der er flere, der har vist interesse for at overtage stedet, men at A’Porta stadig er til salg, fordi det - ifølge ham - er svært at sælge restauranter midt i en coronatid.
- Der er ikke rigtig nogen, der tør bide til bolle, når vi ikke ved, hvornår vi kan få lov til at åbne butikken igen, siger han.
- Derfor er vi så småt ved at planlægge sommersæsonen med musikarrangementer, for det skal man være i god tid med. Inde i vores hoveder er vi på hele sommeren - og så må vi se, hvad der sker.
Han tilføjer, at coronaen og restriktionerne har sat alt på stand by. Derfor ser han det som mest realistisk, at han og Pia Adelsteen kommer til at drive deres spisested i hvert fald endnu et år eller to, før de finder en køber til A’Porta.
- Som tiderne er i øjeblikket, er der ikke den store appetit på at drive restaurant, før vi er ovre alt det her corona, konstaterer Kim Christiansen.
Ikke nok salg i takeaway
Flere spisesteder har under coronanedlukningen valgt at starte med eller intensivere salget af takeaway for at holde på kunderne. Det gælder dog ikke A’Porta.
Kim Christiansen, medindehaver af A'PortaDer er ikke rigtig nogen, der tør bide til bolle, når vi ikke ved, hvornår vi kan få lov til at åbne butikken igen.
- Vi har vurderet, at vi ikke vil kunne lave så meget takeaway, at det kan lønne en medarbejder, derfor gør vi i stedet for brug af kompensationsordningerne. Desuden vil der sandsynligvis være for meget spild ved at lave takeaway, forklarer Kim Christiansen.
Genåbner med smagninger på menukortet
Under den aktuelle coronanedlukning har Kim Christiansen og Pia Adelsteen blandt andet brugt tiden til at finde ud af, hvilke nye tiltag A’Porta skal tilbyde, når det atter bliver muligt at byde kunderne velkommen.
- Vi har set på, hvordan vi kan opgradere spisekortet og smørrebrødssedlen. Derudover har vi planer om at lave arrangementer med vinsmagning, whiskysmagning og ølsmagning. Selvfølgelig håber vi, at den slags aktiviteter vil kunne trække nogle folk ind, men det er i lige så høj grad, fordi vi tror, det vil være hyggeligt for gæsterne, siger han.