Annonce
Mariager Avis

Mariagerfjord er i førerfeltet med bredbåndsprojekter

18 projekter i Mariagerfjord Kommune kan komme i betragtning, når der deles ud af regeringens pulje på 100 millioner kroner til forbedring af internettet i landdistrikter. Pr-foto
Direkte henvendelser til borgere i Mariagerfjord Kommune har resulteret i 18 projekter, der nu bejler til regeringens pulje på 100 millioner kroner til forbedring af internettet i landdistrikterne.
Annonce

Mariagerfjord: Regeringen har i 2020 afsat cirka 100 millioner kroner til forbedring af internettet i landdistrikterne. Dette sker gennem en national bredbåndspulje, der kan søges af alle med under 10 mbit downloadhastighed.

Det skriver Mariagerfjord Kommune i en pressemeddelelse, der fortsætter:

I Mariagerfjord Kommune var cirka 1500 adresser berettiget, og det har resulteret i, at der ved tidsfristen var annonceret 18 større eller mindre projekter i kommunen.


Ikke alle projekter vil komme gennem nåleøjet til det statslige tilskud, men alene synliggørelsen af behovet er noget værd.

Jens Lykke, konsulent i Mariagerfjord Kommune


Med sine 18 projekter er Mariagerfjord Kommune på en delt 3. plads på landsplan, hvilket vidner om et rigtigt stort engagement blandt de internethungrende borgere, da cirka 450 adresser har tilkendegivet interesse for at komme i betragtning til de dyrebare støttekroner.

- En god forklaring er, at både Energistyrelsen og kommunen har henvendt sig direkte til de støtteberettigede borgere, siger Mariagerfjord Kommunes konsulent på området, Jens Lykke.

- Jeg beundrer de mange ildsjæle, der har taget initiativ til at løbe naboerne på dørene og indsamlet fuldmagter til at bidrage med de mindst 4000 kroner, hver husstand skal erlægge i egenbetaling, fortsætter han og tilføjer, at et forår med corona og hjemmearbejde ved computeren har fået folk op af stolen og motiveret til at få en bedre digital løsning på hjemmeadressen.

Annonce

Synliggørelse har værdi

Processen fremadrettet er, at teleselskaberne giver et pristilbud til de annoncerede projekter, der efterfølgende kan søge staten om det resterende tilskud, fratrukket borgernes egenbetaling og det kommunale tilskud, der udgør 2000 kroner per adresse.

- Ikke alle projekter vil komme gennem nåleøjet til det statslige tilskud, men alene synliggørelsen af behovet er noget værd, fastslår Jens Lykke.

Annonce

Lukker huller i tre områder

Selskaberne vil efterhånden af egen drift foretage udrulning af hurtigt fibernet, og kan nu se hvor der er borgere, der står klar til at være med.

I løbet af efteråret vil der blive udrullet fibernet i Kielstrupområdet, Ajstrup-Lystrup og omkring Nr. Onsild på helt kommercielle vilkår.

Disse tre projekter giver et godt supplerende bidrag til at få nogle af de større internethuller lukket.

Bredbåndspuljeprojekterne får svar i løbet af december på, hvorvidt de i 2021 kan få del i den statslige bredbåndspulje.

- Foreløbig har regeringen i sit finanslovsforslag ikke levnet plads til en ny pulje i 2021, men mon ikke den store efterspørgsel i år kalder på en fornyet overvejelse, spår Jens Lykke.

Alle annoncerede projekter kan ses på Energistyrelsens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Uhyggelig hygge i Mariager

Mariager Avis

Mariager Museum er reddet

Annonce