Annonce
Mariager Avis

Kunst og klange i Kirkegade

Kunstboxen holder på søndag årets første reception og vil gerne vise, hvordan musik og billedkunst går hånd i hånd.
Annonce

Mariager: Musikken, billedkunsten og kunsthåndværket spiller godt sammen i Kunstboxen, Kirkegade 3, Mariager, ved årets første reception søndag 2. februar klokken 14-16.

Gert Vorre er lokal musiker, billedkunstner og til daglig underviser i musik og billedkunst ved pædagoguddannelsen i Viborg. Han vil med sin akustiske guitar underholde med egne sange - både melodiske og iørefaldende ”feel good”-numre, som de seneste udgivelser ”Ud ad landevejen” og ”Leve og elske”, men også sange af mere viseagtig karakter.

Gert Vorre har i mange år været aktiv musiker i en lang række sammenhænge og genrer. Samtidig har han optrådt som solist, både med egne sange og musik til teater og musicals. Hans malerier og tegninger afspejler hans store tilknytning til landskaberne omkring Mariagerfjord. Med en naturabstrakt malerstil og tegninger fra naturen, for eksempel ”walk and draw” tegningerne, følger man hans søgen efter rytmer og harmoni i landskaberne i forskellige vejrlig.

Billedkunstner Karen Bjørn fra Hadsten er ligeledes påvirket af musikken i sin billedkunst. Hendes store optagethed af Kim Larsen i glade og varme farver viser hendes rytmiske sans og evnerne til at sætte mange farveklange sammen. Hendes malerier optræder i alle regnbuens farver, men hun mestrer at få dem til at glide ind i hinanden i bløde valører. Samtidig skaber hun lyse konturer med både mennesker, dyr og abstrakte former. Karen Bjørn har siden 2011 malet med akrylmaling, og har deltaget i adskillige male- og tegnekurser. Desuden har hun udstillet og solgt på forskellige lokaliteter i Østjylland. Karen Bjørns kunst er livssmittende, og hun siger selv:

- Det giver mig utrolig megen glæde, energi og positive oplevelser at male.

Spørger man Kunstboxens øvrige 17 tilknyttede kunstnere, er musikken også en vigtig del i tilblivelsen af deres kunst. En romantisk Mozart har stået model til en del af akvarellerne og landskabsmalerierne. Jazzen og improvisationer af akkorder har påvirket diagonale og rytmiske penselstrøg i abstrakte malerier. Countrymusikken med rytmer og variationer i stroferne har dannet baggrund for flere af malerierne malet med spartel. Glaskunsten vækker minder om danske sommersange med blomsterpragt og farvernes landskab. Skindtaskerne og flere af arbejderne i skind har en spænding og harmoni i farvesammensætningerne, og endelig hører pilefletteren med sin krusedullefletning nok hjemme i en mere eventyragtig melodi. Der er naturligvis også kunst, som bliver lavet i stilhedens lyd, hvor fordybelsen i motiv, former og farver frembringer sin egen kraft i et kunstværk og giver genklang af kunstnerens egen rytme.

På receptionsdagen serveres vin, snack og chokolade, og alle er velkomne. Udstillingen kan ses til udgangen af marts, hvor Kunstboxen er åben alle onsdage, torsdage, lørdage og søndage klokken 11-16.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Uhyggelig hygge i Mariager

Mariager Avis

Mariager Museum er reddet

Annonce