Annonce
Mariager Avis

Når perlehyacinter byder op af jorden, er det forår

Når de lyserøde perlehyacinter bryder op af jorden i hendes egen have bliver det forår for Pernille Kronbo, der selvfølgelig også sælger de små løgplanter i sin butik Ønskeblomsten, hvor de netop nu er klar til udplantning i krukker. Privatfoto
For indehaver af Ønskeblomsten, Pernille Kronbo, er det perlehyacinter, der kommer med foråret og særligt de lyserøde, som er hendes favorit blandt forårets blomster.

Mariager: Selv om det så småt er begyndt, så lader kundernes helt store omgang fornemmelser for forår stadig vente på sig i blomsterbutikken Ønskeblomsten, Fruensgaard Plads 3, hvor indehaver Pernille Kronbo ellers har reserveret alle butikkens udendørs kvadratmeter til præsentation af udplantningsblomster og løgplanter, der - selv om de kan udplantes hvor man vil - oftest bliver brugt i krukker eller altankasser.

- Det hænger sammen med, at marts som sædvanlig er lumsk. Der er stadig risiko for nattefrost, lyder Pernille Kronbos forklaring på, at foråret ikke er kommet rigtig i gang endnu.

Netop risikoen for grader under frysepunktet er årsagen til, at Pernille Kronbo anbefaler, at man starter med Stedmoderblomster og løgplanter, hvis man vil i gang med at plante i altankasser eller krukker.

- Og hvis man skal ud og købe nye krukker, er det vigtigt, at man sikrer sig, at de kan tåle frost, tilføjer hun.

Annonce

Lyserød favorit

På spørgsmålet om hvad der er hendes egen forårsfavorit, falder Pernille Kronbos svar prompte.

- Perlehyacinter.

- Jeg elsker Perlehyacinter i alle farver, men især de lyserøde, der kom frem for et par år siden, men som ikke er så udbredt, siger hun.

- Det jeg godt kan lide ved Perlehyacinter er, at de er så yndige. Den måde de bare kommer op af jorden, er min idé om forår, men fordi jeg har dem rundt om i haven, hvor jorden stadig er lidt kold, er de ikke kommet op endnu, så jeg må vente lidt endnu før, det bliver forår, fortsætter Pernille Kronbo med et smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Stine Bosse er valgt til formand for bestyrelsen bag Festival of Europe: Mariager passer perfekt til et europæisk folkemøde

Mariager Avis

Forårsudstilling i Kunstboxen

Annonce