Annonce
Mariager Avis

Kristina har overtaget Strikkehjørnet, fordi hun ikke kunne lade være

Kristina Ginnerup har overtaget Strikkehjørnet, Østergade 14 i Mariager. Foto: Frank Pedersen
Selv om Kristina Ginnerup er uddannet bygningsingeniør, har hun i mange år haft en drøm om at få sin egen butik. Den drøm er nu gået i opfyldelse med overtagelsen af Strikkehjørnet i Mariager.

Mariager: For knap to år siden overtog Maria Elstrøm Jensen butikken Strikkehjørnet på Torvet i det centrale Mariager fra den tidligere indehaver Elin Andresen. 1. juli i år flyttede hun butikken til Østergade 14, og nu fire måneder senere har hun per 1. november overdraget Strikkehjørnet til en ny indehaver, Kristina Ginnerup, for at hellige sig driften af den gård, som hun bor på sammen med sin kæreste, Kenneth Christensen.

Kristina Ginnerup er uddannet bygningsingeniør og har i en årrække arbejdet som bygningssagkyndig i Randers Kommune. Selv om man umiddelbart skulle tro, at der er stor forskel på at behandle byggesager og drive en garnbutik, siger hun, at der er flere lighedspunkter.

- Som byggesagsbehandler hjælp jeg andre med vejledning og god service samt snakkede med mange forskellige typer mennesker. Og selv om det er indenfor et helt andet felt, er det det samme, jeg nu kommer til at gøre i Strikkehjørnet, siger hun.

Annonce

Fra interesse til levevej

Kristina Ginnerup fortæller, at den altovervejende årsag til, at hun har overtaget Strikkehjørnet, er, at hun ikke kunne lade være.

- Jeg er vild med at strikke og vild med garn, så da jeg fik chancen for at gøre den brændende interesse til min levevej, slog jeg til, siger hun og fortsætter:

- Desuden har jeg altid haft en idé om, at det kunne være rigtig sjovt at have en butik. Så det er et totalt lykketræf, at de to ting nu kan falde sammen.

Kristina Ginnerup har altid et strikketøj med i tasken, som hun kan tage frem, når hun eksempelvis venter på bussen eller sidder i et venteværelse. "Det giver mig en dejlig ro at strikke", siger hun. Foto: Frank Pedersen

Kristina Ginnerup tilføjer, at hendes drøm om egen butik ikke specifikt er gået på en garnbutik. Det vigtigste har været, at det skulle være en butik med det, hun selv værdsætter, hvilket vil sige lækre ting i en god kvalitet.

- Det kunne lige så godt have været have være en boghandel eller en butik med brugskunst, siger hun.

Udover indholdet har den geografiske placering også haft stor betydning for, at Kristina Ginnerup med Strikkehjørnet nu udlever drømmen om egen butik.

- Jeg har aldrig været i tvivl om, at det skulle være i Mariager, hvis jeg skulle åbne en butik. Jeg regner ikke med, at dette er et 9-17 job, derfor er det vigtigt, at min butik ligger i den by, hvor jeg selv bor. Desuden giver det et særligt tilhørsforhold at drive butik i den by, man selv bor i, pointerer hun.

Annonce

Det giver ro at strikke

Kristina Ginnerup har ingen uddannelse indenfor det at strikke, alt hvad hun ved og kan indenfor strikning er baseret på de erfaringer, hun har gjort sig i tidens løb.

- Som så mange andre har jeg haft nogle år, hvor jeg ikke rigtig fik strikket så meget, men efter jeg kom tilbage til det, har jeg på eksempelvis Youtube fundet ud af, hvor mange gode teknikker og andre måder, man kan strikke på, og jeg holder meget af at nørde i forskellige strikketeknikker, siger Kristina Ginnerup med et smil.

Hun tilføjer, at hvor strik tidligere for det meste var en vintersyssel med lune sweatre, er det nu bredt meget mere ud.

- Nu strikker man ikke kun det, man kan have på kroppen. Det kan lige så godt være en hårelastik, en taske, en sofapude, julepynt, tæpper, viskestykker eller de evindelige karklude, opremser Kristina Ginnerup, der for det meste kun strikker til sig selv eller ting til hjemmet.

Hun tilføjer, at hun altid har et strikketøj med i tasken, som hun kan tage frem, når hun eksempelvis venter på bussen eller sidder i et venteværelse.

- Det er bare dejligt at have et eller andet med, som jeg er i gang med. Desuden giver det mig en dejlig ro at strikke, siger Kristina Ginnerup.

Annonce

Herlighed og hygge

Det er Kristina Ginnerups ambition at drive Strikkehjørnet som en garnbutik med flere stærke mærker indenfor kvalitetsgarn, gode strikkeopskrifter samt strikketilbehør suppleret med mere brugskunst, end man tidligere har kunnet få i butikken.

- Min version for Strikkehjørnet er, at det skal være en butik med herlighed. Her skal man kunne få det, der giver herlighed i livet, siger hun.

Kristina Ginnerup tilføjer, at Strikkehjørnet først og fremmest skal være en hyggelig butik, hvor man kan komme ind og få al den hjælp, man har brug for til det strikkeprojekt, man er i gang med. Desuden vil hun genskabe strikkecaféen, ligesom hun har planer om at lave workshops i butikken.

Strikkehjørnets åbningstider er som hidtil mandag, onsdag, torsdag og fredag klokken 10-17 samt lørdag klokken 10-13.

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Krav om coronapas for alle kommunalt ansatte i Mariagerfjord Kommune: Kommunale ledere skal foretage stikprøvekontrol

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Millionbeløb sendes efter Mariager-festival: - Nu kan vi koncentrere os om at skabe rammerne

Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Ny driftsbestyrer på veteranjernbanen: Katrine er på flere måder en mønsterbryder

Mariager Avis

Restaurant genåbner med ny forpagter: Nyt liv i Hobro-restaurant

Mariager Avis

Mere og yngre girlpower i det nye Mariagerfjord byråd

Mariager Avis

Konservativ er nyt medlem af den skrumpede 'Mariager-gruppe'

Mariager Avis

Eksperterne har fældet dom over spækhuggeren, og der er ikke stor optimisme:  - Vi er enige om, at den ikke er strandet

Mariager Avis

Se dronevideo af spækhugger, fanget mellem revlerne nær Øster Hurup: - Jeg er ikke ekspert, men jeg synes, den ser stor ud

Mariager Avis

Levende spækhugger mellem revler på Kattegatkyst: Se privatoptagelse af det storslåede pattedyr i bevægelse

Mariager Avis

Tabt formandspost satte skår i valgglæden hos Mariager-politiker

Mariager Avis

Se listen over de mest populære politikere i Mariagerfjord Kommune: Tre nye ansigter har fundet vej til top fem siden 2017

Mariager Avis

Efter elendigt valg: Markant DF-koryfæ opgiver straks kommunalpolitiske ambitioner

Mariager Avis

En tredjedel af byrådet i Mariagerfjord udskiftet ved valget: Få overblikket over dem, der går ud og kommer til

Mariager Avis

Pia Adelsteen har smækket døren i til byrådssalen i Mariagerfjord Kommune: - Jeg gider simpelthen ikke mere

Mariager Avis

Mogens Jespersen genvinder borgmesterposten: Mariagerbaseret fremgang hos støtteparti sikrer blå blok sejren

Mariager Avis

Rødtlys-kørsel ved skolebørns lyskryds endte med mulig vold fredag morgen: Politiet efterlyser vidner i fjordby

Mariager Avis

Bare rolig: Den savnede kongepython er dukket op igen - og den var ikke nået langt væk

Mariager Avis

Kongepython er løs i landsby: Ejer insisterer på, at slangen har brugt toilettets afløb som flugtvej

Mariager Avis

Kristina har overtaget Strikkehjørnet, fordi hun ikke kunne lade være

Mariager Avis

Send en julehilsen og støt Mariager Spejderne

Mariager Avis

Julekalender-succes gentages til fordel for julebelysningen i Mariager

Mariager Avis

Med udgangspunkt i sit eget liv vil spidskandidat for Kristendemokraterne, Hanna-Maria Lyng, vil sikre psykologhjælp til unge og øge fokus på søskende til handicappede

Mariager Avis

Boligpriserne stiger stadig i Mariagerfjord Kommune

Annonce