Annonce
Mariager Avis

Leif Pettersons bud på hvad der skal til for at styrke udviklingen i Mariager: Bak op om de lokale idéer

"Generelt mener jeg, at hvis der er nogen, der har en idé til en butik eller et kulturelt tiltag, skal vi som borgere, organisationer og institutioner bakke op om det alt det, vi kan", siger Leif Petterson, forstander Mariager Højskole. Foto: Frank Pedersen
Forstander for Mariager Højskole, Leif Pettersons, favoritsteder i Mariager er fjorden og bymidten. - Selv om det er et lille geografisk område, føler jeg, at der er så meget at se i Mariager, siger han.
Annonce

Mariager: Første gang Leif Petterson og hans familie flyttede til Mariager, var i 2002 i forbindelse med et ophold på Mariager Højskole, hvor han umiddelbart efter blev ansat som højskolelærer. Den stilling forlod han dog for i en periode på tre år at være frikirkepræst i Kolding, som familien derfor bosatte sig i.

Da Leif Petterson for halvandet år siden blev ansat som forstander på Mariager Højskole, flyttede familien tilbage til købstaden ved Mariager Fjord. Og netop fjorden er Leif Pettersons favoritsted i Mariager.

- Jeg elsker fjorden. Blandt andet fordi der er flere gode steder at fiske ved og på fjorden, siger han og fortsætter:

- Desuden løber jeg tre-fire gange om ugen, og som regel løber jeg ned forbi fjorden for lige at få udsigten med. Og når min kone og jeg går tur et par gange om ugen, er det også ofte ved fjorden.

- Vi holder også meget af at gå rundt i byen. Vi elsker de gamle gader og de gamle huse. Selv om vi har boet her i mange år, kan vi stadig standse op for lige at kigge på de gamle huse, Rosenhaven eller Klosterhaven. Selv om det er et lille geografisk område, føler jeg, at der er så meget at se i Mariager, siger Leif Petterson.

Annonce

Handl lokalt

Byrådet i Mariagerfjord Kommune har nedsat et udvalg, der skal komme med forslag til, hvad der skal til for at udvikle Mariager som by.

Udvalget består af medlemmer af Mariagerfjord byråd samt en række repræsentanter for foreninger og privatpersoner. Hverken Mariager Højskole eller Leif Petterson personligt har fået plads i udvalget, men han har alligevel nogle bud på, hvad der kan styrke Mariager.

- Generelt mener jeg, at hvis der er nogen, der har en idé til en butik eller et kulturelt tiltag, skal vi som borgere, organisationer og institutioner bakke op om det alt det, vi kan, siger han.

Hen peger også på, at det lokale forretningsliv skal hjælpes, hvis Mariager skal udvikle sig som by.

- Det kan eksempelvis ske ved, at flere handler lokalt. Min kone og jeg handler selv lokalt alt det, vi kan. Og så skal kommunen være med til at fremme erhvervslivet i Mariager og nye virksomheder i kommunen, hvilket jeg ved, at den gerne vil, siger Leif Petterson.

Annonce

Vil lave om på højskolens image

Han peger desuden på kulturlivet i Mariager som et sted, hvor Mariager Højskole kan bidrage til, at der sker noget mere.


Når coronaen er overstået, har jeg en drøm om at kunne invitere hele byen til nogle fællessangaftener her på højskolen samt nogle foredrag, som både vores egene elever og byens borgere kan få noget ud af.

Leif Petterson


- Udover at hjælpe til ved vores egne arrangementer vil vores elever meget gerne hjælpe til som frivillige ved det, der bliver arrangeret af og i byen, siger Leif Petterson.

Han tilføjer, at han tror, at højskolen selv har skabt et image i byen, om at den har nok i sig selv. Et image, som han og højskolen gerne vil lave om på.

- Vi vil gerne være en ressource i Mariager, så byen bliver stolt af at have en højskole, der er der meget mere for byen og jeg håber, det vil lykkes de kommende år, siger Leif Petterson.

- Så når coronaen er overstået, har jeg en drøm om at kunne invitere hele byen til nogle fællessangaftener her på højskolen samt nogle foredrag, som både vores egene elever og byens borgere kan få noget ud af, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce