Annonce
Mariager Avis

Koncert: Irsk legende tilbage i Dalbyneder Kirke

John Sheahan fra "The Dubliners" giver koncert i Dalbyneder Kirke sammen med den engelsk-irske duo Jane og Shane.
Violinisten John Sheahan fra "The Dubliners" giver koncert sammen med den engelsk-irske duo Jane og Shane.
Annonce

Dalbyneder: Så sker det igen. Det smukke kirkerum med den vidunderlige akustik i Dalbyneder danner igen torsdag 23. januar kl. 19,30 rammen om intet mindre end en sjælden koncert. Violinisten John Sheahan fra det i 2012 hedengangne legendariske The Dubliners gæster for anden gang den lille kronjyske kirke sammen med den irsk-engelske duo Jane og Shane. Kirken, der adskillige gange over de seneste 20 år har dannet rammen om folkemusikkoncerter for fulde huse, er stolt over igen at kunne byde en så spændende trio tilbage. Første gang, denne trio var på besøg, var i 2014.

Baggrunden for Sheahans denne gang korte Danmarks-turné er, at Jane netop har været i Dublin for at markere Sheahans 80 års dag. Hun var inviteret, fordi Sheahan er fascineret af lyden af to violiner og ikke mindst hendes spil til hans ”Saint Patrick's Cathedral”, som hun har komponeret en anden stemme til.

Ved den lejlighed spurgte Sheahan, hvornår de igen skulle på turné i Danmark. Derefter kom nogle få koncerter på plads, og i Dalbyneder er menighedsrådet stolt over igen at kunne åbne dørene for en stærk aften, et folkemusikalsk generationstræf.

Da Jane og Shane med John Sheahan optrådte for et begejstret publikum på Skagen Festival i 2014, skrev journalist Per Dyrholm, at John Sheahan har meget at give endnu. Og i samspillet med de ligeledes virtuose instrumentalister Jane & Shane kommer dette i særdeleshed til udtryk. Derfor glæder Jane & Shane sig til at byde deres gamle ven velkommen tilbage med alt, hvad han har med i bagagen - fra elegante valse til livlig dansemelodier med en strejf af swing, alt serveret med umiskendeligt irsk lune, charme og overskud.

Om samarbejdet med Jane & Shane siger John Sheahan:

- Jeg elsker lyden af to violiner. Det er en helt enestående blend på samme måde, som du oplever en rigtig god maltwhiskey. Jeg glæder mig til igen at skulle smelte sammen med Jane & Shane og skabe musikalsk magi.

Jane & Shane har længe hørt til blandt de mest populære navne på den danske musikscene. Med irske Shane på guitar, vokal og bodhrán og engelske Jane på violin og vokal er deres sofistikerede og symbiotiske samspil et kendetegn, som er helt særligt for dem. De mestrer at fortælle den gode historie og leger med elementer fra både folkemusikken, det klassiske og jazzen.

Der er gratis adgang efter "først til mølle"-princippet, og dørene åbner kl 19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

- Det bedste er friheden

Annonce