Annonce
Mariager Avis

Mariager Camping drømmer om parkeringsforbud for autocampere: 'Urealistisk', siger kommunen

Udover at være frustreret over almindelig gratis parkering, forsøgte Mariager Camping i sommers også at få byrådet til at droppe tilladelsen til flere betalte autocamperpladser hos Mariager Sejlklub. Heller ikke det havde de held med. Arkivfoto: Eva Maria Jørgensen
Mariager Camping bliver udfordret på sin forretning af autocampere, som parkerer lige udenfor campingpladsen. Formand for teknik og miljøudvalget i Mariagerfjord Kommune kan godt forstå problematikken, men han har svært ved at se realistiske løsningsmuligheder.
Annonce

Mariager: Frustrationen over autocamper-gratister er stor hos Mariager Camping. Derfor har de bedt udvalget for Teknik og Miljø i Mariagerfjord Kommune om at kigge på mulighederne for at forbyde parkering for autocampere på Ny Havnevej lige op ad campingpladsen.

Anni Jensen, som sammen med sin mand ejer campingpladsen, synes, det er svært at drive et erhverv, hvis det er gratis lige uden for døren.

- Nogen af autocamperne kommer og beder os om råd og vejledning og parkerer så bagefter lige udenfor campingpladsen. Jeg tror, det føles ligesom, når folk får rådgivning i butikken for så at gå hjem og handle på nettet, konkluderer hun.

Annonce

Kommunen anbefaler nej

Udvalget for teknik og miljø har møde i uge 46. I dagsordenen har kommunens embedsmænd anbefalet, at man ikke opfylder ønsket fra Mariager Camping. Der er flere argumenter.

For det første ligestiller justitsministeren autocampere med biler. Det betyder, at det dybest set ikke er lovligt at skelne mellem autocampere og biler i et parkeringsforbud.

For det andet vil et natligt parkeringsforbud således medføre, at heller ikke biler, som af den ene eller anden grund har brug for at stå på parkeringspladserne en enkelt nat, kan gøre det.

For det tredje mener kommunen bare, at et forbud ville flytte autocamperne et andet sted hen, hvor de så kunne blive til gene for en ny gruppe mennesker.

Annonce

En forståelig frustration

Formanden for udvalget for teknik og miljø, Jørgen Hammer Sørensen (DF) kan godt forstå frustrationen hos campingpladsejerne. Men som han ser det, skal udvalget følge kommunens anbefaling.

- Jeg kan godt forstå, at det er en torn i øjet på campingpladsen. Men jeg tror, at hvis vi forbyder det få steder, flytter det bare andre steder hen, forklarer han.

Ellers mener han, at det må være campingpladsens opgave at regulere priserne eller tilbyde en service, som tiltrækker autocampisterne.

Men Anni Jensen kunne egentlig godt leve med, at problemet flyttede et andet sted hen.

- Jeg ville foretrække, at de holdt et andet sted end lige udenfor min campingplads. Ude af øje, ude af sind, siger hun med et smil.

Hun mener, at campingpladsen allerede tilbyder service og sikkerhed, som burde tiltrække autocampisterne. Men gratis er svært at konkurrere mod.

- Hvis Mariagerfjord skal være en turismekommune, bliver vi altså nødt til at kunne trække nogle skattekroner hjem på turisterne, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Purhus Kro tager to hæderspriser hjem

Annonce