Annonce
Mariager Avis

Mariagerfjord spiller dansk i uge 44

Halberg & Friends giver koncert i Rytmus i Mariager fredag 24. oktober. Arkivfoto
Uge 44 byder på danskproduceret musik, når Mariagerfjord synger med på Spil Dansk ugen. Traditionelt set sætter ugen fokus på fællessang og dansk musik. I år bliver der lidt mindre fællessang end tidligere, men den gode stemning er der ikke lavet om på.
Annonce

Mariager: Musikforeningerne i Mariagerfjord - Frikvarteret i Hadsund, Ishuset Live i Hobro og endelig Rytmus i Mariager - laver forskellige koncerter i forbindelse med Spil Dansk. I Hadsund er Back to Back på plakaten, i Mariager Halberg & Friends, og i Hobro er det lykkedes Ishuset Live at få Fraads til at give koncert. Der er billetsalg på Himmerlandsbilletten og på SafeTicket.

Arden Kulturhusforeninger har to spændende koncerter på programmet - med Ginne Marker  og senere med Mathilde Falch Trio.

I Als synger kirkekoret fra Als og Øster Hurup. De havde, ligesom sidste år, inviteret Als Mandekor med op på scenen, men de har desværre meldt afbud i år. Det bliver med garanti en festlig aften alligevel, og der er gratis entré.

Spil dansk

Spil Dansk er en forening, som Dansk Musiker Forbund, Dansk Artist Forbund, Danske Populær Autorer, Musikforlæggerne og Koda står bag.

Tidligere var der én Spil Dansk Dag sidste torsdag i oktober, men fra 2015 blev konceptet udvidet til en hel uge, nemlig uge 44.

En lang række radiostationer, bl.a. alle DR's radiokanaler, spiller lutter dansk musik under hele Spil Dansk Ugen og der er over 1000 musikarrangementer i hele Danmark i løbet af ugen.

Kulturskolen tager på en miniturné på udvalgte skoler og præsenterer eleverne for forskellige instrumenter og giver koncerter og bibliotekerne slår dørene op for et fedt beatværksted samt et spændende foredrag med en af dansk hiphops Godfathers, Nikolaj Peyk.

Spil Dansk ugen er en enestående mulighed for at samles om den danske musik og skabe musiske aktiviteter for børn som voksne. Men i år bliver det også præget af en usikker tid, og programmet er desværre noget begrænset i forhold til tidligere.

Sidste år markerede Mariagerfjord Kommune Spil Dansk ugen sammen med en lang række lokale aktører. I år ser billedet lidt anderledes ud, da især mange kor endnu ikke er startet op efter nedlukning grundet Covid-19 og endnu ikke kan samle mange til fællessang live. Derfor inviterer bibliotekerne fx heller ikke til morgensang rundt om på filialerne og ligeledes udgår Lungekoret med deres ellers altid populære sangbesøg i forskellige virksomheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Uhyggelig hygge i Mariager

Mariager Avis

Mariager Museum er reddet

Annonce