Annonce
Mariager Avis

Min Købmand i Gassum specialiserer sig i gode vine og billige franske hotdogs

1. februar slog Claus Fisker dørene op til Min Købmand i Gassum. Foto: Frank Pedersen
Claus Fisker har åbnet Min Købmand i Gassum, hvor han vil inddrage kundernes ønsker i varesortimentet.
Annonce

Gassum: Claus Fisker har i et par år drevet dagligvarebutikken Min Købmand i Asferg, og nu har han åbnet endnu en Min Købmand i nabobyen Gassum.

- Ligesom i Asferg vil jeg køre butikken her i Gassum efter mit motto: Vi har varen, fortæller Claus Fisker og fortæller, at Min Købmand i Gassum ikke har et dybt, men til gengæld bredt sortiment af varer på hylderne således, at den dækker det, som den almindelige forbruger har brug for.

Derudover vil butikken i Gassum - ligesom den i Asferg - gøre det lidt mere i vin, end man ser det i en normal købmandsbutik, derudover vil den være leveringsdygtig i franske hotdogs til en favorabel pris. Om valget af disse to fokuspunkter siger Claus Fisker:

- Det med vin afspejler min personlige interesse for vin, som jeg ved lidt om.

- Det betyder, at udover de gængse og lidt billige vine vil kunderne her i Gassum også kunne købe vine, der er lidt dyrere, men så også i en kvalitet, som man ellers kun kan købe hos specialforhandlere. Disse vine vil få deres eget område i butikken, siger Claus Fisker, der i butikken i Asferg har en vin til 4000 kroner stående i et aflåst skab.

- Sådan en flaske kommer også til salg her i Gassum, men det er nu mest for sjov, for jeg forventer ikke, at det bliver den, der bliver solgt flest af, siger han med et smil.

Udover at sælge kvalitetsvine har Claus Fisker også planer om at lave vinarrangementer en gang om måneden på skift i butikkerne i Asferg og Gassum.

Claus Fiskers personlige interesse for og viden om vin vil sætte sit præg på vinafdelingen i Min Købmand i Gassum. "Udover de almindelige vine vil man også kunne købe kvalitetsvine, som man ellers kun kan få hos specialforhandlere", siger han. Foto Frank Pedersen
Annonce

Vil stoppe gennemkørende trafik med franske hotdogs

Når det kommer til de franske hotdogs til favorable priser, fortæller Claus Fisker, at det er et koncept, han begyndte på, da han var uddeler i en dagligbrugs for cirka 15 år siden, og som han har taget med i de butikker, han har været i siden.

- Udover de lokale kunder gælder det jo om at få noget af al den trafik, der kører gennem Gassum til at stoppe op og komme ind i butikken, og en af de lette måder er billige franske hotdogs, siger han og tilføjer, at der alene på åbningsdagen blev solgt 300 franske hotdogs.

Og apropos kunder så siger Claus Fisker, at han med Min Købmand i Gassum satser 100 procent på både de lokale og dem, der kører gennem byen mellem Mariager og Randers.

- Grundfundamentet for butikken er naturligvis de lokale, men det er ikke nok til, at butikken kan løbe rundt, derfor er jeg nødt til at bygge noget oven på, og det er så den gennemkørende trafik, siger han.

Annonce

Skal være bæredygtig i år to

Der har tidligere været en brugs samme sted i Gassum, men den lukkede, da den ikke kunne få tingene til at hænge sammen. Det er dog stadig den lokale brugsforening, der ejer bygningen med alt inventar samt OK-tanken ved siden af butikken. De varer, der er på hylderne og forhandles i butikken, er derimod Claus Fiskers ansvar.

- Siden jeg åbnede 1. februar, har jeg virkelig kunnet mærke, at de lokale har savnet at have en købmand i her i Gassum, og jeg er virkelig blevet taget godt i mod af lokalsamfundet, siger Claus Fisker og tilføjer, at han mærkede den lokale velvilje og engagement allerede før, han åbnede.

- Lokalsamfundet har i den grad hjulpet med at sætte butikken i stand med eksempelvis at male indvendig og ordne taget, så det nu er en fantastisk flot butik, siger han.

Selv om Min Købmand således er kommet godt fra start i Gassum, så forventer Claus Fisker ikke, at hans nye butik kommer til at give overskud det første år - og det er helt efter planen.

- Det er altid svært at åbne en ny butik, så det er bliver først i det andet år, at butikken skal vise, at den er bæredygtig. Og er den det - hvilket jeg er sikker på, at den vil være - så er det først efter år to, at brugsforeningen og jeg vil begynde at tale om, hvilke investeringer de vil foretage, det kunne eksempelvis være udskiftning af køleanlæg, siger Claus Fisker.

Annonce

Afprøver kundernes ønsker

Som nævnt, er det Claus Fisker, der bestemmer, hvilke varer der skal være på hylderne i Min Købmand Gassum, men han er meget åben for at imødekomme kundernes ønsker.

- Ved indgangen har jeg det, jeg kalder Ønskehylden. Kunderne kan komme med ønsker om produkter og varer, de gerne vil have i butikken, og hvis jeg kan skaffe dem, bliver de sat til salg på Ønskehylden på prøve. Visser det sig, at det er noget, der er salg i, bliver de videreført til de relevante hylder i selve butikken, fortæller han.

Når det kommer til udvalget af økologiske vare i Min Købmand i Gassum, trækker Claus Fisker lidt på det.

- Der er et økologisk udvalg, men ligesom så meget andet, så bliver det et spørgsmål om udbud og efterspørgsel, der bestemmer, hvor meget økologi vi tager hjem, siger han.

I forhold til bemandingen i Min Købmand Gassum har Claus Fisker ansat Hanne Ravn som souschef i butikken, hvor der også er tilknyttet en fleksjobber. Selv kommer han til at pendle mellem Min Købmand-butikkerne i henholdsvis Asferg og Gassum. Dertil kommer et hold på i alt 12 deltidsansatte unge, som også kommer til at supplere i butikken i Asferg, når der er travlt der.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Uhyggelig hygge i Mariager

Mariager Avis

Mariager Museum er reddet

Annonce