Annonce
Mariager Avis

Open audition til Mariagerfjord Korskole

Nu er der for første gang optagelsesprøve pr. video til kor i Mariagerfjord Korskole. Privatfoto
Hvert år kan sangglade drenge og piger gå til optagelsesprøve til Korskolens seks elitekor. I år er ingen undtagelse, om end det bliver på en helt ny måde. Korskolen holder i år nemlig open audition, hvor alle kan indsende en sangvideo. Der er ingen 'live' optagelsesprøve, så du kan optage din sangprøve i stuen, når det passer dig bedst.
Annonce

Mariagerfjord: For første gang og muligvis som første korskole i Danmark holder Mariagerfjord Korskole åbne video-optagelsesprøver uden tilmelding.

- I år er alt vendt på hovedet, men det giver os mulighed for at være kreative, og vi tilbyder derfor en ny optagelsesprocedure. Du kan nu ganske enkelt optage en video i din stue og sende den til Korskolen. Fordelen er, at du optager din video i de omgivelser, hvor du føler dig mest tryg, og du kan tage videoen om igen og igen, indtil du er tilfreds. Dermed får vi den bedste udgave af dig selv, som vi jo er meget spændte på at lære at kende, fortæller den kunstneriske leder af Mariagerfjord Korskole, Christian Fris-Ronsfeld.

På korskolens hjemmeside, www.mariagerfjordkorskole.dk, finder man en vejledning til, hvordan man indsender sin sangvideo, og her finder man også de lyd-tracks, man skal synge til. Videoerne skal indsendes senest 8. juni, og i slutningen af juni for man svar på sin optagelse.

Annonce

Seks elitekor

Der er open audition til alle skolens seks elitekor, som er for både drenge og piger i alderen 6-20 år: Juniordrengekor, drengekor, minispirekor, spirekor, juniorkor og pigekor. Korene synger fed rytmisk kormusik og også de nyeste hits fra radioen.

Alle, der elsker at synge, opfordres til at sende en video, for mange går nemlig rundt med et sangtalent, som de slet ikke har opdaget.

- Man behøver ikke at være en dygtig nodelæser eller have gået til kor før for at søge ind i et af korene. Man skal bare elske at synge, forklarer Christian Fris-Ronsfeld.

Mariagerfjord Korskole er en del af Mariagerfjord Kulturskole, og Korskolen er Danmarks eneste rytmiske af slagsen. Den er et forgangsbillede for andre kommuner samt i korverdenen. Både i forhold til talentudvikling og den unikke pædagogiske tilgang, hvor det sociale sammenspil i alle korskolens elitekor, på tværs af klassetrin, prioriteres meget højt.

I alle korene skal man have lysten til rytmisk korsang og, alt efter niveau og alder, også have lyst til solosang, rytmetræning og teori. Korene synger mange koncerter, og de tager alle sammen rundt på hver deres turnéer. Her får sangerne oplevelser, de aldrig vil glemme.

Udover de seks elitekor består Korskolen også af folkeskolekor, det rytmiske voksenkor Stay On the Beat samt to lungekor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Juletræer er en eksportsucces

Mariager Avis

Broen tilbyder sin hjælp

Mariager Avis

Dansk Folkehjælp er midtvejs i ansøgningsruden til julehjælp: 107 børnefamilier har allerede søgt om hjælp i Mariagerfjord kommune

Annonce