Annonce
Mariager Avis

Nyt lys på Øster Tørslev: Ny julebelysning på plads

Købmand Lars Johannessen (t. v.) og Fritidslokalernes Søren Essenbæk Bundgaard foran rundkørslen i Øster Tørslev, hvor den nye julebelysning nu er på plads. Foto: Niels Bo Mandrup
Byen har fået sin nye julebelysning på plads.
Annonce

Øster Tørslev: Nu kastes der nyt lys på Øster Tørslev. Gennem et samarbejde mellem borgerforeningen Øster Tørslev Fritidslokaler og byens Spar-købmand, Lars Johannessen, er der nemlig sket en fornyelse af byens julebelysning.

- I en situation, hvor vi alle sammen er påvirkede af covid-19, er der ekstra brug for hygge og god julestemning. Det vil vi gerne medvirke til at skabe, siger Lars Johannessen.

Han har stået for kontakten til købmandsfonden KFI, der i år har afsat en pulje på i alt fem millioner kroner, som købmænd kan søge andel i for at være med til at sætte skub i eller understøtte juleaktiviteter og hygge i lokalområdet.

Købmændene kan ansøge om op til 25.000 kroner, som skal anvendes med udgangspunkt i højtiden og komme lokalsamfundet til gode. Pengene kan for eksempel bruges til juleudsmykning i byen og lokalområdet, for eksempel lys, guirlander eller juletræ, hedder det fra KFI.

Hele den 60 meter lange facade på Ommersysselhallen og Øster Tørslev Fritidslokaler er nu smykket med belyste granguirlander. Foto: Niels Bo Mandrup

Netop 25.000 kroner blev der til Øster Tørslev, hvor juleudsmykningen er lagt i hænderne på Fritidslokalerne. Foreningen har i årevis stået for opsætning af byens juletræ, der nu står centralt ved byens rundkørsel. Nu er juletræet suppleret af en oplyst granguirlande rundt om rundkørslen, og der er opsat lysende julestjerner i lygtepælene rundt om rundkørslen. Desuden er der ophængt en lysende guirlande på den cirka 60 meter lange facade af Ommersysselhallen og Øster Tørslev Fritidslokaler.

Fra Fritidslokalernes side er Søren Essenbæk Bundgaard taknemmelig for købmandens håndsrækning. Det praktiske arbejde med at få guirlanderne er udført af to af foreningens aktive, Charlotte Andersen og Rikke Smith.

- Det her forhåbentlig bare er første skridt. Vi håber, at vi kan få stjerner op ved byens indfaldsveje næste år, fortæller Søren Essenbæk Bundgaard.

Julebelysningen pilles ned med udgangen af året for at undgå, at den spoleres i forbindelse med nytårsaften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce