Annonce
Mariager Avis

Nu begynder trekantruten den nye sæson

Lokomotiv holder på drejeskiven,  og Svanen ligger klar ved kajen. Trekantruten er fra torsdag 2. juli klar til afgang. Foto: Kjeld Nielsen
Med båd, bus og veterantog ud i sommerlandet på ruten Mariager-Hobro-Handest.
Annonce

Mariager: Tog, båd og bus drager ud i sommerlandet fra på torsdag

Torsdag  2. juli går Dannebrog nemlig til tops på Mariager Station, når veteranbanen indleder sin sommersæson. Samtidig er det startskuddet for trekantruten Mariager – Hobro – Handest – Mariager, der tager hul på sin 26. sæson. Den populære rute bringer - med kulrøg, dampslag og skumsprøjt om styrbord – turister ud i det smukke og idylliske sommerland på og langs Mariager Fjord.

Trekantruten er et samarbejde mellem fjordbåden Svanen, Nordjyllands Trafikselskab og Mariager-Handest Veteranjernbane.

Ruten skulle i juni fejre sit 25. års jubilæum, men en ubuden og uvelkommen ”gæst” forhindrede markeringen – desværre.

- Jubilæet skal naturligvis markeres, og det gør vi til sæsonstarten i 2021, fortæller veteranbanens driftsbestyrer, Ole Juhl.

Trekantruten er rigtig populær og er præcis det rette mål for en hyggelig familieudflugt. Ruten kombinerer ikke kun veterantog og fjordbåd, men indbyder også til oplevelser i de mange attraktioner i og ved havne- og bymiljøerne i Mariager og Hobro som ”perler på en snor”.

Med fjordbåden Svanen sejler man fra havnen i Mariager ud på en naturskøn tur op ad fjorden til Hobro. Fra Hobro Havn kører man med forbindelsesbussen fra Nordjyllands Trafikselskab videre ad den gamle hovedvej A 10 til veteranbanens station i Handest. Her er der omstigning til veterantoget, der med åbne endeperroner kører de 17 maleriske kilometer videre til Mariager gennem det grønne og afvekslende sommerlandskab syd for fjorden.

I Handest er der mulighed for at besøge det genetablerede stationskontor fra den tid, da regenten hed Christian X., og landets statsminister var den navnkundige Th. Stauning.

Man kan også få sig en forfriskning i Jernbanekiosken på stationen, inden veterantoget fløjter afgang.

Trekantturen kan naturligvis også gøres den modsatte vej.  De mange turmuligheder opfylder de fleste ønsker. Start i Hobro, Handest eller Mariager - vælg den tur, der passer bedst!


Jubilæet skal naturligvis markeres, og det gør vi til sæsonstarten i 2021.

Ole Juhl, driftsbestyrer, Mariager-Handest Veteran Jernbane


Trekantruten kører torsdage og søndage i juli måned og søndage i august og september måned. Desuden i efterårsferien i begge to weekends samt tirsdag og torsdag.

- Man skal dog booke billet i forvejen. Det er nødvendigt for at sikre sig, der er plads, så man kan komme med. Gå ind via Svanens hjemmeside og book billetten derfra, opfordrer ,veteranbanens driftsbestyrer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

- Det bedste er friheden

Annonce