Annonce
Mariager Avis

Mangeårig lærer nu forstander for Mariager Højskole

Leif Petterson, der gennem 14 år har været lærer på Mariager Højskole, og som siden august har været konstitueret forstander, er
Annonce

Mariager: Bestyrelsen for Mariager Høj- og Efterskole har efter flere samtalerunder med egnede kandidater valgt Leif Petterson som den kommende forstander for skolen.

Leif Petterson er et velkendt ansigt på Mariager Højskole, hvor han har været ansat som lærer i 14 år, og siden august 2019 har han været konstitueret forstander på skolen. Gennem årene har han været involveret i det meste af højskolens hverdag, lige fra undervisning, det sociale fællesskab, coaching, studie- og missionsrejser til ansvar for skolens faglige profil samt leder-linje. Han har tidligere været ansat som ungdomspræst hhv. præst i 8 år.

Leif Petterson er 48 år og gift med Birgitte, og sammen har de to børn: Julie på 22 år og Sebastian på 16 år. Leif Petterson har uddannelsesmæssigt en robust baggrund, der matcher opgaven som forstander, med både en bachelor og masteruddannelse i teologi, og en diplomuddannelse i ledelse ved CBS. Desuden er han er i øjeblikket i færd med at gennemføre en ph. d.

Annonce

Respekteret

- Som bestyrelse har vi lært Leif Petterson at kende som en respekteret lærer, men også som en afholdt leder i den periode, hvor han har været konstitueret forstander på skolen. Han har stor passion for livet på og udviklingen af Mariager Højskole, og vi oplever, at han har ledet skolen trygt gennem den seneste tid. Vi er derfor overbeviste om, at han er den rigtige til at overtage ansvaret som leder af skolen. Vi oplever Leif som en person, der hviler i sit lederskab og som samtidig vil gå ydmygt til rollen med respekt i og for skolens bagland, men som også tænker visionære tanker for skolens fremtid, siger Michael Kjærgaard, der er bestyrelsesformand for Mariager Høj- og Efterskole.

- Jeg glæder mig til at forsætte det momentum, der er på højskolen lige nu, og gøre det, som vi er gode til, nemlig personlig udvikling og dannelse. Det er dét, den danske højskoletradition står for, og hvad der har været omdrejningspunktet for livet på Mariager Højskole siden skolens start. Vi vil også fortsat skabe et rum for en teologisk og eksistentiel dialog, der kan hjælpe de unge til at finde ud af, hvad de skal med deres liv. Samtidig tror jeg også, at højskolen kan engagere sig endnu mere i samfundets mange udfordringer, og tage et medansvar for verden omkring os. Jeg glæder mig derfor meget til jobbet som forstander, fordi jeg kan ikke finde noget mere meningsfyldt end at arbejde med den næste generation og det potentiale, de unge rummer, siger Leif Petterson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

- Det bedste er friheden

Annonce