Annonce
Mariager Avis

Mere og yngre girlpower i det nye Mariagerfjord byråd

I det nye Mariagerfjord byråd er andelen af kvinder vokset til lidt over en tredjedel. Det glæder den nyvalgte Malene Ingwersen fra Enhedslisten. "Det er ikke det optimale 50/50 forhold, men det er et rigtig godt skridt på vejen til, at vi kan få taget nogle beslutninger, der har det perspektiv med, som man får af at leve i en kvindekrop", siger hun. Arkivfoto: Frank Pedersen
Andelen af kvindelige medlemmer af Mariagerfjord byråd vokser. De fleste er nye i byrådet og er desuden med til at sænke gennemsnitsalderen blandt rådsmedlemmerne.

Mariagerfjord: Tirsdagens kommunalvalg resulterede i, at andelen af kvinder blandt de 29 medlemmer af Mariagerfjord byråd fra 1. januar vokser fra 7 til 10, hvoraf de syv er nye i byrådet.

Også aldersmæssigt sætter det nye byråds kvinder et tydeligt aftryk. I det nuværende byråd er blot en enkelt kvinde under 50 år, hvorimod det kommende byråd består af syv kvinder, der endnu ikke er fyldt 50 år.

Nye Borgerlige får for første gang et mandat i byrådet ved Emma Houe Mølgaard, der med sine 27 år bliver det yngste kvindelige byrådsmedlem. Som en kommentar til, at der kommer flere kvinder i byrådet, siger hun med et stort smil:

Annonce

- Det er dejligt, at vi nu får noget girlpower ind i byrådet.

- Jeg tror, at mænd kan gøre det lige så godt som kvinder, men kvinder har bare noget andet at byde på. Derfor er det godt, at der nu bliver mere ligevægt i byrådet.

Emma Houe Mølgaard fortæller, at ”andet at byde på” er en generel betragtning om kønnenes tilgang til ting.

- Mænd er meget firkantede, det er meget enten eller, hvor kvinder er mere nuancerede. Når begge køn er repræsenteret, kan man komme vidt omkring tingene indenfor det samme emne, derfor er det rigtig godt, at der kommer flere kvinder i byrådet, forklarer hun.

Alder giver en anden synsvinkel

Flere af de nyvalgte kvinder er yngre end gennemsnittet i det nuværende byråd. Emma Houe Mølgaard er overbevist om, at det kommer til at præge byrådets arbejde.

Emma Houe Mølgaard fra Nye Borgerlige er med en alder på 27 år den yngste kvinde i det nye Mariagerfjord byråd. PR-foto

- Ligegyldigt om det er unge mænd eller kvinder, kommer det til at gøre en kæmpe forskel, fastslår hun.

- Unge mennesker har bare en anden synsvinkel på ting som for eksempel, hvad der er et godt ungdomsliv. Til gengæld har ældre en hel del mere livserfaring. Så når du kombinerer de to ting, har du et kæmpestort og bredt område at træffe beslutninger ud fra, siger Emma Houe Mølgaard.

På spørgsmålet, om hun har tænkt sig at sætte sig sammen med de ni andre kvinder for at finde fælles emner og temaer, der skal på den politiske dagsorden, tror hun ikke, at det kommer til at ske.

- Vi har jo vidt forskellige politiske ståsteder, siger hun.

Annonce

Perspektiver fra et liv i en kvindekrop

I den anden ende af det politiske spektrum er der ligeledes byrådsdebut til Enhedslisten, hvor Malene Ingwersen er valgt.

Udover at være glad for, at det er lykkedes Enhedslisten at være repræsenteret i byrådet, glæder Malene Ingwersen sig også over, at lidt over en tredjedel af det nye byråds medlemmer er kvinder.

- Det er ikke det optimale 50/50 forhold, men det er et rigtig godt skridt på vejen til, at vi kan få taget nogle beslutninger, der har det perspektiv med, som man får af at leve i en kvindekrop, siger hun.

- Det handler om, at man som kvinde har nogle andre erfaringer og behov end den gennemsnitlige mandekrop har, fortsætter Malene Ingwersen.

Modsat Emma Houe Mølgaard mener Malene Ingwersen, at det vil være smart, hvis de 10 kvindelige byrådsmedlemmer kunne mødes for at finde ud af, om der er nogle ting, de kan være fælles om at sætte på dagsordenen.

Som eksempel på, hvorfor det er vigtigt at få det kvindelige perspektiv med, nævner Malene Ingwersen noget så konkret som planlægning af nye offentlige toiletter.

- Som kvinde ved jeg, at man skal huske at indregne de nye menstruationsbeskyttelses-metoder, som påkalder, at man inde i båsen skal kunne vaske hænder og skylle sin menstruationskop, siger hun.

Også når det gælder omsorgsopgaver, påpeger Malene Ingwersen, at det er vigtigt, at der er kvinder med i beslutningsprocesserne.

- Fordi kvinder oftere arbejder med omsorgsopgaver end mænd, ser vi det ud fra et andet perspektiv end mænd - også i forhold til andres behov uanset køn, siger hun.

Malene Ingwersen påpeger, at i princippet skal alle byrådsmedlemmer kunne repræsentere alle borgere i kommunen, men at alle har blind spots, der gør, at der er ting og perspektiver, man ikke tænker over.

- Jeg tror, at kvinders blind spots er anderledes end mænds, derfor kan vi måske tyde flere menneskers behov og dermed total set repræsentere flere, når der er en ligelig fordeling mellem kønnene i byrådet, siger hun.

Annonce

Bringer nyere erfaringer ind i byrådet

Malene Ingwersen er med i gruppen af de yngre byrådsmedlemmer, hvilket hun ikke er tilfreds med.

- Jeg synes, det er lidt ærgerligt, at jeg som 46-årig er i den unge ende af byrådet, siger hun.

Som en af dem der trækker gennemsnitsalderen ned, fremhæver Malene Ingwersen, at hun vil kunne bidrage med nogle nyere erfaringer på flere områder i byrådets arbejde. For eksempel folkeskolen.

- De ældre byrådsmedlemmer træffer beslutninger ud fra nogle virkelig gamle erfaringer, der gør, at den måde, de tror, det fungerer på i skolen, er helt anderledes end det egentlig er, når man bevæger sig ud i den - eller som jeg arbejder der, siger hun.

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Restaurant genåbner med ny forpagter: Nyt liv i Hobro-restaurant

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Mere og yngre girlpower i det nye Mariagerfjord byråd

Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Konservativ er nyt medlem af den skrumpede 'Mariager-gruppe'

Mariager Avis

Eksperterne har fældet dom over spækhuggeren, og der er ikke stor optimisme:  - Vi er enige om, at den ikke er strandet

Mariager Avis

Se dronevideo af spækhugger, fanget mellem revlerne nær Øster Hurup: - Jeg er ikke ekspert, men jeg synes, den ser stor ud

Mariager Avis

Levende spækhugger mellem revler på Kattegatkyst: Se privatoptagelse af det storslåede pattedyr i bevægelse

Mariager Avis

Tabt formandspost satte skår i valgglæden hos Mariager-politiker

Mariager Avis

Se listen over de mest populære politikere i Mariagerfjord Kommune: Tre nye ansigter har fundet vej til top fem siden 2017

Mariager Avis

Efter elendigt valg: Markant DF-koryfæ opgiver straks kommunalpolitiske ambitioner

Mariager Avis

En tredjedel af byrådet i Mariagerfjord udskiftet ved valget: Få overblikket over dem, der går ud og kommer til

Mariager Avis

Pia Adelsteen har smækket døren i til byrådssalen i Mariagerfjord Kommune: - Jeg gider simpelthen ikke mere

Mariager Avis

Mogens Jespersen genvinder borgmesterposten: Mariagerbaseret fremgang hos støtteparti sikrer blå blok sejren

Mariager Avis

Rødtlys-kørsel ved skolebørns lyskryds endte med mulig vold fredag morgen: Politiet efterlyser vidner i fjordby

Mariager Avis

Bare rolig: Den savnede kongepython er dukket op igen - og den var ikke nået langt væk

Mariager Avis

Kongepython er løs i landsby: Ejer insisterer på, at slangen har brugt toilettets afløb som flugtvej

Mariager Avis

Kristina har overtaget Strikkehjørnet, fordi hun ikke kunne lade være

Mariager Avis

Send en julehilsen og støt Mariager Spejderne

Mariager Avis

Julekalender-succes gentages til fordel for julebelysningen i Mariager

Mariager Avis

Med udgangspunkt i sit eget liv vil spidskandidat for Kristendemokraterne, Hanna-Maria Lyng, vil sikre psykologhjælp til unge og øge fokus på søskende til handicappede

Mariager Avis

Boligpriserne stiger stadig i Mariagerfjord Kommune

Mariager Avis

Frivillige Sociale Mentorer i Frivilligcentret

Mariager Avis

Stine har fået troen på fremtiden

Mariager Avis

Klaver-koncert på Mariagerfjord Gymnasium

Annonce