Annonce
Mariager Avis

Morten Wøhler Iversen: Mariager er den ideelle by for børnefamilier

"Mariager er et trygt sted. Her har vi fornemmelsen af, at når børnene er ned og lege ved fjorden, er der altid nogen, der lige holder øje, og det er fantastisk. Der er lidt et landsbysamfund over Mariager, uden at det bliver så småt, at man skal køre efter al ting", siger Morten Wøhler Iversen, der for 11 år siden flyttede til Mariager fra Aalborg, da han blev ansat som lærer på Mariager Efterskole, som han nu er forstander for. Foto: Frank Pedersen
Renovering af Mariager Skole og inddragelse af fjorden er ifølge Morten Wøhler Iversen vejen frem for udvikling af Mariager by.
Annonce

Mariager: Det er 11 år siden, Morten Wøhler Iversen flyttede til Mariager, da han blev ansat som lærer på Mariager Efterskole, hvor han nu er forstander

Han beskriver den by, han bor i, som den ideelle by for børnefamilier med natur i baghaven, fjorden og de nødvendige indkøbsfaciliteter. Desuden har byen en god skole i Mariager Skole.

- Mariager har en god størrelse. Vi kender ikke alle hinanden, men vi har alle set hinanden til eksempelvis juletræsfesterne, siger han.

Morten Wøhler Iversen tilføjer, at Mariager desuden er en by, hvor der er tryghed for børn.

- Før vi flyttede hertil, boede vi midt inde i Aalborg. Da vi fik vores første barn, talte min kone og jeg om, om det var der, vi havde lyst til, at han skulle vokse op. Eller om vi skulle ud og finde et sted at bo i en forstad… Det blev så lidt længere væk end en forstad, fordi der var et job hernede, siger han og smiler.

Morten Wøhler Iversen siger, at grundlæggende har det for ham og hans kone drejet sig om, at de vil bo et sted, hvor de er trygge ved, at deres børn kan stå på rulleskøjter og selv cykle hjem fra skole.

- Mariager er et trygt sted. Her har vi fornemmelsen af, at når børnene er ned og lege ved fjorden, er der altid nogen, der lige holder øje, og det er fantastisk. Der er lidt et landsbysamfund over Mariager, uden at det bliver så småt, at man skal køre efter al ting, siger han.

- Den eneste ulempe, der er ved at bo i Mariager som børnefamilie. er, at børnene ikke lærer at gå gennem et lyskryds, for vi har ingen, fortsætter Morten Wøhler Iversen, igen med et smil.

Annonce

Balsam for sjælen

Morten Wøhler Iversen er ikke et sekund i tvivl om, hvad der efter 11 år i byen er hans favoritsted i Mariager.

- Det er helt klart stien ud ad fjorden samt skoven hele vejen rundt om. Jeg kan godt lide at løbe, så for mig drejer det sig om at komme hurtigst muligt ned til vandet og så bare løbe derudaf ad stien og videre op gennem skovene. Nogle gange stopper jeg op for at kigge ud over markerne eller for at stå nede ved fjorden en blikstille morgen - det er bare smukt og balsam for sjælen, siger han.


Den eneste ulempe der er ved at bo i Mariager som børnefamilie er, at børnene ikke lærer at gå gennem et lyskryds, for vi har ingen.

Morten Wøhler Iversen


Han tilføjer, at der er flere andre steder han holder meget af i Mariager som eksempelvis havnebadet ved saltcentret, som han og familien ofte benytter til at tage en dukkert og hovedspring.

- Og så synes jeg, bymidten med brosten og de skæve huse med bindingsværk er fedt, det kan noget. Da vi flyttede hertil, var jeg for ung til at lægge mærke til det, men nu hvor jeg er blevet lidt ældre og sammenligner Mariager med andre byer, kan jeg se, at vores bymidte er utrolig smuk, siger Morten Wøhler Iversen.

Annonce

Brug fjorden til udvikling af byen

Når det kommer til, hvad der skal til for at udvikle Mariager som by, peger han først og fremmest på renovering af Mariager Skole, hvor tre af hans fire børn går.

- Det er fedt, de nu har fundet en skoleleder, men der skal ske noget. Vi har en god skole, men der er noget med faciliteterne. Der er blevet lovet noget renovering, og det vil jeg gerne snart se… uden en skole, så dør en by. Det er bare sådan det er, siger Morten Wøhler Iversen.

Han tilføjer, at selv om det stadig er på idéplan, har han et håb om at Mariager Fjord vil blive inddraget i endnu højere grad, når det gælder byens udvikling.

- Nu har man lagt sand dernede på den nye strand, og jeg synes, det åbner op for, hvorfor ikke lægge mere sand. Hvorfor ikke indtænke, at vi har et godt havnemiljø, og vi har en fjord, hvor der er lavvandet langt ud, hvilket er godt før børnene… Der er noget der, og selv om det kun er på tegnebrættet, er det den rigtige vej at kigge, siger han og fortsætter:

- Det skal gøres mere attraktivt, at vi faktisk har en rigtig god badestrand og et godt bademiljø. Ligesom det også muligt at hoppe i vandet ved saltcentret, hvor der også er en sauna. Der er altså gode muligheder for at skabe mere liv i byen, så folk får lyst til at flytte hertil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce