Annonce
Mariager Avis

Kommunen inviterer til debat om Mariager

Mange har ideer til, hvad der skal ske med grunden midt i Mariager, hvor der tidligere var trælasthandel og byggemarked. Den kommunale lokalplan giver mulighed for opførelse af 16 boliger i to etager. Grunden er i privat eje. Foto: Niels Bo Mandrup
Nu vil Mariagerfjord Kommune høre borgernes meninger om, hvordan Mariager skal udvikle sig fremover.
Annonce

Mariager: Lørdag 1. februar lyder startskuddet for den del af planlægningen af Mariagers fremtid, der drejer sig om at hente input fra byens borgere. Under overskriften "Mariager mødes" inviterer kommunen nemlig til debat, først på Egepladsen, hvor der er åbent "bykontor" kl. 10.30-14.00 og derefter på Landgangen til udviklingsmøde, hvor kommunen byder på kaffe, kage og debat.

Forud for debatten på lørdag er gået en længere proces. I 2016 godkendte Mariagerfjord Byråd strategiplanen "Med byerne forrest" om udvikling af kommunens hovedbyer. Heri peges på, at Mariager skal danne rammen om det langsomme, kvalitetsbevidste liv, med historiske og kulturelle oplevelser.

Nu skal der nedsættes et udvalg, der skal konkretisere tankerne og komme med anbefalinger til byrådet om den fremtidige udvikling. To af udvalgets medlemmer vælges på lørdag, og ellers er planen, at udvalget skal rumme repræsentanter for Cittaslow, for det lokale erhvervsliv samt handelsstanden, for Saltcentret, skolebestyrelsen, ungerådet m. fl., ligesom der der er udpeget fem politikere og kommunale ledere til udvalget.

Annonce

Kickoff på lørdag

Aktiviteterne på lørdag er tænkt som kickoff-møde eller startskud, der skal inspirere til det videre arbejde i udvalget. Planen er at holde fem møder over forskellige temaer, hvorefter der udarbejdes en udviklingsplan. Temaerne handler om byens identitet, om børneliv i Mariager, om midtbyen og forbindelsen mellem byen og havnen, om natur, turisme og friluftsliv og om byudviklingspotentiale og udviklingsretning.

Med baggrund i udvalgets arbejde og den opsamling af synspunkter, der går forud for udviklingsarbejdet, udarbejdes udviklingsplanen, der til sin tid forelægges byrådet til godkendelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Uhyggelig hygge i Mariager

Mariager Avis

Mariager Museum er reddet

Annonce