Annonce
Mariager Avis

Klyngefestival udsat til næste år: - Det har været en rigtig svær beslutning

Klyngefestivalen Mellerup  er blevet udsat til næste år på grund af smittefaren ved coronavirus, har Landsbyklyngen Kronjyllands bestyrelse besluttet. Pressefoto
På grund af smittefaren med coronavirus har Landsbyklyngen Kronjylland besluttet, at der i år er for stor risiko, og derfor ventes der med at holde klyngefestival. Den udsættes til september næste år.
Annonce

Mellerup: Landsbyklyngen Kronjyllands årlige Klyngefestival 12.september i år på Mellerup Efterskole udsættes. I stedet bliver datoen 11. september 2021.

Det er besluttet på bestyrelsesmøde.

- Det har været en rigtig svær beslutning, fortæller sekretær Bent Glad.

- Men under de givne corona-forhold, er denne løsning desværre nødvendig. Uanset, hvor ansvarligt alle opfører sig og agerer efter sundhedsmyndighedernes anvisninger, så skal der kun en enkelt smittet til at skabe en ny smittekæde. Samtidig er der et særligt ansvar overfor Mellerup Efterskole og dens elever og personale og eventuelt risiko for at sende hele skolen i karantæne ved smitte, lyder det fra Bent Glad.

Klyngefestivalen er almindeligvis en meget vigtig aktivitet i Landsbyklyngen Kronjylland og dens 13 landsbyer og har udviklet sig til at være et udstillingsvindue for den underskov af kreative sjæle i lokalområdet, som gerne vil vise deres kunnen og speciale.

Annonce

Med X-faktor

Det er Landsbyklyngen Kronjyllands X-faktor, dog uden konkurrencedelen, og der er repræsentanter i forhold til mange forskellige aktiviteter, blandt andet  honning, forskellige slags kunsthåndværk, sang og musik, agility med opvisninger for hunde, jagt og klappekøer.

- Men selv om vi udsætter Klyngefestivalen, er det ikke ensbetydende med at alle aktiviteter er gået i stå i Landsbyklyngen Kronjylland, fortsætter Bent Glad.


Det har været en rigtig svær beslutning.

Bent Glad, Landsbyklyngen Kronjylland


- Der er igen rigtig meget i gang i forhold til de stående udvalg og arbejdsgrupper. Landsbyklyngen har som noget nyt arbejdet meget med outdoor aktiviteter, blandt andet i samarbejde med DGI og Randers Kommune, og der er i den forbindelse blevet rekrutteret ”gå- værter”, som arrangerer gåture ude i de enkelte landsbyer, hvilket kan følges på de enkelte landsbyers facebook sider. Alle der har lyst til traveture i det fri er meget velkommen, kommer det fra Bent Glad.

Annonce

Projekt Mødestedet

En anden sag, der optager  rigtig meget i øjeblikket, er projekt Mødestedet, som er et projekt under DGI, LAG, Real Dania, Randers Kommune, Landsbyklyngen Kronjylland og ikke mindst Albæk Borgerforening. Albæk lægger både masser af frivillig tid og plads til dette projekt, og der er mange idéer i luften, for eksempel i forhold til at koble Mødestedet sammen med projekt Byen ved vandet, siger Bent Glad.

Arbejdsgruppen i forhold til Alternative boformer, rettet mod både ældre borgere i klyngen, som gerne vil nyde deres otium i et bofællesskab med unge og børnefamilier, og unge som vil prøve at bo på landet, er også i fuld gang igen.

Endelig er der også travlhed i Stigruppen, som arbejder med etablering af nye stier og forbedring af gamle og glemte fællesstier. Hensigten er på sigt at skabe et sammenhængende netværk af stier, der kan forbinde de 13 landsbyer på en naturskøn måde.

Netop nu er arbejdsgruppen meget langt med at genetablere det gamle Lem Trinbæt i forbindelse med Hadsundvejen ved Lem. Lem Trinbræt knytter sig til den nedlagte Randers-Hadsund Jernbane, og i samarbejde med Randers Kommune, FGU Østjylland og Elro Fonden bliver der snart etableret et læskur ved trinbrættet efter historiske tegninger. Samtidig vil der blive ophængt informationstavler om den historiske jernbane og den omliggende natur både i forhold til dyr og planter. Stien bruges allerede som motionssti for cyklister og fodgængere og har forbindelse til Dronningborg Hallen, og håbet er, at læskur og informationstavler vil trække endnu flere til i et samarbejde med projekt Sporbyen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

- Det bedste er friheden

Annonce