Annonce
Mariager Avis

Kim Larsen-foredrag med forfatter Jens Andersen

Forfatteren Jens Andersen kommer til Mariager 6. februar for at holde foredrag om Kim Larsen. Privatfoto
Jens Andersen fortæller i Den gamle biograf om Kim Larsen.
Annonce

Mariager: Mariagerfjord Bibliotekerne slår 6. februar slår op til et muntert og musikalsk foredrag med den anmelderroste forfatter Jens Andersen - et foredrag om mennesker, litteratur, sang og kærlighed, hvor der - med Kim Larsens ord og i Kim Larsens ånd - er "både til gården og til gaden".

Jens Andersen vil fortælle om Kim Larsens faderløse opvækst på stenbroen og om lange lykkelige ferier på Fyn hos den bibelstærke og tegneglade morfar, om drengen, der drømte om at blive enten cykelrytter eller luftakrobat, og fra begyndelsen havde et vågent, men frygteligt genert øje til det modsatte køn. I ungdommen, hvor rockmusikken holdt sit indtog, forestillede Kim Larsen sig selv som enten skuespiller eller romanforfatter, men endte som skolelærer og spillemand.

Undervejs i foredraget trækkes der lange linjer gennem Larsens liv og hans mange sange - fra barndommens gade i Københavns nordvest-kvarter, Askov Højskole, det mislykkede skolelærerjob og slumstormerårene omkring 1968 på Christianshavn, hvor Gasolin blev til, men den unge vildmand også var fast besluttet på at gå sine egne veje.

Jens Andersen er ph.d. i nordisk litteratur fra Københavns Universitet, og han har blandt andet modtaget Georg Brandes-prisen, Weekendens Litteraturpris, Søren Gyldendal-Prisen og H.C. Andersen Legatet for sine mange bøger.

Billetter koster 100 kr. og skal bestilles via www.himerlandsbilletten.dk eller på biblioteket.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med FOF.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Uhyggelig hygge i Mariager

Mariager Avis

Mariager Museum er reddet

Annonce