Annonce
Mariager Avis

Nyt mountainbikespor er nu officielt åbnet

Foreningen Øster Tørslev Cykelmotion har indviet sit nye tre kilometer lange mountainbike-spor. Torben Schou Larsen fra Gjerlev-Enslev Sparekasses Fond klippede det røde bånd. Foto: Niels Bo Mandrup
Corona'en udsatte indvielsen af mountainbike-sporet i Øster Tørslev, der allerede har været i brug i flere måneder.
Annonce

Øster Tørslev: Foreningen Øster Tørslev Cykelmotion har nu officielt indviet sin nye mountainbike-cykelbane. Banen stod egentlig klar til brug allerede for nogle måneder siden, og den har da også været åben og er blevet brugt efter hensigten, mens selve indvielsen dengang blev udsat på ubestemt tid.

Straks efter, at det røde bånd var klippe tover, strømmede mtb-rytterne ud på det tre kilometer lange spor. Foto: Niels Bo Mandrup

Det blev Torben Schou Larsen, der som repræsentant for Gjerlev-Enslev Sparekasses Fond fik lov at klippe det røde silkebånd, der var spændt tværs over portalen, som rytterne kører igennem, når de begiver sig ud på banen.

- Vi er både taknemmelige, glade og stolte over, at det er lykkedes at få banen etableret. Det er en drøm, der er gået i opfyldelse, fortalte Ole Kannegaard, der er medlem af arbejdsgruppen bag banen, i forbindelse med indvielsen.

Hidtil har klubbens medlemmer måttet køre til Randers, til Rold eller tage over fjorden til Ørsted, når de ønskede at køre på et egentligt mtb-spor.


Det er en drøm, der er gået i opfyldelse.

Ole Kannegaard, medlem af arbejdsgruppen bag mtb-sporet i Øster Tørslev


Selv om sporet i Øster Tørslev er etableret af den lokale forening, er det åbent for alle, der har lyst at forcere det.

Sporets samlede længde er omkring de tre kilometer, og der er kan køre sop til cirka 95 højdemeter.

Banen er inddelt i tre sektioner, der kan køres enkeltvis eller samlet, og der er mulighed for at køre uden om den vanskeligste strækning

Øster Tørslev Cykelmotion

Øster Tørslev Cykelmotion blev stiftet i 2009 og er godkendt som en folkeoplysende forening.

Foreningen har lidt over 60 medlemmer i alle aldre, af begge køn og på alle niveauer.

Klubben understreger, at den er en motionsklub, der vægter det sociale aspekt højt. Fælles for medlemmerne er, at de er passionerede brugere acyklerne - racercykler såvel som mountainbikes - som motionsform.

Det meste af sporet er karakteriseret som blåt, hvilket i mtb-sprog betyder "let". En del af strækningen er rød, hvilket betyder "middelsvær# og henvender sig til den øvede mtb-rytter.

Ideen  om et mtb-spor blev født for fem-seks år siden, og siden har frivillige kræfter arbejdet for sagen, dels med planlægning og med finansiering, dels med det praktiske arbejde ude på banen, og det er også fortsat frivillige fra Øster Tørslev Cykelmotion, der har påtaget sig at vedligeholde mtb-sporet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Projekt MOVE nærmer sig målet

Mariager Avis

Ny skoleleder til Asferg Skole

Mariager Avis

Solnedgangstur med veterantoget

Mariager Avis

Formand: Mariager Tennisklub er en bitte, god og hyggelig klub

Mariager Avis

Monica i Havndal fik sin flise

Annonce