Annonce
Mariagerfjord

Kunst med kunstige livsformer

The Square Root of Nature er en ny udstilling i Hobro. PR-foto
"The Square Root of Nature" er titlen på en udstilling med kunstige livsformer. Her er pindemadder og hvidvin afløst af håndsprit og henstillinger.
Annonce

Hobro: Lørdag 16. maj klokken 12 åbner Galleri Højbjerg & Simmelsgaard udstillingen "The Square Root of Nature" af billedkunstneren Jacob Juhl. Udstillingen omdanner hele udstillingsstedet til en kunstig skov med kunstige livsformer – og et alkymistisk laboratorium i hjertet af skoven.

- Det var egentlig meningen, at vi allerede skulle have åbnet udstillingen 4. april, men covid-19 pandemien kom i vejen. Med de udmeldinger, der er kommet fra myndighederne på det seneste, tør vi imidlertid godt satse på en åbning 16. maj. Der bliver dog ikke tale om nogen fernisering i forbindelse med åbningen. Pindemadder og hvidvin er afløst af håndsprit og henstillinger om at holde afstand til andre gæster, forklarer medindehaver Klaus Højbjerg i en pressemeddelelse.

Han fortæller om udstillingen:

- For at komme ind i det alkymistiske laboratorium, som Jacob har skabt i det mørklagte baglokale, skal man gennem den her kunstige skov, og her er pladsen nogen steder lidt begrænset. Så vi håber, at de besøgende tager lidt bestik af situationen, inden de bevæger sig herind. Og så håber vi også, at vores gæster spreder sig ud over hele udstillingsperioden frem for, at alle dukker op den første weekend.

Annonce

Kunststøtte

Udstillingen, der har opnået støtte fra Statens Kunstfond, er ifølge kunstneren et forsøg på at skabe kunstneriske udsagn om nye koblinger mellem aktuelle videnskabelige tendenser, erkendelsesfilosofi og klima- og miljøkrisen. Jacob Juhl ønsker imidlertid ikke at politisere eller moralisere. Snarere forsøger han at undersøge, hvordan natur og menneske er sammenfiltrede fænomener.

I forbindelse med udstillingen udgives bogen The Square Root of Nature om udstillingens tematik blandt andet med en tekst af Anette Vandsø, lektor i Æstetik og kultur på Aarhus Universitet.

Udstillingsperioden er 16. maj – 21. juni. Åbningstider: Fredage 13-17, lørdage og søndage 12-17 – eller efter aftale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Juletræer er en eksportsucces

Mariager Avis

Broen tilbyder sin hjælp

Mariager Avis

Dansk Folkehjælp er midtvejs i ansøgningsruden til julehjælp: 107 børnefamilier har allerede søgt om hjælp i Mariagerfjord kommune

Annonce