Annonce
Mariager Avis

LO og FTF samler kræfterne i Mariagerfjord

Dorte Carstens er formand i Mariagerfjord Lærerkreds samt formand for det nyetablerede fagbevægelses samarbejde FH for Mariagerfjord. Foto: Annelene Petersen
De to store organisationer har slået pjalterne sammen og har per nytår valgte fælles formand i Mariagerfjord Kommune.

MARIAGERFJORD: Fra 1. januar har Mariagerfjord Lærerkreds' kontor på Østergade 24 B også huset den nye sammenslutning af de store fagforbund LO og FTF, som nu er fusioneret også lokalt til FH Mariagerfjord (Fagbevægelsens Hovedorganisation i Mariagerfjord)

Beslutningen om sammenlægningen af de to hovedorganisationer på landsplan blev taget på en kongres i 2018, og en ny organisationsstruktur har siden da stået højt på dagsordenen. I Nordjylland har det betydet, at starten på det nye år er starten på en ny faglig organisationsstruktur, kaldet FH Nordjylland.


Annonce

Jo flere, vi arbejder sammen, jo stærkere er vi. Og jo flere resultater, vi præsterer, jo lettere vil det være for alle danskere at se, hvem der er den 'rigtige' fagbevægelse

Dorte Carstens


Formand for FH Mariagerfjord er Dorte Carstens, som i forvejen er formand for den lokale kreds under Danmarks Lærerforening. Og hendes rolle som FH-formand er så ny, at hun endnu ikke har fået udfyldt alle felterne.

- Men et par af mine fokuspunkter vil givetvis blive arbejdsmiljø, kontakten til erhvervslivet, samarbejdet med jobcentrene og forholdene for vores syge og ledige medlemmer, siger hun.

Flere kræfter

Dorte Carstens ser også gode muligheder for, at den nye og endnu større organisation, der efter sammenlægningen tæller 1,3 millioner medlemmer på landsplan, vil få en endnu større gennemslagskraft.

- Jo flere vi arbejder sammen, jo stærkere er vi. Og jo flere resultater, vi præsterer, jo lettere vil det være for alle danskere at se, hvem der er den "rigtige" fagbevægelse, siger hun.

Dorte Carstens hidtidige faglige karriere har ligger i FTF-regi, så for hende er det en ny oplevelse, at hendes hovedorganisation er repræsenteret i Mariager.

- FTF var organiseret med sit hovedkontor i Aalborg, men når vi nu har slået pjalterne sammen med LO, bliver der en masse traditioner og rutiner, vi skal have koordineret. Vi vil i FH Mariagerfjord komme til at stå i spidsen for en stribe arrangementer  for vores tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter - ligesom vi skal ud og organisere 1. maj-møder. Vi vil også arrangere forskellige fagpolitiske begivenheder blandt andet i forbindelse med den kommende kommunale valgkamp, siger hun.

Liv i købstaden

Under rubrikken ”Liv i købstaden” skildrer vi i Mariager Avis hver uge i tekst og billeder personer, foreninger og institutioner, der sætter deres præg på Mariager. Vi vil gerne sætte personen i centrum og præsentere de pågældende såvel privat som professionelt: Uddannelse, familieliv, fritidsinteresser, erhvervsmæssig karriere.

Vi efterlyser synspunkter på byen og dens udvikling: Hvorfor blev det Mariager, hvad er godt, hvad kan blive bedre – og hvem er det, der skal gøre noget, hvis noget skal være anderledes? Og hvad gør den pågældende selv?

Har du forslag til, hvem vi skal skrive om, er du velkommen til at sende en mail til mariageravis@mariageravis.dk.

Fagbevægelsens Hovedorganisation er ikke partipolitisk, og Dorte Carstens har da heller ingen partipolitiske bindinger, når hun taler om FH's engagement den forestående valgkamp.

- Vi er parate til at samarbejde meget bredt, så længe vi kan samarbejde med folk, der vil det brede samarbejde, siger hun.

FH Mariagerfjord repræsenterer godt 20 fagforeninger i Mariagerfjord Kommune og tæller officielt lige nu omkring 4500 medlemmer.

- Men det gamle LO var oppe over 7000 medlemmer, så vi er i gang med at finde ud af, hvor alle de "manglende" hoveder er blevet af, fortsætter Dorte Carstens.

Dorte Carstens erklærer sig på FH's vegne klar til et bredt samarbejde. Foto: Annelene Petersen
"Jo flere vi arbejder sammen, jo stærkere er vi. Og jo flere resultater, vi præsterer, jo lettere vil det være for alle danskere at se, hvem der er den "rigtige" fagbevægelse", siger Dorte Carstens, der er blevet den første formand  for FH Mariagerfjord. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce