Annonce
Mariager Avis

Liv i købstaden: Her sælger vi oplevelser

Indehaverne af Mariager Camping, Anni Grønborg Jensen og Kenneth Malgo Jensen, bor selv på campingpladsen oven på reception og butik. Foto: Annelene Petersen
Campingpladsejere ser store potentialer for Mariager.
Annonce

Mariager: Vi skal ikke alene sælge camping-overnatninger. Vi skal sælge den gode oplevelse. Vi skal fortælle vores gæster, hvad de kan se, og hvad de kan opleve. Vi skal give dem inspiration. Det er vores fornemste opgave.

Sådan siger Anni Grønborg Jensen, der sammen med sin mand, Kenneth Malgo Jensen, driver Mariager Camping på Færgehagen i Mariager.

Pladsens beliggenhed et helt unik. Den ligger lige ned til "Danmarks smukkeste fjord", har skoven nærmest i baghaven og bare 300 meter ind til Mariager by. Og som noget helt særligt har familien Jensen sporene fra Mariager-Handest Veteranjernbane til at løbe gennem pladsen. Så der er mulighed for traveture, lystfiskeri og mountainbike-kørsel lige uden for døren.

På mange måder er det med Mariager jo lige som Den gamle By i Aarhus. Forskellen er, at her bor og lever vi.

Kenneth Malgo Jensen, indehaver, Mariager Camping

Oprindelig blev campingpladsen drevet af den lokale turistforening. Senere overtog Mariager Kommune pladsen, og driften blev varetaget af en forpagter. Midt i 1980'erne købte Kenneth Malgo Jensens forældre pladsen, og de drev den frem til 2006, da Kenneth Malgo Jensen og hans kone overtog stedet. Familien Jensen har også sin privatadresse på stedet.

På pladsen er der omkring 150 pladser samt ti hytter, og når pladsen er fuldt belagt, er der mellem 400 og 500 gæster, vurderer Kenneth Malgo Jensen.

De fleste kommer i campingvogn, og erfaringen siger, at omkring 80 procent er danske gæster. Desuden kommer der mange nordmænd og tyskere, ligesom man også møder en del svenske og hollandske turister.

Og så ind imellem gæster fra alle mulige andre lande.

- Så vi skal være gode til sprog, indskyder Anni Grønborg Jensen, der selv begår sig på både engelsk og tysk, mens det franske fra gymnasieårene med tiden er blevet lidt rustent.

Men med tegn, fagter og god vilje kan man komme langt.

- Vi kan da som regel gøre os forståelige, smiler Kenneth Malgo Jensen

Annonce

Sæsoncampister

Blandt gæsterne er der omkring en snes sæsoncampister - fastliggere. Andre parkerer vognen på pladsen fra påske og til pinse og tilbringer dermed forårssæsonens skæve helligdage på pladsen. Det er indehavernes indtryk, at campisterne har det godt indbyrdes, og de kan fortælle om, hvordan gæsterne hjælper hinanden med opvasken eller med måske at sætte et genstridigt telt op,

Mange gæster bestiller en plads på forhånd for at være sikre på, at der ér plads til dem, når de kommer.

- Vi oplever ofte, at folk, der er kommet for at bo her en enkelt nat, alligevel gerne vil blive en uge. Eller måske kommer de igen næste år, fortæller Anni Grønborg Jensen.

Pladsen åbner til påske, og sæsonen varer til slutningen af september.

- Og så åbner vi lige en enkelt weekend i oktober, når der er miniaturemesse i Mariager. Det er der mange, der gerne vil benytte sig af, tilføjer Kenneth Malgo Jensen.

At sæsonen slutter i begyndelsen af efteråret, betyder ikke, at campingplads-indehaverne kan lægge sig på sofaen og slappe af indtil foråret.

Anni Grønborg Jensen og Kenneth Malgo Jensen

Anni Grønborg Jensen og Kenneth Malgo Jensen har drevet Mariager Camping siden 2006, da de overtog campingpladsen efter Kenneths forældre, der dengang havde drevet campingpladsen i 20 år.

Begge stammer fra Aalborg-området. Kenneth Malgo Jensen er uddannet i i et caravancenter nær Aalborg og senere uddannet fysioterapeut og har blandt andet praktiseret i Herning. Anni Grønborg Jensen er uddannet ingeniør og har arbejdet som produktionsingeniør, blandt andet i tekstilbranchen, har arbejdet som projektleder, og har senest været ansat i Vestas, hvor hun fratrådte til april for nu at virke på campingpladsen på fuld tid.

Annonce

To kilometer hække

- Jo, det er i vinterhalvåret, at vi holder fri og holder ferie. Men den nye sæson begynder faktisk, inden vi er færdige med den gamle. Allerede i september skal vi være klar med indhold til udenlandske rejsebøger, og de danske kataloger og brochurer skal produceres i oktober, fortæller Kenneth Malgo Jensen.

Efter nytår skal campingpladsen være repræsenteret på camping- og feriemesser. Ligeledes skal der være kontakt til og dialog med turistorganisationer rundt omkring.

Den løbende vedligeholdelse foregår året rundt, alt efter behov. Men større projekter venter, til sæsonen er forbi.

En del laver ægtefællerne selv. Andet køber de hjælp til. Det afhænger dels af opgavens art, dels af dens omfang.

- Vi har for eksempel over to kilometer hække, der skal klippes. Og det har vi Hedeselskabet til at klare, oplyser Kenneth Malgo Jensen.

Mindre male-opgaver løser de selv. Er der tale om større projekter, kaldes der på professionelle.

I det hele taget lægger de vægt på, at pladsen fremtræder pæn, ren og velholdt. Derfor har de også i sæsonen ansat folk til at hjælpe med rengøring og med at ekspedere gæster og kunder i reception og butik. I butikken kan man købe de mest almindelige fornødenheder, en kop kaffe eller en is - samt enkelte camping-artikler, hvis noget skulle være smuttet under pakningen derhjemme.

Kenneth Malgo Jensen og Anni Grønborg Jensen foran den blå fjord, som campingpladsen ligger lige op ad. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Som Den gamle By

Indehaverparret blander sig ikke med gæsterne.

- Vi skal ikke gøre forskel på folk, understreger Kenneth Malgo Jensen.

Men parret lægger vægt på at være imødekommende over for alle gæster, og efterhånden kender de mange.

- Når vi tager imod folk i receptionen, har vi jo fysisk kontakt. Her fortæller vi gerne om, hvilke muligheder for oplevelser der er i Mariager, og man kan jo ret hurtigt spore sig ind på, hvad der interesserer folk.

Eksempelvis kan gæsterne i receptionen få et bykort, der kan hjælpe gæsterne med at finde vej til byens attraktioner og seværdigheder og lede til spisesteder, indkøbsmuligheder, gallerier og andre oplevelser i Mariager by og nærmeste omegn.

- På mange måder er det med Mariager jo lige som Den gamle By i Aarhus. Forskellen er, at her bor og lever vi, tilføjer Kenneth Jensen.

Han og hans kone peger på, at gæsterne er campingpladsens vigtigste ambassadører.

- Det er skønt, at de taler pænt om os. At de hjælper os ved at vise hinanden, hvordan tingene foregår her, fortæller Anni Jensen. Det er hendes oplevelse, at gæsterne hygger sig sammen på pladsen, og at der er opstået et fælleskab.

- Vi får tit at vide, at det er dejligt, at vi er så venlige og hjælpsomme. Det minder os om, at vi altså er i et servicefag, siger Anni Jensen.

Selv om det er tidligt på sæsonen, er der godt med gæster på Mariager Camping. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Den gode historie

Med sin ingeniør-baggrund er hun optaget af at optimere, at få ting til at fungere bedre. Måden, man checker gæsterne ind på, for eksempel. I det hele taget at være med til at udvikle tingene.

- Så længe, der er udviklingsmuligheder, er det spændende at være med i, understreger hun.

- Byen her har et kæmpe potentiale, og vi har her på pladsen et kæmpe potentiale. Jeg har mange ideer, erklærer Kenneth Jensen.

Der er så lige den begrænsning, at det ikke er alle ideer, der er penge i.

- Det skal være rentabelt, understreger Kenneth Jensen.

Begge er aktive i byens liv. De deltager gerne, når Erhvervsrådet holder møder, kurser og inspirationsaftener, de er aktive i turistforeningen og i handelsstandsforeningen og lægger vægt på i det hele taget at bakke op om byen. Så når en butiksindehaver gerne vil sætte en seddel om på campingpladsen om aktiviteter eller særlige tilbud, får den pågældende altid et ja. Derimod siger camping-værtsparret pænt "nej tak", når der kommer folk, som gerne vil sælge tøj fra en bod på pladsen. De vil hellere henvise gæsterne til butikkerne i byen.

- Ind imellem er der snak om butikker, der lukker. Men der er jo også butikker, der åbner, og vi skal passe på ikke at snakke os selv ned. I stedet skal vi tale byen op. Tale hinanden op. Og det er vi godt i gang med, understreger Kenneth Malgo Jensen og tilføjer:

- Vi skal turde fortælle den gode historie.

Anni Grønborg Jensen og Kenneth Malgo Jensen i receptionen på Mariager Camping, hvor man ud over en hjertelig velkomst også kan få sig en kop kaffe eller en is og købe forskellige fornødenheder. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Purhus Kro tager to hæderspriser hjem

Annonce