Annonce
Mariager Avis

Mest læst på mariager-avis.dk i 2019

Mest læst på mariager-avis.dk i 2019 er historien om Trine Rødgaard, der åbnede sin genbrugs-modebutik på Torvet i foråret. Foto: Frank Pedersen
I 2019 fandt flere læsere vej til Mariager Avis' hjemmeside.
Annonce

Mariager: I Mariager Avis bringer vi hver uge artikler om livet i Mariager og omegn og om byens og egnens befolkning. En stor del af artiklerne er desuden blevet bragt på Mariager Avis' hjemmeside - www.mariager-avis.dk - og på avisens facebookside.

Herunder kan du se en top ti med en kort version af de mest læste artikler på www.mariager-avis.dk. En top ti, der med al tydelighed viser, at det der især interesserer Mariager Avis' net-læsere er butikker, der åbner, butikker der lukker samt portrætter af butiksindehavere.

Hvis du får lyst til at læse - eller genlæse - hele artiklen, skal du blot klikke på ordet "her" ved artiklen.

Du kan altid læse de seneste opslag på www.mariager-avis. dk ved at klikke her.

Skulle det ske, at avisen udebliver kan du læse den aktuelle og tidligere udgaver af Mariager Avis i arkivet via linket her. Tidligere udgaver kan findes tilbage til og med 2016.

En plan om nye boliger på Tørringvej i Ø. Tørslev var næstmest læst på mariager-avis.dk i 2019. Ill.: Randers Kommune
Annonce

1. Ny butik på Torvet

Den artikel på www.mariager-avis.dk, som flest læste i 2019, var historien om Trine Rødgaard, der i april åbnede butikken 2handfashion på Torvet 7 i Mariager i den tidligere "Jacobine".

- Det bliver genbrugstøj i god stand. Velholdt genbrug, understregede Trine Rødgaard, der både forhandlede egne varer og ting, hun havde modtaget i kommission.

Den nye butik blev dog ikke den blomstrende succes, Trine Rødgaard havde drømt om: Hun valgte at lukke den i slutningen af september.

- Jeg er født og opvokset her i Mariager, så det var en drøm, der gik i opfyldelse, da jeg kunne åbne min butik her i byen. Men jeg kender også byen godt nok til at vide, at her er for dødt om vinteren - i hvert fald for en butik af min type, hvor de fleste kunder ikke er her fra byen, sagde Trine Rødgaard i forbindelse med meddelelsen om, at hun lukkede. I stedet åbnede hun butik i Svenstrup syd for Aalborg, hvor Trine Rødgaard bor.

Du kan genlæse den mest læste artikel her.

Annonce

2. Planer om nybyggeri

Den næstmest læste artikel på www.mariager-avis.dk i 2019 var fra Randers Kommune, der har godkendt en ny lokalplan for et område i Øster Tørslev. Det drejer sig om det område ved Tørringvej, hvor byens tidligere mejeri ligger.

Lokalplanen giver mulighed for at nedrive de erhvervsbygninger, der endnu står, og i stedet opføre 11 tæt/lave boliger i området.

Bag projektet står Esbjerg-firmaet SSC Ejendomme A/S, der ejer grunden og bygningerne, sammen med ejendomsselskabet Cafrema fra Randers.

Planen er at rive de gamle mejeribygninger ned og at starte nybyggeriet helt fra grunden, oplyser Michael Andersen, Cafrema.

Læs artiklen her.

Artiklen om eleverne på Frydensberg Efterskole, der arbejdede til fordel for Julemærkehjemmet, var en af topscorerne i 2019. Privatfoto
Annonce

3. Frydensberg Efterskole

Nummer tre på listen over de mest læste artikler handler om elever fra Frydensberg Efterskole - elever, som gerne ville gøre en forskel. Derfor sagde de ja tak, da de fik muligheden for at arbejde for virksomheden One Pint i udkanten af Mariager.

- Vores mål med arbejdet var at give en donation til Julemærkehjemmet i Hobro. Julemærkehjemmet gør en utrolig stor forskel for børn og unge, som har brug for hjælp, sagede uddannelsesvejleder Ann Risager og oplyste, at det var en gruppe begejstrede elever fra Frydensberg Efterskole, der sammen med Henrik Kirkegaard fra One Pint tog ind på Julemærkehjemmet i Hobro for at aflevere en check på 6000 kroner.

Læs artiklen her.

Det vakte opsigt, da handelsstanden i Mariager slog alarm og varslede aflysning af julen i den forstand, at der ikke ville ske nogen juleudsmykning af byen, fordi kommunen har sløjfet sit tilskud. Arkivfoto
Annonce

4. Juletræet i fare

Besparelser på det kommunale budget udløste alarmsignaler fra handelsstandsforeningen i Mariager. Det viste sig, at der ikke ville blive råd til julebelysning i Mariager i det omfang, man plejer at have. Det ville betyde, at der ikke blev opsat juletræ eller anden julebelysning Mariager, da handelsstandsforeningens 20 medlemmer ikke har økonomi til at afholde udgifterne.

- Det er dybt beklageligt og rigtig ærgerligt, for det er en dag, vi alle ser frem til hvert år, og julen i Mariager bliver ikke det samme uden træ og julebelysning, sagd Anni Andersen, formand for handelsstandsforeningen i Mariager.

Det var et emne, mange gerne ville læse om - læs artiklen her.

Udgangen på sagen blev, at byens Rema 1000-købmænd, Maria og Morten Skou, reddede julen med en donation til julebelysningen på 30.000 kroner.

Hesten Donatello Garbo, trænet af Lindhard Jensen fra Mariager, var blandt favoritterne i årets travdaby. Privatfoto
Annonce

5. Travderby

Nummer fem på listen over de mest læste artikler handlede om hesten Donatello Garbo, der stillede op i landets absolut største hestevæddeløb, Dansk Trav Derby, på Charlottenlund Travbane. Når den historie er interessant i Mariager, skyldes det, at travtræner Lindhardt Jensen bor i byen.

- For os er det en stor tilfredsstillelse at have kvalificeret en hest til årets derby. Vi arbejder videre og træner, som vi har gjort indtil nu. Vi har jo med dyr at gøre, og vi har flere heste, som alle skal passes og trænes, som vi plejer. Der er nok at se til i hverdagen, og måske det ikke helt har bundfældet sig endnu. I et jævnbyrdigt felt er han vel blandt de fem-seks favoritter, men dagsform og løbsheld er som altid afgørende, sagde travtræneren.

Læs historien her.

Donatello Garbo var blandt favoritterne til at vinde de 600.000 kroner, der blev kørt om, men hesten blev slået på selve målstregen af Aalborg-hesten Dumbo.

Artikelserien "Liv i købstaden" besøgte Johny og Birthe Knuth i Miniseum. Artiklen var blandt de ti mest læste i 2019. Foto: Frank Pedersen
Annonce

6. På Miniseum

Artikelserien "Liv i købstaden" er en nyskabelse fra 2019 i Mariager Avis, og serien har fået mange pæne ord med på vejen fra læserne.

En af artiklerne handlede om Birthe og Johny Knuth, der driver det såkaldte "Miniseum", hvor de udstiller miniaturer af bygninger og andre effekter. Artiklen kan læses her.

På Miniseum kan man blandt andet se en eksakt kopi af Gammel Estrup i skala-forholdet 1:12.

Kenneth Malgo Jensen og Anni Grønborg Jensen driver Mariager Camping. Artiklen om dem og deres campingplads var syvende-mest læst i 2019. Foto: Annelene Petersen
Annonce

7. Mere liv

"Liv i købstaden" optræder igen som nummer syv på listen over årets mest læste artikler. Her drejer artiklen sig om Anni Grønborg Jensen og Kennerth Malgo Jensen, der sammen driver Mariager Camping. Artiklen findes her.

- Vi skal ikke alene sælge camping-overnatninger. Vi skal sælge den gode oplevelse. Vi skal fortælle vores gæster, hvad de kan se, og hvad de kan opleve. Vi skal give dem inspiration. Det er vores fornemste opgave, sagde Anni Grønborg Jensen.

I artiklen kom Kenneth Malgo Jensen også med en advarsel om at tale byen ned:

- Ind imellem er der snak om butikker, der lukker. Men der er jo også butikker, der åbner, og vi skal passe på ikke at snakke os selv ned. I stedet skal vi tale byen op. Tale hinanden op. Og det er vi godt i gang med.

Nummer otte på listen over de mest læste artikler på mariager-avis.dk i 2019 er historien om Mette Bay Velling og Den gamle Smedje. Foto: Frank Pedersen

8. Bed & breakfast

Nummer otte blandt de ti mest læste artikler er også fra "Liv i købstaden". Det drejer sig om artiklen med Mette Bay Velling, der ved siden at sit job som lærer på Mariager Skole også driver bed & breakfast-stedet Den Gamle Smedje midt i Mariager.

Her har hun fem værelser, der udlejes til turister og andre gæster i byen.

Hun drømmer om - selv om hun er meget glad for at være lærer - engang på længere sigt at kunne leve af sit bed & breakfast:

- I øjeblikket må den romantiske drøm se realiteterne i øjnene, for det bliver først, når jeg en gang skal på pension og bare kan gå og hygge mig med Den Gamle Smedje - måske kombineret med en lille café.

Læs artiklen her.

Sparekassen Vendsyssel, der i 2018 overtog den konkursramte Østjydsk Bank, fik et rekordresultat i 2018, og det ville mange gerne læse om. Arkivfoto

9. Bank og sparekasse

På niendepladsen følger en nyhed om årsresultatet for 2018 i Sparekassen Vendsyssel, der blev det bedste for sparekassen nogensinde. Der var interessant i Mariager, fordi sparekassen i 2018 overtog stumperne i den konkursramte Østjydsk Bank med hovedsæde i Mariager.

Du kan læse artiklen her.

Sparekassens overskud blev 434 millioner kroner før skat.

Anne Silke Hjorth og artiklen om butikken Provoke blev nummer ti på listen over de mest læste artikler på mariager-avis.dk i 2019. Foto: Annelene Petersen

10. Provoke til Mariager

Nummer ti på top ti-listen over de mest læste artikler handler om Anne Silke Hjorth, der i årets løb lukkede sin modebutik, Provoke, i Storegade i Hadsund for i stedet at åbne den i udbygningerne til sit og mandens landsted lidt udenfor Mariager.

Artiklen kan du finder her.

Anne Silke Hjorth forhandler moderigtigt tøj og fodtøj, men viser i forretningen også malerier, som hun selv har kreeret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Purhus Kro tager to hæderspriser hjem

Annonce