Annonce
Mariager Avis

Mæglere: Boligmarkedet er brandvarmt

Boligmarkedet er brandvarmt, lyder det fra Danbolig Hobro-Mariager. Foto: Danbolig
Ejendomsmæglere melder om rekordstor travlhed.

Mariagerfjord: Ejendomsmarkedet er brandvarmt i øjeblikket, lyder det fra ejendomsmæglerne.

For eksempel melder Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen om en historisk god september måned, hvor omsætningen endte 55 procent over september sidste år.

- Vi har haft en formidabel vækst i hele 2020, og ligger nu år til dato 33 procent over samme periode i rekordåret 2019, hedder det i en pressemeddelelse fra firmaet.

Annonce

Tilsvarende toner lyder fra Danbolig Hobro-Mariager.

- Det har vrimlet med boligkøbere hen over sommeren, hvor interessen for at handle boliger har været utrolig høj, og hvor boligerne er i usædvanlig høj kurs. Derfor er det et godt tidspunkt at sætte sin bolig til salg, siger Anders Svenningsen, indehaver af Danbolig Hobro - Mariager, og forklarer:

- De seneste måneder har der været flere købere end sælgere i markedet og et historisk lavt udbud af boliger til salg. Den kombination har haft en positiv effekt på boligmarkedet, hvor der i øjeblikket er høje salgspriser, korte salgstider og lave prisafslag.

Gang i sommerhusene

En opgørelse fra Boligsiden viser, at der i juni, juli og august er der blevet solgt 249 boliger i Mariagerfjord Kommune. Det er en stigning på 68 procent i forhold til samme periode sidste år.

Stigningen i handelsaktiviteten i Mariagerfjord er drevet af en fremgang for flere boligtyper. I juni, juli og august er der blevet solgt 33 procent flere villaer og rækkehuse end i samme periode sidste år, mens sommerhussalget er steget med 139 procent.

- Hos John Frandsen tror vi på, at den gode udvikling fortsætter. Når vi kigger ind i 4. kvartal 2020 er vi optimistiske. Der er fortsat stor aktivitet på boligmarkedet, renten er lav og den svagt stigende arbejdsløshed påvirker ikke boligmarkedet. Der er fortsat mange der gerne vil realisere drømmen om eget hus eller sommerhus i Danmark, lyder det videre fra John Frandsen, der tilføjer:

- På den korte bane kommer der endda flere ting, der kan skubbe endnu mere på boligmarkedet. For eksempel har forbrugerne mulighed for at hæve tre ugers feriepenge her i oktober. For mange svarer det til, at man som et par har en ekstraindtægt på kr. 30-40.000. Især for mange førstegangskøbere vil det være oplagt at bruge de ekstra penge som et tilskud til en udbetaling og dermed adgangsbillet ind på boligmarkedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Stine Bosse er valgt til formand for bestyrelsen bag Festival of Europe: Mariager passer perfekt til et europæisk folkemøde

Annonce