Annonce
Mariager Avis

Mariagerbo vil stoppe frygtet sygdom

Louise Høy bor i Mariager og 13. september deltager hun i sin hjemby i Scleroseforeningens landsindsamling til fordel for forskning i sclerose, en sygdom hun selv er ramt af. "Det er vigtigt at få sat fokus på sclerose og få fundet frem til noget medicin, som kan hjælpe, så andre får et bedre forløb med sclerose end jeg har haft", siger hun. Privatfoto
Louise Høy fra Mariager er en af de mere end 16.000 danskere, der har sclerose. Søndag 13. september er hun på gaden i sin hjemby for at deltage i Scleroseforeningens landsdækkende indsamling til fordel for forskning i den uhelbredelige sygdom.
Annonce

Mariager: Mere end 16.000 danskere lever med sclerose. Og de har alle forældre, venner og naboer, som hver dag ser en af deres nære kæmpe mod den uhelbredelige sygdom. Søndag 13. september beder Scleroseforeningen dem alle om at stå sammen mod sclerose og samle penge ind til forskning i sygdommen.

Sclerose

Mere end 16.000 danskere lever med sclerose, og hvert år får ca. 650 nye danskere stillet diagnosen.

Sclerose er en kronisk sygdom, som angriber nerverne i hjernen og rygmarven, og langt de fleste får diagnosen, når de er mellem 20 og 40 år.

For nogle er sygdommen pludselig og aggressiv, for andre udvikler den sig langsomt og gradvist.

Sclerose kan ikke helbredes, men forskningen gør hver dag fremskridt, og derfor gør hver en krone, der kommer ind i forbindelse med Scleroseindsamlingen, en kæmpe forskel.

- De fleste af os kender et menneske med sclerose og har set, hvordan sygdommen forandrer dem. Derfor opfordrer vi alle til at være med til at samle ind søndag 13. september. For jo flere vi er, des flere døre kan vi nå at ringe på - så enkelt er det faktisk, siger Klaus Høm, som er direktør i Scleroseforeningen.

Annonce

Mariagerboerne bakker op om en verden uden sclerose

Det er kun andet år, at Scleroseforeningens indsamling er landsdækkende. De lokale afdelinger rundt om i landet går forrest i kampen mod sclerose - blandt andet i Mariager, hvor foreningens indsamlere kan mødes foran supermarkeder, på gågader og andre offentlige steder.

En af dem, der skal samle ind i købstaden, er Louise Høy, der selv bor i Mariager. Hun fortæller, at hun i særlig grad samler ind til fordel for dem, der får diagnosen i dag.

- Det er vigtigt at få sat fokus på sclerose og få fundet frem til noget medicin, som kan hjælpe, så andre får et bedre forløb med sclerose end jeg har haft, siger Louise Høy, som har haft sclerose i 17 år.

Annonce

Danskere med sclerose risikerer at blive tabere

Alt overskuddet fra indsamlingen bliver fordelt på danske forskningsprojekter, som skal bidrage med ny viden om årsagerne til sclerose og finde bedre behandlingsformer. Men nu frygter Klaus Høm, at forskningen kan risikere at gå i stå.

- Vi har også mærket den økonomisk negative effekt af corona-pandemien, og jeg er oprigtigt bekymret for, hvor meget vi i år vil kunne give videre til forskerne. Vi kan kun støtte med så meget, som det lykkes os at samle ind - og det er de 16.543 danskere med sclerose og deres familier, som bliver taberne, hvis forskningen går i stå, siger Scleroseforeningens direktør.

Sclerose er en kronisk sygdom, som angriber nerverne i hjernen og rygmarven og giver varige skader, hvis ikke man får effektiv behandling. Langt de fleste får diagnosen, når de er mellem 20 og 40 år. For nogle er sygdommen pludselig og aggressiv, for andre udvikler den sig langsomt og gradvist.

Sclerose kan ikke helbredes. Men danske og internationale forskere gør hver dag fremskridt, som skaber håb om en kur og en fremtid uden sclerose. Klaus Høm opfordrer derfor alle, som kender en med sclerose, går på gaden 13. september, for at samle penge ind til bedre behandling og måske en kur.

Man kan melde sig som indsamler og vælg en indsamlingsrute på internetadressen www.sammenmodsclerose.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce