Annonce
Mariager Avis

Peder Larsen holder af naturoplevelser i mange varianter

Peder Larsen holder meget af tage ud i naturen, der omgiver Mariager, hvad enten det er for at løbe, cykle, spille golf eller tage på jagt. Foto: Frank Pedersen
Løbesko, cykel, golfkøller og gevær er blandt de ”remedier”, Peder Larsen benytter sig af, når han er ude i den natur, han fremhæver som det bedste ved at bo i Mariager.

Mariager: Det var i forbindelse med, at Peder Larsen og hans kone begge fik arbejde på Vindblæs Friskole i Norup, at de flyttede til Mariagerfjord Kommune.

Efter at have boet til leje på skolen et par år, besluttede de sig for at finde et hus i området, hvor de kunne stifte familie. Valget stod mellem Hadsund og Mariager, der begge kunne tilbyde velfungerende skoler og daginstitutioner.

- For at træffe en beslutning, gik vi en tur i begge områder. I Mariager gik vi fra campingpladsen og et stykke ud mod Katbjerg og det var simpelthen den sti, der gjorde udslaget, fortæller Peder Larsen, der flyttede til Mariager i 2004.

Annonce

Velfærd skal op i gear

Peder Larsen fremhæver naturen, fjorden og mangfoldigheden i både byerne og landområderne som det bedste ved at bo i Mariagerfjord Kommune.

Det der skal til for at gøre Mariagerfjord Kommune kan blive til et endnu bedre sted at bo, er i følge Peder Larsen, at kommunen skal lidt op i gear på de almindelige velfærdsområder som skoler, institutioner og plejehjem.

- Det er ikke fordi, de ikke fungere, men det er områder, der skal have et boost, så de kommer i nærheden af verdensklasse. Det skal være sådan, at når man lader sig falde tilbage, skal man vide, at man bliver grebet, siger han.

Peder Larsen fortæller, at han blandt andet vil finansiere boostet ved at annullere den skattelettelse på otte millioner kroner, der blev besluttet for et par år siden.

- Desuden behøver vi ikke bruge så mange penge på anlæg, som vi gør nu. Anlæg i form af prestigeprojekter som at lave hallerne om i Hobro og Hadsund eller projektet ’Alt på hjul’ i Rosendalen til 20 millioner kroner. Der er virkelig mange af den slags projekter, som jeg synes godt kan vente, siger han.

Annonce

Et fritidsliv i naturen

Politik er ikke det eneste, Peder Larsen får sin fritid til at gå med. Han holder meget af at bruge den natur som Mariager er omgivet af, hvad enten det er for at holden formen vedlige med de ugentlige løbeture hver mandag og fredag morgen i selskab med Mariager Kirkes sognepræst, Jacob Duevang Rasmussen eller når han af samme grund lufter cyklen i nærområdet.

Den nyeste friluftsaktivitet Peder Larsen har kastet sig over er golf, som han siden april har spillet i Mariagerfjord Golfklub.

Peder Larsen er uddannet hjemkundskabslærer og det er hovedsageligt ham, der står for den hjemlige madlavning. "Jeg har altid holdt meget af sovs og kød, så da min hustru for cirka fem år besluttede sig for at blive vegetar, var det begyndelsen på en spændende, men også frustrerende og udfordrende vej til, at vi nu spiser kødfrit fem af ugens dage", siger han. Foto: Frank Pedersen

- Selv om der er nogen der driller mig med, at det er når man nærmer sig de 50 år, at man begynder at spille golf, synes jeg det er rigtig sjovt og hyggeligt, siger han.

Annonce

Gør som kronprinsen

Af og til sker det, at Peder Larsen får et fysisk udbytte med hjem, når han har været ude i naturen.

- Sommer og efterår går jeg på jagt. Det er bæredygtig og økologisk jagt med både riffel og haglgevær, hvor jeg skyder vildt, der har levet et dejligt liv i skoven, siger Peder Larsen, der tilføjer, at han selvfølge selv står for både slagtning og når byttet skal flås.

- Ligesom kronprinsen, som på det felt imponerede mig, da han medvirkede i tv-udsendelsen ’Nak og æd’, fortsætter han med et smil.

Annonce

Fra kødgryder til grønne gryder

Blandt de fag Peder Larsen er uddannet i som folkeskolelærer er hjemkundskab og i det daglige, er det da også hovedsageligt ham, der står for madlavningen i køkkenet, som han uden tøven fremhæver som det sted i hjemmet, hvor han holder mest af at være.

- Jeg har tidligere været rigtig glad for at spise kød. Jeg elskede sovs og kød, hvilket jeg sådan set stadig gør. Men skæbnen ville, at min hustru for cirka fem år siden besluttede sig for at blive vegetar.

- I begyndelsen insisterede jeg og børnene på at fortsætte med at spise en masse kød samtidig med, at jeg lavede en portion vegetar-mad. Men med tiden orkede jeg ikke at lave begge dele, så nu er det sådan, at vi et par dage i ugen spiser kød, der til gengæld er af en god kvalitet, og resten af dagene, er der vegetarisk på menuen. Selv om det har været spændende, har det godt nok også været både frustrerende og udfordrende at gå vejen til at blive mere og mere kødfri, fortæller Peder Larsen.

Annonce

Kæmper for økologiske oblater og altervin

Byrådet er ikke det eneste råd, Peder Larsen er valgt til. Han er også genvalgt medlem af Mariager Kirkes menighedsråd og er i den forbindelse fornyelig blev valgt til provstiudvalget, der er et overordnet organ for alle menighedsråd i Hobro-Mariager provsti.

- Det svare til et kommunalt økonomiudvalg, hvor vi styrer økonomien i alle provstiets menighedsråd. Jeg blev opfordret til det dels fordi, jeg har en økonomisk baggrund og dels fordi nogen synes, jeg er visionær, siger han.

Vil du så kæmpe for, at det skal være økologiske oblater og vin, der serveres ved altergang?

- Ja, det er faktisk sådan noget, jeg vil ind og arbejde med. Den jeg er i politik, er jeg som regel også andre steder, så også her går jeg ind for, at vi ikke skal sprøjte vores ting. Og når vi skal herfra, skal det også foregå så økologisk og bæredygtigt som muligt, siger Peder Larsen.

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Krav om coronapas for alle kommunalt ansatte i Mariagerfjord Kommune: Kommunale ledere skal foretage stikprøvekontrol

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Millionbeløb sendes efter Mariager-festival: - Nu kan vi koncentrere os om at skabe rammerne

Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Ny driftsbestyrer på veteranjernbanen: Katrine er på flere måder en mønsterbryder

Mariager Avis

Restaurant genåbner med ny forpagter: Nyt liv i Hobro-restaurant

Mariager Avis

Mere og yngre girlpower i det nye Mariagerfjord byråd

Mariager Avis

Konservativ er nyt medlem af den skrumpede 'Mariager-gruppe'

Mariager Avis

Eksperterne har fældet dom over spækhuggeren, og der er ikke stor optimisme:  - Vi er enige om, at den ikke er strandet

Mariager Avis

Se dronevideo af spækhugger, fanget mellem revlerne nær Øster Hurup: - Jeg er ikke ekspert, men jeg synes, den ser stor ud

Mariager Avis

Levende spækhugger mellem revler på Kattegatkyst: Se privatoptagelse af det storslåede pattedyr i bevægelse

Mariager Avis

Tabt formandspost satte skår i valgglæden hos Mariager-politiker

Mariager Avis

Se listen over de mest populære politikere i Mariagerfjord Kommune: Tre nye ansigter har fundet vej til top fem siden 2017

Mariager Avis

Efter elendigt valg: Markant DF-koryfæ opgiver straks kommunalpolitiske ambitioner

Mariager Avis

En tredjedel af byrådet i Mariagerfjord udskiftet ved valget: Få overblikket over dem, der går ud og kommer til

Mariager Avis

Pia Adelsteen har smækket døren i til byrådssalen i Mariagerfjord Kommune: - Jeg gider simpelthen ikke mere

Mariager Avis

Mogens Jespersen genvinder borgmesterposten: Mariagerbaseret fremgang hos støtteparti sikrer blå blok sejren

Mariager Avis

Rødtlys-kørsel ved skolebørns lyskryds endte med mulig vold fredag morgen: Politiet efterlyser vidner i fjordby

Mariager Avis

Bare rolig: Den savnede kongepython er dukket op igen - og den var ikke nået langt væk

Mariager Avis

Kongepython er løs i landsby: Ejer insisterer på, at slangen har brugt toilettets afløb som flugtvej

Mariager Avis

Kristina har overtaget Strikkehjørnet, fordi hun ikke kunne lade være

Mariager Avis

Send en julehilsen og støt Mariager Spejderne

Mariager Avis

Julekalender-succes gentages til fordel for julebelysningen i Mariager

Mariager Avis

Med udgangspunkt i sit eget liv vil spidskandidat for Kristendemokraterne, Hanna-Maria Lyng, vil sikre psykologhjælp til unge og øge fokus på søskende til handicappede

Mariager Avis

Boligpriserne stiger stadig i Mariagerfjord Kommune

Annonce