Annonce
Mariager Avis

Opråb til forældre: Jeres børn kan selv

Skoletrafik ved Arden Skole. Foto: Kaj Bolvig
Mariagerfjord Kommune ser gerne, at forældre bliver bedre til at sende deres børn i skole på cykel eller med bus fremfor selv at køre dem i bil.

MARIAGERFJORD: Genåbningen er i fuld gang, og med tilbagevenden til mere normale tilstande med skolegang for børn i alle aldre følger også en markant øget trafik ved skolevejene.

Faktisk bliver flere og flere børn kørt i skole, og det er en udfordring, mener otte nordjyske kommuner, som nu vil give forældre et "skub" til at få deres skolebørn af sted på cykler, gåben eller med bus. Forældrene er nemlig nøglen til at ændre børns vaner.

Mariagerfjord Kommune og syv andre nordjyske kommuner fører derfor fra uge 15 kampagne med fokus på børns transportvaner. Det sker for at hjælpe forældre til at lære deres børn at begå sig i trafikken.

Annonce

Målet med kampagnen "Dit barn kan selv" er at hjælpe og inspirere forældre til særligt børn i alderen 9-15 år til at gøre deres børn mere selvtransporterende. Det kan eksempelvis være ved at gå, cykle eller tage bussen til skole og fritidsaktiviteter.

- Det kan føles som den letteste og mest trygge løsning at køre børn til skole, men det giver trafikkaos ved ringetiderne og forstærker en dårlig spiral. De mange biler omkring skolerne gør nemlig flere forældre utrygge, og det får mange forældre lyst til at køre deres børn siger udvalgsformand for Teknik og Miljø, Jørgen Hammer Sørensen.

molu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Stine Bosse er valgt til formand for bestyrelsen bag Festival of Europe: Mariager passer perfekt til et europæisk folkemøde

Annonce