Annonce
Mariager Avis

Pas på chaufføren: Nu skal du selv sørge for din billet til bussen

Fra 14. januar lukker Midttrafik midlertidigt ned for det betjente salg i alle busser. For at beskytte chaufførerne, vil det være kontrollørerne, der forestår billetkontrollen. Pressefoto
Midttrafik og de øvrige trafikselskaber i Danmark lukker midlertidigt ned for det betjente salg i busserne fra torsdag 14. januar. Nedlukningen sker primært for at beskytte chaufførerne.
Annonce

RANDERS: - Vi skal passe godt på hinanden - og det gælder både kunder og chauffører. Derfor har Midttrafik på linje med de øvrige trafikselskaber i Danmark besluttet, at det betjente salg i busserne lukkes midlertidigt, fortæller Thomas Dalgaard Mikkelsen, talsmand for Midttrafik.

For langt de fleste af Midttrafiks kunder medfører indførelse af selvbetjening i Midttrafiks busser kun den forskel, at de ikke skal fremvise billet til chaufføren, men i stedet til en kontrollør.

Siden nedlukningen af det betjente salg i foråret har mange af Midttrafiks kunder skiftet kontantbetalingen ud med andre billetformer. Salg af billetter med kontanter udgør i dag ti procent i forhold til kontantsalget sidste år. Det er hovedsageligt de ældre kunder, der fastholder brugen af kontanter.

Annonce

Alternativer til billetten

Midttrafik anbefaler, at ældre kunder får hjælp af en pårørende til bestilling af et rejsekort eller et pensionistkort på Midttrafik webshop hurtigst muligt. I øvrigt kan passagerer købe billet hjemmefra i Midttrafiks webshop. Billetten kan enten fremvises som print eller på telefonen.

Som en midlertidig løsning vil det være muligt at betale med MobilePay i bussen. Betalingen skal ske inden, at kunden er steget på bussen. Kunden skal derfor kende prisen og Midttrafiks MobilePay nummer - 545430 - inden rejsen starter.

Pris på en busrejse kan fremsøges på www.rejseplanen.dk, på Midttrafiks prisberegner eller ved at ringe til Midttrafik Kundecenter på 70210230. Køber man billet med MobilePay, skal man betale samme pris som en enkeltbillet.

Annonce

Kontrollørerne arbejder

Bussen overgår midlertidigt til et selvbetjeningsmiljø fra 14. januar. Chaufførerne vil derfor ikke sælge eller kontrollere billetter. Midttrafiks kontrollører vil foretage billetkontrol i alle Midttrafiks busser. Kunder, der ikke kan fremvise gyldig billet, vil modtage en kontrolafgift på 750 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce