Annonce
Mariager Avis

Lysregatta 2020 med lys på vand og i by

12. september sejles den traditionsrige Lysregatta på Mariager Fjord og som sædvanlig vil medlemmer af Mariager Sejlklub stævne ud med lyspyntede skibe. Men inde på land vil regatta-arrangementet være underlagt covid-19 restrektioner, hvilket blandt andet betyder, at der i år ikke vil være folkefest med boder, telte og arrangementer på havnen. "I år har vi derfor valgt, at udvide ruten, så den går mellem Færgehagen og Mariager Sejlklub. Det her vi valgt, for at sprede de tilskuere, som eventuelt kommer og kigger på lysregattaen fra land", siger Jane Wind fra Mariager Sejlklub. Arkivfoto: Niels Bo Mandrup
Den traditionsrige Lysregatta i Mariager får i år et alternativt udtryk.
Annonce

Mariager: Coronavirusset har vendt op og ned på mangt og meget i 2020.

For at begrænse smitten er mange arrangementer udsat eller helt aflyst, ligesom mange traditioner er fundet sted i alternative udgaver.

Den årlige Lysregatta på Mariager Fjord og Mariager Havn hører til i den sidste kategori.


I år har vi valgt, at udvide ruten, så den går mellem Færgehagen og Mariager Sejlklub. Det her vi valgt, for at sprede de tilskuere, som eventuelt kommer og kigger på lysregattaen fra land.

Jane Wind, mariager Sejlklub


Datoen for regattaen er stadig 12. september og der vil som sædvanlig være stemningsoplyste både på vandet, men folkefest med boder, telte og arrangementer på havnen bliver der ikke noget af i år.

Det fortæller Jane Wind fra Mariager Sejlklub, som er blandt arrangørerne af den traditionsrige begivenhed i købstaden.

- I Mariager sejlklub har vi, som rigtig mange andre aktører, været nødsaget til at aflyse de fleste af vores arrangementer i årets løb på grund af covid-19. Vi har dog besluttet at gennemføre årets Lysregatta, men vi har været nødsaget til at ændre en del på konceptet for, at det kan lykkedes, siger Jane Wind.

For at overholde og tilgodese retningslinjerne for covid-19, har sejlklubben sammen med de øvrige aktører i byen, derfor besluttet at markere dagen og aftenen fra hver sin adresse.

Annonce

Sejlruten forlænges

Jane Wind fortæller, at sejlklubbens medlemmer vil lyspynte bådene og klokken 20 sejle ud på fjorden efter Svanen.

Årets sejltur bliver imidlertid længere end sædvanlig.

- I år har vi valgt, at udvide ruten, så den går mellem Færgehagen og Mariager Sejlklub. Det her vi valgt, for at sprede de tilskuere, som eventuelt kommer og kigger på lysregattaen fra land, siger hun og fortsætter:

- Det giver mulighed, for at se bådende fra en meget større strækning og man kan med fordel bevæge sig rundt langs stien ved fjorden.

Ligesom de øvrige aktører i årets Lysregatta, opfordrer Mariager Sejlklub alle til at udvise et godt samfundssind og overholde covid-19 retningslinjerne, ved at holde afstand og ikke forsamle sig i grupper, samt følge de øvrige retningslinjer, som vi alle efterhånden kender så godt.

Samtidig håber man, at borgerne i byen vil støtte op om støtte op om arrangementet ved fra klokken 20 at finde lyskæderne eller havefaklerne frem, tænde lommelygten eller andet, der kan lyse.

- Dels for at symbolisere ”liv og glæde”, dels for at give efteråret en varm og lys start samt ikke mindst for at skræmme den lange covid-19 tid lidt væk. Lad os sammen få en festlig aften - hver for sig, opfordrer Jane Wind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Mariager Avis

Broen tilbyder sin hjælp

Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Dansk Folkehjælp er midtvejs i ansøgningsruden til julehjælp: 107 børnefamilier har allerede søgt om hjælp i Mariagerfjord kommune

Annonce