Annonce
Mariager Avis

Landsbyer fester: 75-året for befrielsen markeres med lys og sang

4. maj 2020 er det 75 år siden, Danmark blev befriet. Det bør fejres, mener landdistriktudvalget, der har bevilget penge til formålet til landsbyerne. Arkivfoto: Scanpix
Landdistriktsudvalget har bevilget penge, så landbyerne i kommunen kan være med til at fejre 75-årsdagen for befrielsen 4. maj 2020. Lys og Fællessang er overskriften for begivenheden.
Annonce

Randers: Flere steder i Randers Kommune har der været tradition for at markere årsdagen for befrielsen, 4. maj. For eksempel i Hvidsten og ved Overgaard nær Havndal, der var hjemsteder for aktiviteter i modstandsbevægelsen.

Næste år er det 75 år siden, Danmark blev frit efter den tyske besættelse, og det bør markeres, mener blandt andre politikerne i kommunens landdistriktsudvalg. De har bevilget 20.000 kroner fra landdistriktspuljen til formålet. Pengene skal bruges til at støtte landsbyer, der vil deltage i den landsdækkende begivenhed, hvor der arrangeres alsang i små og store byer. Alsang er et begreb tilbage fra krigens tid, hvor man som eneste forsamlingsmulighed havde lov til at mødes for at synge sammen.

Alsang og markeringen af 75 året for Danmarks befrielse giver anledning til at mindes det der skete, og samtidig hylde nutidens og fremtidens demokratiske, frie og åbne rum.

Randers Kommune vil derfor sammen med foreninger, frivillige, menighedsråd, professionelle, organisationer og andre interesserede i hele kommunen skabe og afvikle en stor begivenhed, der finder sted samtidig flest mulige steder i hele kommunen.

Der lægges op til, at det er borgerne i lokalsamfundene, der igangsætter og står for deres respektive lokale arrangement på et udendørs samlingssted i landsbyen. Begivenheden kræver, at der i hver by/område findes en lokal koordinator, som kan lede de fremmødte gennem alsangen og rammeprogrammet.

Randers Kommune vil i Randers by stå for arrangementet.

"Lys" og "Fællessang" er fællesnævnere for begivenheden, der finder sted indenfor tidsrummet klokken 20.00-21.30. Arrangøren er Randers Kommunes eventsekretariat i samarbejde med blandt andet Museum Østjylland.

Forvaltningen vil kontakte borgerforeninger og forsamlingshuse for at tilbyde dem at være med lave en lokal begivenhed. Der laves en pakke med fakler og sanghæfter til alle, som ønsker at holde et arrangement i et lokalområde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Purhus Kro tager to hæderspriser hjem

Annonce