Annonce
Mariager Avis

Nyt initiativ skaber traveture for alle

Et privat initiativ vil sætte gang i Mariager under mottoet "Bevæg dig for livet". Arkivfoto: André Thorup
Under mottoet "Bevæg dig for livet" inviterer to Mariager-borgere på ugentlige gåture omkring byen.

Mariager: På initiativ af et par private Mariager-borgere, Anna Marie (Mie) Pedersen og Lisbeth Frausing, søsættes nu en ny aktivitet i byen: et tilbud om fælles gå-ture, der vil finde sted hver tirsdag eftermiddag med udgangspunkt fra Mariager Hallens parkeringsplads.

Initiativet er udsprunget af konceptet "Bevæg dig for livet", der er skabt i samarbejde mellem DGI og Danmarks Idrætsforbund. Det handler simpelthen om at få danskerne til at bevæge sig noget mere.

Mie Pedersen og Lisbeth Frausing har påtaget sig rollen som gå-værter, og de vil til hver tirsdag tilrette gå-ruten og vil opdatere Facebook-siden "Bevæg dig for livet i Mariager", hvor alle kan holde sig orienterede om aktiviteterne.

Premieredagen er tirsdag 23. marts, hvor turen går fra hallens parkeringsplads til Munkholmanlægget, rundt i anlægget og retur. Den følgende tirsdag går turen i skoven ved Himmelkol, videre til Vesterskoven og et stykke langs fjorden og tilbage via Vestparken.

- Vi starter med ture på tre-fire-fem kilometer, fortæller Mie Pedersen.

Alle, der har lyst at være med, er velkomne til at møde op.

Det er ganske gratis at være med, og der er intet krav om tilmelding - man skal bare møde frem ved hallen, så man er klar til afgang klokken 15.30.

Annonce

Overholder coronareglerne

Mie Pedersen understreger, at gåturene vil blive gennemført under iagttagelse af alle corona-restriktioner:

- Det er jo ikke bare for sjov, at de er indført, siger hun.

Seneste ændring i reglerne betød, at man til udendørs idræt og lignende aktiviteter må mødes 25 personer. Hvis der skulle dukke flere op til traveturene, er det tanken at dele deltagerne i to grupper, således at de to gåværter ledsager en gruppe hver. Da vil grupperne gå med 15 minutters mellemrum.

"Bevæg dig for livet" er et samarbejde med Danmarks Idrætsforbund og DGI. På landsplan er projektet støttet af TrygFonden og Nordea-fonden. Projektet handler om at gøre Danmark til den mest aktive nation i verden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Stine Bosse er valgt til formand for bestyrelsen bag Festival of Europe: Mariager passer perfekt til et europæisk folkemøde

Mariager Avis

Forårsudstilling i Kunstboxen

Annonce