Annonce
Mariager Avis

Mogens Jespersen genvinder borgmesterposten: Mariagerbaseret fremgang hos støtteparti sikrer blå blok sejren

Konstitueringsaftalen er på plads i Mariagerfjord Kommune. Foto: Pia Pagaard M. Madsen
Den siddende Venstre-borgmester Mogens Jespersen tager endnu en tørn for bordenden i Mariagerfjord Kommune. Partiet mister ét mandat i den kommende valgperiode, og det er billigt sluppet efter en tid med masser af intern uro på det landspolitiske plan, mener borgmesteren selv.

Mariagerfjord: Efter mindre end to timers stemmeoptælling stod det klart, at blå blok stod med 16 ud af de i alt 29 tilgængelige mandater i Mariagerfjord Kommnue.

Et resultat, som blev lidt af en lettelse for den siddende borgmester, Mogens Jespersen (V), der trods alt kan trøste sig med, at Venstres tilbagegang blev mindre, end man kunne have frygtet.

- Det er billigt sluppet. Med al den interne uro vi har haft i Venstre - med blandt andre Inger Støjberg og Jakob Ellemann - så havde jeg frygtet, at vi måske ville miste to eller tre mandater. Nu holder vi os på det ene, og det er jeg trods alt tilfreds med, siger han.

Annonce

Med det ene mandats tilbagegang ender Venstre på samlet set 11 mandater i den kommende valgperiode mod de 12 i indeværende periode.

Herudover har Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige sikret sig et enkelt mandat hver, mens Det Konservative Folkeparti har haft et kanonvalg og derfor kommer til at tredoble sin tilstedeværelse i Mariagerfjord byråd efter nytår. Partiet går således fra ét til tre mandater.

Kirk fik flot udbytte

Og særligt Det Konservative Folkeparti havde med Jens-Henrik Kirk i spidsen en fremragende valgaften i Mariagerfjord Kommune.

Det Konservative Folkeparti diskuterede mulighederne for bedst mulige udbytte under konstitueringsforhandlingerne med de øvrige partier i blå blok. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

For de tre mandater sikrede ikke bare Jens-Henrik Kirk 2. borgmesterposten i Mariagerfjord Kommune. Den sikrede også den konservative spidskandidat formandsposten i kultur- og fritidsudvalget, ligesom han tager sin løjtnant, Christian Johnson, med sig ind i økonomiudvalget, hvor partiet har fået to af de i alt ni pladser.

- Jeg er virkelig godt tilfreds med det resultat, vi har fået i aften. Altså, vi fik 25 procent af alle stemmerne i Mariager - i min hjemby. Det er da for fedt, siger Jens-Henrik Kirk med et smørret grin.

Ud over de mange poster til Konservative har Jens-Henrik Kirk tilsyneladende også sikret sig et par andre aftaler i forbindelse med konstitueringforhandlingerne.

- Mogens (Jespersen, red.) og jeg har givet håndslag på, at vi skal have placeret demensplejepladser i Hobro. Derudover skal vi have lavet en plan for trafikken i Hobro - og den skal vi have klar inden for de første tre måneder af 2022, siger mariagergenseren.

Annonce

Flere fortsætter

De øvrige poster i konstitueringsaftalen fordeler sig således, at Dansk Folkepartis Jørgen Hammer Sørensen får lov at bevare formandsposten i udvalget for teknik og miljø.

Herudover får Jan Andersen - der startede denne valgperiode som DF'er, men som i mellemtiden er skiftet til Venstre - lov til at fortsætte sit virke som formand i udvalget for sundhed og omsorg.

Ligesom Konservative indtager Venstre to pladser i økonomiudvalget, hvorved Nye Borgerlige får den femte plads ud af ni i økonomiudvalget.

De resterende poster - viceborgmesterposten, fire pladser i Økonomiudvalget, formandsposten i arbejdsmarkedsudvalget og formandsposten i børn og familie tilfalder oppositionen.

En opposition, som efter valgresultatet kommer til at bestå af 11 socialdemokrater, en enkelt SF'er og en repræsentant fra Enhedslisten.

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Krav om coronapas for alle kommunalt ansatte i Mariagerfjord Kommune: Kommunale ledere skal foretage stikprøvekontrol

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Millionbeløb sendes efter Mariager-festival: - Nu kan vi koncentrere os om at skabe rammerne

Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Ny driftsbestyrer på veteranjernbanen: Katrine er på flere måder en mønsterbryder

Mariager Avis

Restaurant genåbner med ny forpagter: Nyt liv i Hobro-restaurant

Mariager Avis

Mere og yngre girlpower i det nye Mariagerfjord byråd

Mariager Avis

Konservativ er nyt medlem af den skrumpede 'Mariager-gruppe'

Mariager Avis

Eksperterne har fældet dom over spækhuggeren, og der er ikke stor optimisme:  - Vi er enige om, at den ikke er strandet

Mariager Avis

Se dronevideo af spækhugger, fanget mellem revlerne nær Øster Hurup: - Jeg er ikke ekspert, men jeg synes, den ser stor ud

Mariager Avis

Levende spækhugger mellem revler på Kattegatkyst: Se privatoptagelse af det storslåede pattedyr i bevægelse

Mariager Avis

Tabt formandspost satte skår i valgglæden hos Mariager-politiker

Mariager Avis

Se listen over de mest populære politikere i Mariagerfjord Kommune: Tre nye ansigter har fundet vej til top fem siden 2017

Mariager Avis

Efter elendigt valg: Markant DF-koryfæ opgiver straks kommunalpolitiske ambitioner

Mariager Avis

En tredjedel af byrådet i Mariagerfjord udskiftet ved valget: Få overblikket over dem, der går ud og kommer til

Mariager Avis

Pia Adelsteen har smækket døren i til byrådssalen i Mariagerfjord Kommune: - Jeg gider simpelthen ikke mere

Mariager Avis

Mogens Jespersen genvinder borgmesterposten: Mariagerbaseret fremgang hos støtteparti sikrer blå blok sejren

Mariager Avis

Rødtlys-kørsel ved skolebørns lyskryds endte med mulig vold fredag morgen: Politiet efterlyser vidner i fjordby

Mariager Avis

Bare rolig: Den savnede kongepython er dukket op igen - og den var ikke nået langt væk

Mariager Avis

Kongepython er løs i landsby: Ejer insisterer på, at slangen har brugt toilettets afløb som flugtvej

Mariager Avis

Kristina har overtaget Strikkehjørnet, fordi hun ikke kunne lade være

Mariager Avis

Send en julehilsen og støt Mariager Spejderne

Mariager Avis

Julekalender-succes gentages til fordel for julebelysningen i Mariager

Mariager Avis

Med udgangspunkt i sit eget liv vil spidskandidat for Kristendemokraterne, Hanna-Maria Lyng, vil sikre psykologhjælp til unge og øge fokus på søskende til handicappede

Mariager Avis

Boligpriserne stiger stadig i Mariagerfjord Kommune

Annonce