Annonce
Mariager Avis

Mariagerfjord Kommune sætter ind mod spritkørsel

- Vi har alle et ansvar for at gribe ind mod spritkørsel, mener udvalgsformand Jørgen Hammer Sørensen. Foto: Mariagerfjord Kommune 
Fjordkommunen appellerer til, at vi minder hinanden om at stoppe spritkørsel.
Annonce

Mariager: Sommerferien er godt i gang, og en meget stor del af danskerne vil holde ferie i Mariagerfjord Kommune. Det betyder også, at der vil være en hel masse sociale sammenkomster som grillmiddage, strandture og havefester, som ofte får følgeskab af kolde øl, velsmagende drinks eller et par gode flasker vin.

- Vi har alle et ansvar for at gribe ind, hvis vores familie, venner eller bekendte vil tage bilen hjem, selv om de har drukket. Den køretur kan jo få fatale konsekvenser for både dem selv og andre. Derfor støtter vi selvfølgelig det landsdækkende budskab om at stoppe spritkørsel, siger udvalgsformand for Teknik og Miljø i Mariagerfjord, Jørgen Hammer Sørensen.

Mariagerfjord Kommune står sammen med Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden bag kampagnen: 'Der er mange måder at stoppe spritkørsel på. Hvad er din?'.

Annonce

Vejplakater

Kommunens feriegæster vil i den forbindelse blive mødt af vejplakater ved hovedvejene ved Kattegatkysten, som strækker sig fra Øster Hurup og kommunegrænsen i nord til Als Odde og Mariager Fjord i syd. Det er nemlig primært her, feriegæsterne vil opholde sig i sommerferien.

Vejplakaterne vil være synlige til og med uge 31. Her sætter politiet også ind med kontrol.

Spirituskørsel

Sidste sommer sigtede politiet 864 personer for spritkørsel i løbet af fem ugers kontrol i juni og juli. Alene i Nordjyllands Politikreds blev 132 personer sigtet for spritkørsel hen over sommeren.

Hver femte dødsulykke i trafikken skyldes alkohol. 

Se spritkampagnen: www.sikkertrafik.dk/kampagner/stop-spritkoersel

Formålet med kampagnen er at minde folk om, at de kan være med til at forhindre spritkørsel ved at spørge deres gæster, hvordan de kommer hjem efter festen.

- Alt for mange bilister tager chancen og kører, selv om de er i tvivl om deres promille. Det er hamrende farligt, og det er derfor vigtigt, at omgivelserne også hjælper med til at forhindre, at det sker. Så før du serverer vin, øl eller drinks for dine gæster, så spørg dem lige, hvordan de kommer hjem. Det tvinger dem til at tage stilling til, om de skal drikke eller køre, siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Annonce

Stop altid en fuld ven, der vil sætte sig bag rattet

Det kan måske føles svært at overtale en anden til at lade bilen stå. Især hvis du ikke er sikker på, hvor meget han eller hun egentlig har drukket. Her får du syv gode råd:

Fortæl ham/hende, at du har det skidt med, at han/hun kører.

Forsøg at tale ham/hende fra at køre og tag eventuelt bilnøglerne.

Allier dig med andre, så I er flere, der kan støtte hinanden.

Ring efter en taxa og lån eventuelt ham/hende penge til taxaen.

Tilbyd overnatning.

Giv et lift, hvis du ikke selv har drukket.

Hvis han/hun alligevel kører: Ring til politiet på 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Projekt MOVE nærmer sig målet

Mariager Avis

Ny skoleleder til Asferg Skole

Mariager Avis

Solnedgangstur med veterantoget

Mariager Avis

Formand: Mariager Tennisklub er en bitte, god og hyggelig klub

Mariager Avis

Monica i Havndal fik sin flise

Annonce