Annonce
Mariager Avis

Maria Elstrøm Jensen overtager Strikkehjørnet i Mariager

Maria Elstrøm Jensen lærte at strikke for et år siden. Nu overtager hun som ny indehaver Strkkehjørnet, Torvet 3 i Mariager. Foto: Frank Pedersen
Som ny indehaver drømmer Maria Elstrøm Jensen om at gøre Strikkehjørnet til samlingspunkt for alle kreative i Mariager.
Annonce

Mariager: Strikkehjørnet, Torvet 3, får 1. januar ny indehaver, når Maria Elstrøm Jensen overtager butikken fra Elin Andresen, der som 73-årig har valgt, at tiden er inde til at gå på pension.

Maria Elstrøm Jensen er oprindelig fra Vejle, men for lidt over et år siden flyttede hun ind hos kæresten, og de bor nu i en tidligere landejendom i udkanten af Mariager. Og hun siger, at hun i den grad er faldet til i købstaden.

- Måske er det fordi, jeg altid har været gammel af sind - min lillesøster plejer at sige, at jeg er som en 80-årig indvendig - men jeg elsker simpelthen Mariager, for her er så hyggeligt og idyllisk. Alle kender alle her i byen, og folk i Mariager er meget imødekommende og søde til at tage sig af dem, der flytter hertil, siger hun.

Maria Elstrøm Jensen fortæller, at hun og hendes kæreste gerne vil være så selvforsynende som muligt.

- Derfor foreslog jeg en dag, at vi fik et par får. Min kæreste var med på idéen, men på én betingelse: At jeg først skulle lære at lave tøj af fårenes uld, fortæller Maria Elstrøm Jensen, der derfor tog hjem til sin mormor for at lære at strikke.

- Det var tre dage før min kærestes fødselsdag, og jeg havde en idé om, at jeg ville strikke et halstørklæde til ham i fødselsdagsgave. Jeg fik lært at strikke, men på de tre dage blev halstørklædet ikke til mere end en halvstor lommeklud, fortæller Maria Elstrøm Jensen og smiler.

I det lille år, der er gået, siden hun slog sin første maske op, har Maria Elstrøm Jensens strikkefærdigheder og tanken om at være selvforsynet på tøjfronten udviklet sig, så hun i dag kun køber bukser og undertøj, resten laver hun selv.

- Jeg synes, det er så sejt, at man kan lave sit eget tøj i stedet for kun at gå i det, andre har bestemt, siger Maria Elstrøm Jensen.

Selv om indehaveren er ny, vil meget være, som det plejer i Strikkehjørnet. "Man vil fortsat kunne købe hele designer Hanne Falkenbergs kollektion, ligesom "strikkedamerne" bliver ved med at mødes her hver torsdag til snak og en kop kaffe over strikketøjet," siger den nye indehaver, Maria Elstrøm Jensen. Foto: Frank Pedersen
Annonce

Lært op af Elin og Else

Maria Elstrøm Jensen kommer fra en stilling som salgskoordinator, men selv om det at være indehaver af Strikkehjørnet er nyt, så har hun gennem længere tid haft sin gang i butikken.

- Jeg har blandt andet fået Strikkehjørnets hjemmeside op at køre - det er derfor, de kalder mig it-Maria her i butikken, siger Maria Elstrøm Jensen.

De seneste måneder har hun også hjulpet til med at betjene butikkens kunder under Elin Andresens og hendes søster, Else Dybdahls, vejledning.

- Den indsigt, de har givet mig i at sælge, gør, at selv om jeg ikke har en uddannelse indenfor butiksfaget, så føler jeg, at jeg er klar til at overtage Strikkehjørnet, siger Maria Elstrøm Jensen.

- Og som regel lever jeg op til Elins og Elses princip om, at ingen kunder må gå ud ad døren uden noget i hænderne, tilføjer hun og ler.

Om sig selv siger Maria Elstrøm Jensen, at hun er en ildsjæl, der gerne vil dele sin begejstring for håndværk, strik og garn med Strikkehjørnets kunder samtidig med, at hun har fokus på Strikkehjørnet som en forretning.

- Men der er forskel på indstillingen til det at sælge. Man kan gøre det, fordi der skal penge i kassen eller fordi, man tror på, at man kan gøre en forskel for kunden, og jeg hører til den sidste kategori, siger hun.

Annonce

Kurser for unge der vil strikke

Maria Elstrøm Jensen siger, at hun grundlæggende vil videreføre Strikkehjørnet som den butik, kunderne kender i dag. Det vil sige butikken, hvor man kan få hele Hanne Falkenbergs kollektion og en butik, hvor ”strikkedamerne” mødes hver torsdag til snak og en kop kaffe over strikketøjet.

Fornyelsen i Strikkehjørnet ligger nemlig i det, Maria Elstrøm Jensen vil tilføre butikken.

Hun fortæller, at hendes morfar for 20 år siden leverede keramik til en keramiker i Mariager.

- Keramikeren er her ikke mere, men jeg har snakket med min morfar om, at han skal producere garnskåle og andet keramisk strik-tilbehør til Strikkehjørnet, siger Maria Elstrøm Jensen.

- Det er også meningen, at jeg vil tilknytte en webshop til den fysiske butik, tilføjer hun.

- Og når jeg får fat i en til at undervise, vil jeg gerne arrangere kurser for dem, der gerne vil lære at strikke eller blive bedre til det. Det kunne eksempelvis være kurser henvendt til unge, for jeg ved, der er en stigende interesse for at strikke blandt de unge, siger Maria Elstrøm Jensen, der også har planer om at arrangere workshops og events. Det kunne for eksempel være med Hanne Falkenberg eller andre kendte designere, der vil give deres tips og tricks videre.

- I det hele taget har jeg en drøm om at gøre Strikkehjørnet til et samlingspunkt for alle Mariagers kreative. Her skal være en fast hyggekrog, hvor man kan komme og strikke, mens man hygger sig med en kop kaffe alene eller sammen med andre, siger hun.

Maria Elstrøm Jensen køber bukser og undertøj, alt andet af hendes tøj laver hun selv. "Jeg synes, det er så sejt, at man kan lave sit eget tøj i stedet for kun at gå i det, andre har bestemt," siger hun. Foto: Frank Pedersen
Annonce

Åbningsreception hele dagen

Selv om overtagelsesdatoen er 1. januar, venter Maria Elstrøm Jensen dog til 3. januar med at have første åbningsdag. Til gengæld holder hun åbningsreception hele dagen med skiftende lækkerier på fade og i glas og kopper.

Strikkehjørnets åbningstider vil være som hidtil, hvilket betyder, at Maria Elstrøm Jensen afsætter tirsdagen til regnskab, registrering, modtagelse af varer med mere.

I begyndelsen har Elin Andresen og Else Dybdahl lovet, at de vil give en hånd med i butikken, men det er meningen, at Maria Elstrøm Jensen på sigt vil ansætte personale.

- Der sker simpelthen så meget i butikken, og der er så mange kunder, at man ikke kan drive Strikkehjørnet alene, siger hun.

Foto: Frank Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Purhus Kro tager to hæderspriser hjem

Annonce