Annonce
Mariager Avis

Lærer og socialrådgiver i spidsen for FH Mariagerfjord

Dorte Carstens er formand i Mariagerfjord Lærerkreds og er nu også udpeget som formand for FH i Mariagerfjord. Både med den ene og med den anden kasket på er hun talsmand for samarbejde. Foto: Annelene Petersen
Dorte Carstens, der er formand for Mariagerfjord Lærerkreds, står nu også i spidsen for den nye FH Mariagerfjord, der er en fusion mellem LO og FTF

MARIAGERFJORD: Formanden for Mariagerfjords Lærerkreds, Dorte Carstens, har per 1. januar fået endnu en kasket, da hun nu også er formand for FH Mariagerfjord (Fagbevægelsens Hovedorganisation i Mariagerfjord) - det lokale resultat af den landsdækkende fusionen mellem LO og FTF.

En post med masser af indhold, vurderer hun.

- Men jeg må jo nødvendigvis forholde mig til, at døgnet nu engang kun har 24 timer.

Annonce

Hun kommer ikke til at slække på arbejdsindsatsen for kommunens lærere, men den tid, der skal findes til at varetage hendes nye post, skal altså findes i hendes almindelige hverdag.

Lang historie

Med en baggrund som både lærer og socialrådgiver brænder hun særligt for de mennesker, der finder sig selv på kanten af arbejdsmarkedet - og for det faglige arbejde generelt.

- Noget, jeg er kommet ganske gradvist ind i. Jeg blev uddannet lærer i 1985 og har altså arbejdet som lærer i mange år. Det var et arbejde, som jeg var glad for, men efter jeg blev valgt til kredsbestyrelsen for det, der dengang hed Østhimmerlands Lærerkreds, i 2002, har det faglige arbejde fyldt mere og mere, siger hun.

Med en historie, der også indeholder poster som tillidsrepræsentant, er Dorte Carstens vant til at søge samarbejdet.

- Lærerne røg for noget tid siden ud i en mere konfrontatorisk faglig kamp, men i dag er vi heldigvis tilbage, hvor vi sammen kan finde løsninger igen, siger hun.


Men jeg må jo nødvendigvis forholde mig til, at døgnet nu engang kun har 24 timer!

Dorte Carstens


Annonce

Sparsom fritid

I sin sparsomme fritid er Dorte Carstens engageret i Fjordløberne i Hobro, hun går ture med sin hund, arbejder som frivillig i DS Arena, når det kan lade sig gøre, og er formand for Hobro-afdelingen af Stafet for Livet.

- Jeg har selv haft kræft, og Stafet for Livet gør et godt arbejde for kræftramte, siger hun.

Og selv om det måske ikke lyder som en sparsom fritid, er forklaringen i følge Dorte Carstens selv, at hun er god til at organisere sin tid.

Dorte Carstens er 58 år gammel, gift og har tre voksne børn - og fire-snart-fem børnebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce