Annonce
Mariager Avis

Mariagerfjord Kommune vil bremse diabetesbølgen

John Veng, formand for Diabetesforeningen, Tommy Sørensen fra Frivilligcenter Mariagerfjord og afdelingsleder Jonna Bohlbro og ledende sygeplejerske Susanne Eidorff Rasmussen glæder sig over det nye samarbejde. PR-foto
Annonce

Hobro: I Mariagerfjord Kommune kan du snart få et praj, hvis du er i farezonen for at udvikle diabetes. Kommunen går nemlig aktivt til værks for at stoppe den eksplosive vækst i antallet af diabetikere, som er fordoblet siden årtusindskiftet.

I dag lider 235.000 danskere af diabetes 2, som er en kronisk sygdom, der ofte, men ikke altid, skyldes usund livsstil.

Desuden skønner man, at yderligere 60.000 er ramt af sygdommen, og hele 300.000 er i farezonen for at få den i løbet af ganske få år.

Dem stiller projektet "Diabetes-luppen" skarpt på

Annonce

Over landsgennemsnittet

I Mariagerfjord Kommune ligger antallet af diabetikere over landsgennemsnittet. Et forsigtigt skøn er, at der blandt kommunens 42.000 indbyggere er 2.850 personer med en særlig høj risiko for at udvikle sygdommen.

Det er blandt andet sagsbehandlere på jobcentret, bostøttemedarbejdere og sundhedspersonale, der skal spotte borgere, som er i risikogruppen og henvise dem til screening.

En diabetessygeplejerske foretager screeningen. Der er ofte tale om personer, som har en usund livsstil.

Borgeren bliver anbefalet at søge egen læge, hvis screeningen tyder på diabetes 2. Viser den, at borgeren er i overhængende risiko for at udvikle sygdommen, får borgeren et tilbud om et forebyggende forløb.

Projektet foregår i et samarbejde mellem Mariagerfjord Kommune, Diabetesforeningen og Frivilligcenter Mariagerfjord støttet af puljemidler fra Sundhedsstyrelsen på cirka 800.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Uhyggelig hygge i Mariager

Mariager Avis

Mariager Museum er reddet

Annonce