Annonce
Mariager Avis

Maria får plads til at udleve sine drømme: Strikkehjørnet flytter til større lokale i Østergade

Pladsen på Torvet er blevet for trang til de drømme, Maria Elstrøm Jensen har for sin butik, Strikkehjørnet, så nu flytter hun butikken til Østergade 14 B, hvor et butiksareal på 270 kvadratmeter udover strikvare giver plads til blandt andet strikkekurser, en strikkecafé og kærestens keramik. Foto: Annelene Petersen
Maria Elstrøm Jensen får plads til at udleve sine drømme om at holde strikkekurser- og webshops samt åbne en strikkecafé, når hun 1. juli flytter Strikkehjørnet fra Torvet til Østergade 14 B.

Mariager: 1. januar 2020 overtog Maria Elstrøm Jensen Strikkehjørnet på Torvet i Mariager, da den tidligere indehaver, Elin Andresen, som 73-årig havde valgt at gå på pension.

Butikken havde i mange år været omdrejningspunkt for Mariagers og et stort oplands strikkeinteresserede, der i butikken kunne købe garn og meget andet med relation til strikning samt ikke mindst hele Hanne Falkenbergs kollektion. Et udbud som Maria Elstrøm Jensen har videreført.

Hjørnebutikkens godt 70 kvadratmeter blev imidlertid hurtigt for få til Maria Elstrøm Jensens vision og drømme for Strikkehjørnet. Hun har derfor været på udkig efter større lokaler og dem har hun nu fundet på adressen Løvetorvet Østergade 14 B, hvortil hun flytter sin butik 1. juli.

Annonce

Det er faktisk et stykke tid siden, hun fik øje på lokalet, der tidligere har huset kiosken, der blev kaldet ”Den gamle døgner”, men har stået tomt i flere år. Den tidligere ejer var imidlertid ikke interesseret i at få en lejer ind og Maria Elstrøm Jensen var ikke interesseret i at købe hele bygningen.

- Da jeg fandt ud af, at Morten Thastum havde købt den for at flytte ind med sin klinik, Mariager Fysioterapi, men kun skulle bruge to af de tre lejemål, spurgte jeg, om jeg kunne leje det sidste og det sagde han heldigvis ja til, fortæller Maria Elstrøm Jensen.

Lager, kurser og café

I Østergade 14 B får hun rådighed over 270 kvadratmeter og hun ved allerede, hvad hun skal bruge dem til. En del skal bruges som lagerplads til den webshop, hun etablerede, da hun overtog Strikkehjørnet.


Strikkecaféen skal være et sted, hvor man mødes med sit strikketøj, jeg bager en kage og laver kaffe og så kan man hygge sig og snakke et par timer, mens man strikker.

Maria Elstrøm Jensen, indehaver af Strikkehjørnet


- Webshoppen har vækstet meget og jeg kan få billigere løsninger, hvis jeg køber større mængder ad gangen, men det er der ikke opbevaringsplads til på Torvet, siger Maria Elstrøm Jensen.

Hun tilføjer, at selv om webshoppen hurtigt fik en del kunder, er det særligt under coronanen, at der er kommet godt gang i salget. Som eksempel fortæller hun, at da den fysiske butik var nedlukket i januar, var salget i webshoppen større end i nogen måned forud for webshoppen og butikken til sammen.

Udover mere lagerplads til webshoppen ser Maria Elstrøm Jensen frem til, at hun nu får mulighed for at indfri drømmen om at holde strikkekurser og -workshops i Strikkehjørnet samt indrette sig med en strikkecafé - når coronasituationen tillader det naturligvis.

- Strikkecaféen skal være et sted, hvor man mødes med sit strikketøj, jeg bager en kage og laver kaffe og så kan man hygge sig og snakke et par timer, mens man strikker, fortæller Maria Elstrøm Jensen.

Annonce

Plads til kærestens keramik

Udover de strikrelaterede vare vil Maria Elstrøm Jensens inddrage et område i den nye butik til udstilling og salg af hendes kærestes, Kenneth Christensen, keramik som han producerer på den tidligere landejendom i udkanten af Mariager, hvor parret bor.

- I øjeblikket har jeg et lille udvalg på Torvet, men fra 1. juli vil det være muligt at se al Kenneths keramik, siger Maria Elstrøm Jensen.

"Strikkehjørnets webshop har vækstet meget og jeg kan få billigere løsninger, hvis jeg køber større mængder ad gangen, men det er der ikke opbevaringsplads til på Torvet, siger Maria Elstrøm Jensen, der overtog butikken på Torvet i Mariager 1. januar 2020 og nu flytter den til Østergade 14 B. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Mariager Avis

Tegn på at du kan have rotter

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce