Annonce
Mariager Avis

Ny mand i spidsen for oplevelsescenter er en gammel kending: Leif Skaarup er ny direktør for Mariager Saltcenter

Leif Skaarup er fra 1. april ny direktør for Mariager Saltcenter. Der bliver tale om en delt stilling da han fortsætter som leder af Fonden Hedehusets Beskæftigelsesindsats og STU. En afdeling der driver Café Salt, Café På Banen samt Harlekin Værkstederne i Mariager. Arkivfoto: Frank Pedersen
1. april tiltræder Leif Skaarup i en delt stilling, hvor han dels fortsat skal være leder af Fonden Hedehusets Beskæftigelsesindsats og STU og dels være ny direktør for Mariager Saltcenter.

Mariager: Efter tre og et halvt år i direktørstolen for Mariager Saltcenter, viger Casper Hestbech pladsen til fordel for Leif Skaarup, der tidligere har været formand for saltcentrets bestyrelse.

Leif Skaarup er for nuværende ansat som leder i Fonden Hedehusets afdeling for Beskæftigelsesindsatser og STU. En afdeling, der driver Café Salt, Café På Banen samt Harlekin Værkstederne i Mariager.

Fra 1. april vil Leif Skaarup således være i en delt ansættelse, da han dels fortsætter som leder af Fonden Hedehusets afdeling for Beskæftigelsesindsats og STU og dels er saltcentrets nye direktør.

Annonce

Giver god mening

Denne konstruktion giver ifølge bestyrelsesformand for Mariager Saltcenter, Søren Møller, god mening i forhold til den nye strategiplan og afdækning af muligheder for moderne og innovativ ledelse af Mariager Saltcenter, som bestyrelsen har udarbejdet i forbindelse med direktørskiftet.

De sidste to og et halvt år har Mariager Saltcenter og den socialøkonomiske virksomhed Fonden Hedehuset nemlig ifølge Søren Møller haft et fremragende samarbejde om først den succesfulde forpagtning og rebranding af Café Salt og efterfølgende en aftale om løsning af pedelfunktionen.

- Nu hvor situationen er den, at vi skal have ny ledelse på Mariager Saltcenter, har det været helt naturligt for os at kigge på samarbejdet med Fonden Hedehuset og de store potentialer, der ligger i fælles opgaveløsning i centeret, siger Søren Møller.

- Det er derfor med stor glæde, vi kan byde velkommen til Fonden Hedehuset som socialøkonomisk samarbejdspartner på hele driften og til ny administrerende direktør Leif Skaarup, fortsætter han.

Annonce

Styrker det sociale ansvar

Direktør i Fonden Hedehuset, Carsten Bredahl, udtaler at det er fondens ønske, at dens vision om at skabe en bedre fremtid for endnu flere borgere løbende kan realiseres.

- Med dette nye spændende projekt om udvidet samarbejde med Mariager Saltcenter, ser vi blandt andet vores vision bragt til live ved, at fusionen mellem en kulturinstitution og en socialøkonomisk virksomhed som vores, giver mange flere muligheder for, at endnu flere udsatte eller sårbare borgere kan få en bedre fremtid, siger Carsten Bredahl og fortsætter:

- Vi skal udvide vores socialøkonomiske engagement der, hvor det ikke giver mening at lade være. I dette tilfælde giver det ikke mening at lade være. Vi er utrolig glade for, at Mariager Saltcenter deler vores vision, og glæder os meget til det kraftigt udvidede samarbejde.

Søren Møller fremhæver, at Mariager Saltcenter længe har haft som fokusområde, at driften af et moderne oplevelsescenter kun styrkes af at tage et socialt ansvar.

- Det gør vi blandt ved at drive de dele af centeret socialøkonomisk, hvor det ikke giver mening at lade være. Vi løser dagligdagens opgaver mere effektivt samtidig med, at vi understøtter og rammesætter de unge menneskers afklarende dannelsesrejse, siger han og tilføjer, at fra saltcentrets side er man utrolig glad for, at Fonden Hedehuset deler denne vision og at man glæder sig meget til det kraftigt udvidede samarbejde.

Annonce

Gammel direktør er ny i bestyrelsen

I processen der har ledt op til denne løsning på direktørposten, har Mariager Saltcenters bestyrelse kigget bestyrelsessammensætningen efter i sømmene og valgt at supplere med endnu et medlem. Valget er faldet på den afgående direktør, Casper Hestbech.

Selv om Casper Hestbech per 1. april overlader direktørstolen i Mariager Saltcenter til Leif Skaarup, er han på ingen måde færdig i saltcentret. Bestyrelsen for Mariager Saltcenter har nemlig besluttet at udvide kredsen med en plads, der indtages af Casper Hestbech. "Jeg er oprigtig beæret over muligheden for at indtræde på strategisk niveau i saltcenterets fremtid", siger han. Arkivfoto: Frank Pedersen

- Jeg er oprigtig beæret over muligheden for at indtræde på strategisk niveau i saltcenterets fremtid. Bestyrelsen er en aktiv og arbejdende en af slagsen, hvilket passer rigtig godt til mit temperament. Den indeholder allerede utroligt store kompetencer på mange felter og jeg glæder mig til at bidrage med egne indenfor primært udvikling og funding, siger Casper Hestbech.

Annonce
Mariager Avis

Fiskerikontrollen fik bid: Konfiskerede ulovlige åleruser

Annonce
Mariager Avis

Et dejligt sted, der ikke må sygne hen: Gjerlev er en by med ildsjæle og med sine udfordringer

Annonce
Mariager Avis

Søren fra Gjerlev er manden bag landskendte illustrationer: - Der skal stå tegner på min gravsten

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Rydning af Mariager Rensningsanlæg møder skarp kritik, som udvalgsformand dog tager helt roligt: - Der er ikke noget hokuspokus ved det

Mariager Avis

Kom som flygtning fra Eritrea i 2015: Min fremtid er i Danmark og allerhelst i Mariager

Mariager Avis

Søren skulle bare have været vikar: Nu er han blevet direktør i stor lokal virksomhed

Mariager Avis

Dansk Salt A/S er på hemmelig liste: Risikerer at få skåret i gasleverancen, men det bekymrer ikke direktøren

Mariager Avis

En del af kajanlægget nødrenoveres, men resten må vente til krigen i Ukraine stopper

Mariager Avis

Kobbertyve ødelægger sæsonen for vinterbadere: 6000 kroner dyrt kabel stjålet fra havnen

Annonce