Annonce
Mariager Avis

Mariager Sejlklub forventer ny rekordsommer: Men kun hvis vejret giver både sol, regn og blæst

Henrik Nygård, formand for Mariager Sejlklub, som driver den lokale lystbådehavn, er stærkt optimistisk, når det kommer til den igangværende sommersæson. Men der er også mange projekter på bedding, når det handler om vedligehold og opgradering af havnen. Foto: Annelene Petersen
Det er svært at spå om fremtiden, men formanden for Mariager Sejlklub synes, at både udviklingen peger i retning af en ny rekord for gæster i lystbådehavnen. Men én faktor kan ødelægge det.
Annonce

Mariager: Både salg af sommerhuse og sejlbåde har været i vækst i forsommeren, hvor coronavirus længe så ud til at tvinge danskerne til i større eller mindre grad at blive hjemme. Nu er en del grænser åbnet op, men alligevel forventes der øget aktivitet i mange havne. Sådan ser det også ud i Mariager Lystbådehavn.

Henrik Nygård er formand for Mariager Sejlklub, som driver lystbådehavnen. Sidste år slog havnen alletiders rekord med 800 betalende overnattende i havn eller i autocamper på land. Alligevel tror han, at det er muligt at nå endnu højere op i år.

Natten til onsdag 1. juli havde lystbådehavnen 13 både på besøg. Og to autocampere. Selv om det ikke helt er højsæson endnu, er det rigtigt pæne tal. I hvert fald, hvis man ganger det op med de 150 overnatninger, som der er i sæsonen.

- Men så mange er der selvfølgelig ikke hver nat, skynder Henrik Nygård sig at slå fast.

Annonce

Seks nye medlemmer

Men der er meget udvikling indenfor sejl- og bådverdenen i øjeblikket. Allerede før coronakrisen steg medlemstallene i sejlklubberne, og der er da også kommet seks nye medlemmer til i Mariager i år.


Hvis vejret bliver for varmt og stabilt, så trækker sejlerne ud på Kattegat.

Henrik Nygård, formand Mariager Sejlklub


Udover det køber flere sejlere nye og større både, så det er positivt, mener Henrik Nygård, som dog ikke vil ud at gætte på, hvor meget der skyldes corona eller andre faktorer. Samtidig kræver væksten også ny udvikling af havnen.

Der er flere projekter på bedding. Mastekranen er blevet for lille til de største både, så der drømmes om en ny - og en bedre placering, som kan give lidt ekstra bådpladser. Der skal graves ud flere steder på grund af bådenes voksende størrelse - og en enkelt gangbro ved bådpladserne trænger til udskiftning på grund af alder.

Annonce

Varmt og stabilt vejr er skidt

Derfor falder betalingen for gæsteovernatningerne også på et tørt sted. Selvom han er optimistisk, er Henrik Nygård dog bevidst om, at særlig én ganske overraskende faktor kan trække i den modsatte retning.

- Hvis vejret bliver for varmt og stabilt, så trækker sejlerne ud på Kattegat, siger Henrik Nygård.

Det oplevede klubben nemlig i forbindelse med alletiders sommer i 2018. I stedet blev 2019's omskiftelige sommer rekordsæson, for der var det rart at ligge i læ i en fjord.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

- Det bedste er friheden

Annonce