Annonce
Mariager Avis

Mariagerfjord har genåbnet aktivitetscentre for ældre

Fra mandag 21. september genåbnede Mariagerfjord Kommune sine aktivitetscentre, så kommunens ældre nu igen kan deltage i aktiviteter, der foregår inden døre. Arkivfoto: Jørn Deleuran/Ritzau Scanpix 
Nu er der igen åbnet for indendørs aktiviteter for kommunens ældre.
Annonce

Mariager: Skønt corona-pandemien strammer grebet mange steder i landet, er smitten i Mariagerfjord Kommune begrænset. Derfor har åbner kommunens aktivitetscentre fra mandag 21. september åbnet  for indendørs aktiviteter. Det er en god nyhed for de ældre borgere, der alle ugens hverdage kan besøge aktivitetscentrene for socialt samvær samt hyggelige og opbyggelige sysler.

Det glæder Jan Andersen, der er formand for kommunens Udvalg for Sundhed og Omsorg.

- Det har gennem lang tid været et stort ønske fra brugere og pårørende, at der åbnes mere op for aktivitetscentrene. Når der er gået så lang tid, er der risiko for at flere er kommet til at føle sig socialt isolerede eller føler sig ensomme, siger Jan Andersen.

- Hen over sommeren har mange ældre haft fornøjelse af, at vi åbnede for udendørs aktiviteter. Det har været godt, selv om det danske sommervejr i år har ladet en del tilbage at ønske. Nu banker efteråret på, og så er det dejligt, at vi nu kan byde de ældre velkommen indenfor i varmen, tilføjer Jan Andersen.

Annonce

Intet er som før

Selv om dagligdagen på kommunens seks aktivitetscentre nærmer sig normalen, er intet som før coronaens indtog. Sundhedsmyndighedernes anbefalinger om afstand og hygiejne vil nemlig blive overholdt til punkt og prikke, bedyrer sundheds- og ældrechef Michael Tidemand.

- Vi passer naturligvis godt på de ældre. Vi sørger for god afstand og høj hygiejne med hyppig afspritning og grundig rengøring. Aktiviteterne kommer blandt andet til at ske i små grupper, vi portionsanretter forplejningen, og så sørger vi for, at brugerne af aktivitetscentrene ikke kommer i kontakt med beboerne, siger Michael Tidemand, der også er opmærksom på, at hvis smittetrykket stiger, kan det blive nødvendigt at lukke aktiviteterne ned igen.

Annonce

De frivillige må vente

Mens de ældre atter kan komme indenfor på mandag, må frivillige og foreningsaktive stadig væbne sig med tålmodighed. Her er det indtil videre planen, at der først åbnes for deres adgang med udgangen af oktober.

nb

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Uhyggelig hygge i Mariager

Mariager Avis

Mariager Museum er reddet

Annonce